• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par īpaša režīma zonas piešķiršanu Aglonas pagasta teritorijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.1995., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

3. augusta sēde. Stenogramma

Vēl šajā numurā

11.08.1995., Nr. 120

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aglonas pagasta padome

Veids: protokola izraksts

Pieņemts: 08.08.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAŠVALDĪBĀS

Preiļu rajona Aglonas pagasta padomes sēdes protokola izraksts

Aglonā 1995. gada 8. augustā

62. §. Par īpaša režīma zonas piešķiršanu Aglonas pagasta teritorijā

Pēdējos gados Aglonas bazilikas rekonstrukcijai un teritorijas labiekārtošanas darbiem iztērēts vairāk kā 1 miljons latu un gandrīz miljons latu jāsedz valstij.

Tajā pašā laikā Aglonas pagasta teritorijas labiekārtošanai, kas būtu nepieciešams šīs ievērojamās tautas masas uzņemšanai nav nekas darīts. Lai radītu juridisku un ekonomisku pamatu līdzekļu uzkrāšanai Aglonas biezi apdzīvotās vietas labiekārtošanai un sagatavošanai, piemērotai viesu uzņemšanai 13., 14. un 15. augustā Aglonas pagasta padome, pamatojoties uz LR likumu “Par pašvaldībām” un LR Ministru kabineta noteikumiem nr.62, kas izdoti saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām” 4.p., nolēma:

1. Noteikt, ka Aglonas biezi apdzīvotajā vietā (skat. pielikumu) ir īpaša režīma zona 13., 14. un 15. augustā sakarā ar Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem. Šīs zonas statuss ir spēkā katru gadu 13., 14. un 15. augustā.

2. Lai uzkrātu līdzekļus Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku norises nodrošināšanai un teritorijas sakopšanai un labiekārtošanai, par transporta līdzekļu iebraukšanu Aglonas pagasta īpašā režīma zonā 13., 14. un 15. augustā noteikt vienreizēju nodevu:

— vieglajam autotransportam — Ls 1,

— mikroautobusiem — Ls 2,

— autobusiem, kravas mašīnām — Ls 5.

2.1. Maksa par iebraukšanu netiek iekasēta no:

— Aglonas pagasta teritorijā dzīvojošajiem iedzīvotājiem,

— sabiedriskajiem maršruta autobusiem,

— svētku norises apkalpojošo dienestu transporta līdzekļiem (Iekšlietu ministrijas, Veselības aizsardzības ministrijas, valsts kontrolējošie dienesti, kā arī Romas katoļu un citu konfesiju kulta darbinieku personīgā un sabiedriskā transporta).

3. Čpašā režīma zonā 13., 14. un 15. augustā jāievēro šādi noteikumi:

3.1. Svētceļniekiem stingri jāievēro ceļu satiksmes noteikumi (pārvietojoties tikai organizētās grupās, ejot pa labo pusi).

3.2. Visiem transporta līdzekļiem 13., 14. un 15. augustā ātruma ierobežojums 40 km/st.

3.3. Autotransporta stāvvieta Aglonas pagasta īpaša režīma zonā atļauta tikai speciāli norādītās vietās vai maksas stāvvietās.

4. 13., 14. un 15. augustā Aglonas pagasta īpaša režīma zonā slēgt tranzīta transporta kustību, norādot apbraucamo ceļu.

5. Aglonas ciema centrā dzīvojošajiem iedzīvotājiem personīgo autotransportu atļaut lietot 14. un 15. augustā tikai īpaši neatliekamos gadījumos.

Padomes preiekšsēdētājs A.Bēķis
Izraksts pareizs: A.Maļcāne

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!