• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 24. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1995., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešu zemnieku savienība

Vēl šajā numurā

25.08.1995., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 24. augusta sēdē

Vakar, 24. augustā, Ministru kabineta sēdē iesniegšanai Saeimā tika akceptēti grozījumi 1995. gada budžetā. 1995. gada pamatbudžeta ieņēmumu daļu valdība akceptējusi 388,4 miljonu latu, bet izdevumu daļu — 480,7 miljonu latu apmērā. Savukārt budžeta deficītu paredzēts palielināt līdz 92 miljoniem latu. Ministriju izdevumi samazināti kopumā par 52 miljoniem latu jeb vidēji par 10 procentiem. Izglītības un zinātnes ministrijas izdevumus plānots samazināt par 5,6 procentiem. Valsts sociālās apdrošināšanas budžets gan ieņēmumu, gan izdevumu daļā akceptēts 277,8 miljonu latu apmērā. Likumprojekta pārejas noteikumos noteikts, ka ministrijām nav tiesību izmantot darba samaksas fondu pilnā apjomā, iekāms nav nokārtoti maksājumi par saņemtajām precēm un pakalpojumiem, proti, nav dzēsti ministriju parādi citām institūcijām un uzņēmumiem. Šis nosacījums neattiecas uz Izglītības un zinātnes ministriju, kur pirmām kārtām izmaksājamas algas pedagoģiskajiem darbiniekiem. Kā paskaidroja Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ingūna Sudraba, izglītības darbinieku algas netiks samazinātas.

MK sēdē tika pieņemti Ārstu prakses noteikumi un akceptēts Ārstu prakses likuma projekts. Noteikumi būs spēkā līdz brīdim, kamēr likums ar līdzīgu nosaukumu netiks pieņemts Saeimā. Tie regulēs privāti praktizējošo ārstu darbību, viņu tiesības, atbildību un pienākumus pacientu un valsts institūciju priekšā. Paredzēts arī izveidot privātprakses ārstu reģistru.

Vēl sēdē tika akceptēti grozījumi noteikumos par veselības aprūpes finansēšanas kārtību 1995. gadā, apstiprinot veselības aprūpes bāzes programmas minimumu. Minimums nosaka iedzīvotājiem sniedzamās medicīniskās palīdzības minimālo apjomu, kas jānodrošina valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēm un jāapmaksā teritoriālajām slimokasēm par pašvaldību budžeta līdzekļiem, kā arī no pacientu maksājumiem saskaņā ar MK noteikumiem “Par pagaidu kārtību, kādā pacients daļēji sedz medicīnisko pakalpojumu izmaksas”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!