• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - RS Asamblejas loceklis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1995., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Lauvu kluba vadītājs

Vēl šajā numurā

25.08.1995., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — RS Asamblejas loceklis

Vakar, 23.augustā, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Anatoliju Gorbunovu, Rietumeiropas Savienības Asamblejas Aizsardzības komitejas loceklis Ginters Martens ( Gūnter Marten ) atzina, ka Latvijas delegācijas intensīvais un ieinteresētais darbs Rietumeiropas Savienībā ir rosinājis tās interesi par Latviju. G.Martens informēja Saeimas priekšsēdētāju, ka Rietumeiropas Savienības uzdevumā viņš gatavo ziņojumu par Latviju, kurā paredzējis iekļaut priekšlikumu par sadarbību ar Baltijas jūras baseina valstu flotēm (uz līdzīgiem principiem kā Hanzas valstu savienībā). NATO praksē ir pieņemts: valstis, kas nepieder NATO, izveido savas grupas un tādējādi sadarbojas ar NATO. G.Martens pastāstīja, ka Rietumeiropas Savienībai ir birojs Rumānijā, un savā ziņojumā viņš ierosinās Rietumeiropas Savienības biroju izveidot arī Rīgā. Tas palīdzētu intensificēt sadarbību ne tikai ar Rietumeiropas Savienību, bet arī ar NATO, teica Rietumeiropas Savienības Asamblejas Aizsardzības komitejas loceklis Ginters Martens.

Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs Rietumeiropas Savienības biroja atvēršanas iespēju novērtēja kā vienu no praktiskākajiem soļiem, kas reāli paplašinātu Latvijas un Rietumeiropas Savienības sadarbības iespējas. Tad arī Rietumeiropas Savienība varētu efektīvāk koncentrēt savus spēkus un labāk izprast Latvijas vajadzības, atzina Saeimas priekšsēdētājs.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!