• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.1995., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums nr.37

Par reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuriem

Vēl šajā numurā

11.08.1995., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 7. augusta sēdi

1. Prezidija sēdē izskatīja 10 saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijas un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegumu par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu 1995. gada 9. augustā.

Sakarā ar to, ka Saeimas Prezidijs jau bija izsludinājis Saeimas ārkārtas sēdi 9. augustā, Prezidijs nolēma komisiju iesniegto likumprojektu izskatīšanu iekļaut Saeimas kārtējās sēdes darba kārtībā.

3. Ministru kabineta iesniegto dokumentu “Latvijas valsts kultūrpolitikas pamatnostādnes” Prezidijs nolēma nosūtīt izskatīšanai un priekšlikumu iesniegšanai par tā tālāko virzību Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai, Ārlietu komisijai un Cilvēktiesību komisijai.

4. Sēdē izskatīja deputāta M.Ā.Kalniņa iesniegumu par atvaļinājuma pagarināšanu.

Prezidijs nolēma pagarināt deputātam M.Ā.Kalniņam neapmaksāto atvaļinājumu līdz 18. augustam un ziņot par to Saeimas sēdē.

5. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995. gada 9. un 10. augusta sēdes darba kārtību.

6. Prezidijs izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: 1) J.Jurkānam (Saeimas 3. augusta sēdes daļā); 2) V.P.Karnupam (Saeimas 3. augusta sēdes daļā); 3) O.Pavlovskim (laikā no 3. augusta līdz 11. augustam); 4) V.Pavlovskim ( no 3. augusta); 5) A.Seilei (Saeimas 3. augusta sēdes daļā).

7. Piešķīra komandējumus:

1) deputātam J.Sinkam laikā no 6. septembra līdz 10. septembrim uz EPPA Ekonomisko lietu un attīstības komitejas kārtējo sēdi Briselē (Beļģija);

2) deputātam A.Panteļējevam 4. un 5. septembrī uz EPPA Politisko lietu komisijas sēdi Parīzē (Francija);

3) Saeimas priekšsēdētāja biedram A.Krastiņam, deputātiem A.Kiršteinam un K.Lībanei laikā no 29. augusta līdz 4. septembrim uz Parlamentu savienības padomes speciālo sesiju ANO Ņujorkā (ASV).

8. Pieņēma zināšanai informāciju par Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja vietnieka pārvēlēšanu. Komisijas priekšsēdētājs J.Lagzdiņš informēja, ka par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts deputāts K.Leiškalns.

9. Prezidijs pieņēma zināšanai LR Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurora E.Ziediņa informāciju par to, ka, izskatījis deputāta M.Graudiņa iesniegumu par ienākumu gūšanu, savienojot deputāta amatu ar citu algotu amatu, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta izdarītās M.Graudiņa ienākuma deklarācijas pārbaudes materiālus, pieņēma lēmumu atteikt krimināllietas ierosināšanu pret Saeimas deputātu M.Graudiņu.

10. Pieņēma lēmumu par telpu piešķiršanu Saeimas Ziņu dienestam.

11. Prezidijs atbalstīja Saeimas Ārlietu biroja lūgumu un piešķīra līdzekļus transporta izdevumu segšanai sakarā ar Rietumeiropas Savienības asamblejas Aizsardzības komitejas locekļa Gintera Martena vizīti.

12. Sēdē izskatīja deputāta Z.Tomiņa iesniegumu par Saeimas 1995. gada 21. jūlija sēdes stenogrammas publikāciju laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Deputāts informēja, ka publicētajā stenogrammā viņa uzstāšanās debatēs nav pilnībā ietverta, kā arī zem viņa vārda ievietots cita deputāta teiktais.

Prezidijs nolēma uzdot Saeimas Kancelejai pārbaudīt, kā radušās iesniegumā minētās kļūdas, un informēt par to Prezidiju.

13. Prezidijs pieņēma zināšanai Saimnieciskās komisijas lēmumu jautājumā par konkursa “Par LR Saeimas deputātu un aparāta darbinieku komandējuma servisa nodrošināšanu” rezultātiem. Saimnieciskā komisija atbalstījusi konkursa komisijas lēmumu pagaidām nenoteikt minētā konkursa uzvarētāju, bet līdz šā gada 31. augustam pārbaudīt darbību praksē, strādājot ar ceļojumu aģentūrām EXVOTO Latvia Holidays, HAPPY TOURS, LATVIA TOURS un VIA RČGA.

Saeimas sekretārs I.Daudišs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!