• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 25. jūlija noteikumi Nr. 233 "Noteikumi par Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūves vadītājfirmas izvēles konkursu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1995., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 425

Par darba grupu valsts pārvaldes institūciju darbības pilnveidošanai un to darba samaksas fonda samazināšanai

Vēl šajā numurā

04.08.1995., Nr. 116

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 233

Pieņemts: 25.07.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.233

Rīgā 1995.gada 25.jūlijā (prot. Nr.40 16.§)
Noteikumi par Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūves vadītājfirmas izvēles konkursu
Izdoti saskaņā ar likumu “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma
“Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu” 14.panta 3.punktu
1. Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūve Rīgā, kvartālos starp Kuģu, Mūkusalas, Akmeņu un Valguma ielu un Uzvaras bulvāri, ir valsts nozīmes kultūras, izglītības un zinātnes objekts ar optimālo būvniecības laiku no 1996.gada līdz 2000.gadam.
2. Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību organizē un vada uzņēmējsabiedrība vai uzņēmējsabiedrību apvienība, kas izvēlēta slēgtā starptautiskā konkursā.
3. Apstiprināt pievienoto Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūves vadītājfirmas izvēles konkursa nolikumu.
Ministru prezidents M.Gailis

Kultūras ministrs J.Dripe
Pielikums
Ministru kabineta
1995.gada 8.augusta noteikumiem Nr.233
Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūves vadītājfirmas izvēles konkursa nolikums
1. Konkursa mērķis ir izvēlēties vispiemērotāko uzņēmējsabiedrību vai uzņēmējsabiedrību apvienību (tālāk tekstā — “vadītājfirma”) Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektēšanas pabeigšanai un būvniecības vadības nodrošināšanai.

2. Konkurss ir slēgts starptautisks konkurss, kurā piedalās sešas Kultūras ministrijas uzaicinātas firmas: “Polarbek” (Latvija), Latvijas Nacionālās operas celtniecības direkcija, “Bouyges” (Francija), “Mc. Hugh” (ASV), “Hill” (ASV) un “Turner Steiner” (Beļģija, ASV).

3. Kultūras ministrija konkursu izsludinājusi 1995.gada 10.maijā un izsūtījusi šī nolikuma 2.punktā minētajām firmām vēstuli ar paziņojumu, ka tās ir izvēlētas konkursam, kā arī informāciju par kārtību, kādā konkursa dalībnieki var iegūt nepieciešamo dokumentāciju.

4. Kad konkursa dalībnieki ir iemaksājuši dalības naudu 500 latu apmērā dokumentu pavairošanas un izsūtīšanas izdevumu segšanai, tiem izsūta konkursa nolikumu kopā ar projektēšanas dokumentāciju. Dalības naudu konkursa dalībniekiem neatmaksā.

5. Konkursa vērtēšanas komisija, kuras sastāvu apstiprina Ministru kabinets (tālāk tekstā — “komisija”), līdz 1995.gada 1.septembrim pieņem rakstiskus jautājumus par konkursa nolikumu un sniedz uz tiem atbildes līdz 1995.gada 15.septembrim.

6. Konkursa dalībnieki piedāvājumus iesniedz līdz 1995.gada 1.oktobrim.

7. Ja nepieciešams, komisija no 1995.gada 5.oktobra līdz 1995.gada 1.novembrim uzaicina konkursa dalībniekus uz pārrunām.

8. Komisija piedāvājumus izvērtē un rezultātus paziņo līdz 1995.gada 15.novembrim.

9. Kad tiek panākta vienošanās par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas projektēšanas un būvniecības vadības nosacījumiem, Latvijas Nacionālā bibliotēka noslēdz līgumu ar konkursa uzvarētāju.

10. Katram konkursa dalībniekam ieteicams izvēlēties kādu Latvijas firmu vai speciālistus, ar kuriem tas sadarbosies, īstenojot projektēšanas un būvniecības vadību.

11. Divi vai vairāki konkursa dalībnieki var apvienot savus piedāvājumus.

12. Ja ir iesniegts mazāk par diviem piedāvājumiem, komisija ir tiesīga atzīt konkursu par nenotikušu.

13. Konkursa materiāli ir iesniedzami personiski vai ar kurjerpasta starpniecību līdz 1995.gada 1.oktobrim plkst.17 konkursa vērtēšanas komisijai.

14. Konkursa materiāli, kas jebkādu iemeslu dēļ nebūs iesniegti šī nolikuma 13.punktā minētajā laikā un vietā, vēlāk netiks pieņemti, un firmas, kas tos sagatavojušas, konkursā nevarēs piedalīties.

15. Konkursa vērtēšanas komisijai ir iesniedzami šādi dokumenti:

15.1. notariāli apliecināti un legalizēti dokumenti, kas apliecina konkursa dalībnieka juridisko statusu, — reģistrācijas dokumentu kopijas, dokuments, kas informē par to, kurai amatpersonai ir paraksta tiesības attiecīgajā organizācijā, un dokuments, kas apliecina konkursa dalībnieka tiesības veikt projektēšanas un būvniecības vadību;

15.2. bankas izziņa par konkursa dalībnieka finansiālo stāvokli;

15.3. konkursa dalībnieka 1993.gada un 1994.gada pārskats par finansiālo darbību;

15.4. konkursa dalībnieka apliecinājums, ka pēc uzvaras konkursā viņš projekta īstenošanā vienmēr ievēros Latvijas likumus un darīs visu nepieciešamo, lai Latvijas likumos noteiktajā kārtībā iegūtu licenci, kas dod tiesības veikt projektēšanas un būvniecības vadību Latvijā, un lai iegūtu atļaujas citu darbību veikšanai, kas paredzētas attiecīgajos Latvijas likumos, ja tādas būs nepieciešamas Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas projektēšanas un būvniecības vadības gaitā.

16. Konkursa dalībnieks ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu. Ja komisija, pārbaudot šīs ziņas, noskaidro, ka tās neatbilst patiesībai, konkursa dalībnieks no tālākās līdzdalības konkursā tiek izslēgts.

17. Ja konkursa dalībnieki šī nolikuma 15.punktā minētos dokumentus ir jau iesnieguši Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, to atkārtota iesniegšana nav nepieciešama.

18. Konkursa piedāvājumā ietverama šāda informācija:

18.1. projektēšanas pabeigšanas metode un izmaksu aprēķins;

18.2. projektēšanas pabeigšanas un būvniecības laika grafiks, būvvietas organizēšana, principu shēma;

18.3. projekta vadītāja honorārs un tā aprēķināšanas metodika;

18.4. konkursa dalībnieka nodomi vietējo resursu un vietējā darbaspēka izmantošanā;

18.5. projekta vadītāju personālijas un darba grupas apraksts; ja konkursa dalībnieks izvēlējies sadarbības partneri, minams tā nosaukums (vārds, uzvārds) un īss raksturojums;

18.6. detalizēts Latvijas Nacionālās bibliotēkas un konkursa dalībnieka līgumprojekts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas projektēšanas pabeigšanas un būvniecības vadības nodrošināšanu.

19. Šī nolikuma 18.punktā minētie materiāli (piedāvājums) jāiesniedz piecpadsmit eksemplāros. Pārējie materiāli jāiesniedz vienā eksemplārā.

20. Konkursa piedāvājums un tam pievienotie materiāli jāiesniedz latviešu vai angļu valodā. Ja konkursa piedāvājums ir angļu valodā, tā aprakstošajai daļai, kurā atspoguļojas būtiskākie piedāvājuma apsvērumi, priekšlikumi un aprēķini, ir jābūt nodrošinātai ar tulkojumu latviešu valodā. Ja atklājas pretrunas starp tulkojuma tekstu un oriģināltekstu, vērā tiek ņemts tulkojuma teksts.

21. Iesniegtie materiāli un konkursa piedāvājumi konkursa dalībniekiem netiek atdoti un kļūst par Latvijas Nacionālās bibliotēkas īpašumu no to iesniegšanas brīža.

22. Iesniegtajiem konkursa piedāvājumiem jāatbilst konkursa nolikuma prasībām.

23. Ja konkursa dalībniekam piedāvājuma izstrādes laikā ir nepieciešama papildu informācija par konkursa nolikumu, viņš nosūta rakstisku pieprasījumu komisijai, kas izskata pieprasījumu un desmit darbadienu laikā sniedz rakstisku atbildi. Arī visiem pārējiem konkursa dalībniekiem tiek izsūtīta katras atbildes kopija.

24. Iesniegtos materiālus vērtē un uzvarētāju nosaka komisija.

25. Konkursa piedāvājumu vērtēšanas kritēriji ir šādi:

25.1. piedāvājuma atbilstība konkursa mērķim un konkursa nolikumam, tā kvalitāte un atbilstība vispārpieņemtajiem šāda tipa piedāvājumu standartiem;

25.2. konkursa dalībnieka aprēķinātās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas projektēšanas pabeigšanas izmaksas un to pamatojums;

25.3. konkursa dalībnieka plānotais projektēšanas pabeigšanas un būvniecības laika grafiks un tā pamatojums;

25.4. ziņas, kas raksturo konkursa dalībnieku kā drošu partneri;

25.5. konkursa dalībnieka iespējamā pieredze līdzīgos darbos;

25.6. konkursa dalībnieks ir izvēlējies sadarbībai Latvijas uzņēmumu (uzņēmēj sabiedrību) vai speciālistus;

25.7. priekšlikumi par konkursa dalībnieka atbildības apjomu un garantijām;

25.8. konkursa dalībnieka pieprasītā samaksa par darbu;

25.9. konkursa dalībnieka priekšlikumi par vietējo būvmateriālu, piegādā tāju un darbaspēka resursu izmantošanu;

25.10. citi Latvijas Nacionālajai bibliotēkai izdevīgi nosacījumi.

26. Komisijas iespējamais lēmums ir šāds:

26.1. atzīt par uzvarētāju vienu konkursa dalībnieku;

26.2. neatzīt par uzvarētāju nevienu konkursa dalībnieku;

26.3. atzīt konkursu par nenotikušu saskaņā ar šo nolikumu.

27. Paziņojot konkursa uzvarētāju, komisijai nav jāmotivē, kāpēc par uzvarētāju nav atzīts cits konkursa dalībnieks.

28. Komisijas lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

29. Galīgo lēmumu par konkursa rezultātiem pieņem slēgtā komisijas sēdē, kurā piedalās visi komisijas locekļi, atklāti balsojot par katru pieteikumu un rezultātus nosakot ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalījies līdzīgi, izšķirīgā ir komisijas priekšsēdētāja balss. Komisijas lēmums tiek atzīmēts protokolā, ko paraksta visi komisijas locekļi.

30. Konkursa rezultāti publicējami tajā pašā informācijas avotā, kurā bija izsludināts konkurss, divu nedēļu laikā pēc komisijas lēmuma pieņemšanas.

31. Komisijas sēdes ir pilntiesīgas, ja tajās piedalās vismaz puse no komisijas locekļiem. Komisijas locekļu un atbildīgā sekretāra darbs komisijā tiek atalgots no Kultūras ministrijas līdzekļiem desmit latu apmērā par katru piedalīšanos komisijas sēdē.

32. Ekspertu darbs tiek atalgots saskaņā ar spēkā esošajiem tarifiem vai saskaņā ar savstarpējo vienošanos.

33. Konkursa uzvarētājam vienīgajam ir tiesības uzsākt ar Latvijas Nacionālo bibliotēku sarunas par līguma par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas projektēšanas pabeigšanas un būvniecības vadības noteikumiem. Konkursa uzvarētājs bez Latvijas Nacionālās bibliotēkas piekrišanas nav tiesīgs atkāpties no priekšlikumiem, kurus pats ir ietvēris piedāvājumā un uz kuriem pamatojoties ir atzīts par konkursa uzvarētāju.

34. Konkursa uzvarētājs projektu īsteno četros posmos:

34.1. pirmajā posmā organizē projektēšanas pabeigšanu un projekta saskaņošanu ar attiecīgajām valsts un pašvaldību iestādēm un izstrādā detalizētu aplēsi, kas būs par pamatu kredīta un budžeta līdzekļu piešķiršanai;

34.2. otrajā posmā vada būvlaukuma sagatavošanu būvniecībai un koordinē ārējo tīklu izbūvi;

34.3. trešajā posmā vada ēkas pamatu būvniecību un koordinē ārējo tīklu izbūvi;

34.4. ceturtajā posmā vada ēkas būvdarbus.

35. Pēc katra posma Latvijas Nacionālajai bibliotēkai ir tiesības pēc saviem ieskatiem uz laiku pārtraukt darbus, nemainot konkursā noteikto vadītājfirmu.
Kultūras ministrs J.Dripe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!