• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanu un eksportu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.1995., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

02.08.1995., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU ZIŅAS

Par melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanu un eksportu

Ekonomikas ministrijas Licencēšanas komisijas paziņojums

Ekonomikas ministrijas Licencēšanas komisijas sēdē par melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanu Latvijā un to eksportu, š.g. 17. jūlijā, izskatot saņemto policijas informāciju par licencēto uzņēmēju pilnvaroto personu nelikumīgu darbību (krāsaino metālu lūžņu iepirkšanu no fiziskām personām, uzglabāšanu mājās, utt.), nolēma:

1. Izsniedzot licenci uzņēmējiem melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam, licences otrajā pusē norādīt noliktavu, norobežotu teritoriju, kurās drīkst uzglabāt melno un krāsaino metālu lūžņus, atrašanās vietas saskaņā ar nomas līgumu vai citiem iesniegtajiem dokumentiem.

2. Uzņēmējiem saskaņā ar iesniegtajiem nomas līgumiem vai citiem dokumentiem līdz 1995. gada 1. oktobrim reģistrēt Licencēšanas komisijas sekretariātā krāsaino metālu lūžņu noliktavu (norobežotu teritoriju) atrašanās vietas, līdz 15. oktobrim reģistrēt melno metālu lūžņu noliktavu (norobežotu teritoriju) atrašanās vietas.

Licencēšanas komisijas sekretariātam, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, uzņēmēju licencēs norādīt noliktavu, norobežoto teritoriju atrašanās vietas, ko ar savu parakstu un zīmogu apstiprina Licencēšanas komisijas priekšsēdētājs.

3. Uzņēmējiem piederošie iepirktie melno un krāsaino metālu lūžņi drīkst atrasties tikai licencē norādītajās uzglabāšanas vietās.

4. Licencētajiem uzņēmējiem, publicējot sludinājumus masu informācijas līdzekļos, bez tālruņa numura noteikti jānorāda melno un krāsaino metāllūžņu iepirkšanas vietas adrese.

5. Licencētajiem uzņēmējiem, pilnvarojot fizisku vai juridisku personu veikt pārrunas, organizēt iespējamo metāllūžņu iegādi vai transportēšanu uz licencē norādītajām noliktavu vai norobežoto teritoriju atrašanās vietām, rakstiski norādīt, kādus darījumus pilnvarotā persona ir tiesīga veikt un kādus darījumus nedrīkst veikt (iepirkt metāllūžņus, iepirkt vai organizēt krāsaino metāllūžņu iepirkšanu no fiziskām personām, uzglabāt metāllūžņus licencē nenorādītā vietā u.c. darbības saskaņā ar spēkā esošiem normatīviem aktiem), vienlaicīgi norādot licences nr., licencētā uzņēmēja pilnu juridisko adresi, reģistrācijas nr., ierobežoto uzņēmējdarbības veidu, licences derīguma termiņu, metāllūžņu uzglabāšanas vietas, norādītās licencē, licences izsniedzējinstitūciju un personu, kas parakstījusi licenci.

Pilnvara jāparaksta uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības vadībai un galvenajam grāmatvedim, parakstus apstiprinot ar zīmogu.

Ja pilnvarotā persona pārkāpj minētos nosacījumus, iestājas atbildība saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, un Licencēšanas komisija ir tiesīga izskatīt jautājumu par izsniegtās licences darbības apturēšanu.

6. Licenču kopijas, kuras nav notariāli apstiprinātas, jebkuros darījumos uzskatīt par nederīgām.

7. Licenci nedrīkst nodot citai fiziskai vai juridiskai personai. Par licences izmantošanu ir atbildīgs uzņēmējs, kuram tā ir izsniegta.

Pašlaik pret divu Latvijas uzņēmumu - augšminēto licenču turētāju, pilnvarotajām personām - metāllūžņu sagādniekiem ir ierosinātas krimināllietas. Pēc šo krimināllietu izskatīšanas tiesā Licencēšanas komisija lems par šiem uzņēmējiem izsniegto licenču turpmāko izmantošanu.

Licencēšanas komisijas priekšsēdētājs,
Ekonomikas ministrijas
Rūpniecības politikas departamenta direktors E. Tītmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!