• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.1995., Nr. 129/130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepilsoņu ceļošanas kārtību

Vēl šajā numurā

29.08.1995., Nr. 129/130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 28.augustā, MK Ārlietu un drošības komitejas sēdē tika akceptēts MK sēdes protokola izraksta projekts, ar kuru Iekšlietu ministrijai, saskaņojot ar Ārlietu ministriju, līdz šī gada 9.septembrim uzdots sagatavot grozījumus “Noteikumos par valsts nodevu par ieceļošanas vīzu, tranzītvīzu un uzturēšanās atļaujām un ar to saistītiem pakalpojumiem” un “Nolikumā par LR ieceļošanas vīzām un to izsniegšanas kārtību”. Minētajos grozījumos jāparedz, ka atgriešanās garantijās, kuras jāsaņem Latvijā dzīvojošiem nepilsoņiem, lai pēc izbraukšanas uz ārzemēm atgrieztos Latvijā, jābūt ilgtermiņa, daudzkārtējām un bezmaksas. Tāpat maksimāli jāvienkāršo ar atgriešanās garantijas noformēšanu saistītās formalitātes. Savukārt līdz 1.oktobrim Iekšlietu ministrijai jāizstrādā tiesību akta projekts, kas noteiktu kārtību par atgriešanās garantiju izsniegšanas pārtraukšanu. Izstrādājams arī tiesību akta projekts, kas noteiktu nepilsoņu pasu izsniegšanas kārtību un termiņus atbilstoši likumam “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības”.

Vēl sēdē tika akceptēts MK sēdes protokola izraksta projekts, ar kuru Iekšlietu ministrijai, saskaņojot ar citām kompetentām institūcijām, uzdots pārstrādāt “Instrukciju par Latvijas un Krievijas robežlīnijas vienkāršotas šķērsošanas kārtību” pierobežas teritoriju iedzīvotājiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!