• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.1995., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Abrenes problēmu risināšanu

Vēl šajā numurā

01.08.1995., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 31.jūlijā, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi projektu grozījumiem Ministru kabineta noteikumos “Par valsts nodevu par civilstāvokļa aktu reģistrēšanu, grozīšanu un papildināšanu”, “Par valsts nodevu par LR pases, par citu personu apliecinošu dokumentu un par tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu”. Ar to paredzēts, ka par šiem pakalpojumiem valsts nodeva netiks iekasēta, ja šie pakalpojumu veidi tiek sniegti pēc ārvalstu pilsoņu un juridisko personu pieprasījuma un ja atbrīvojumu no valsts nodevas iekasēšanas paredz starpvalstu vienošanās.

Sakarā ar likuma “Par valsts proves uzraudzību” stāšanos spēkā komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi Valsts proves uzraudzības inspekcijas nolikumu. Nolikuma projektā noteikts, ka minētā inspekcija ir valsts iestāde, kas darbojas Finansu ministrijas pārraudzībā un nodrošina kontroli pār to, kā uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās, organizācijās ievēro likumu “Par valsts proves uzraudzību”. Inspekcija izpildīs arī ar proves darbu saistītos pakalpojumus.

Sakarā ar likuma “Par privatizācijas sertifikātiem” stāšanos spēkā komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptēja noteikumu “Par starpniecības uzņēmumu darbību ar privatizācijas sertifikātiem” jaunās redakcijas projektu, kuram jāaizstāj Ministru kabineta 1994.gada 14.septembra līdzīga satura noteikumi.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēti grozījumi 1995.gada valsts budžetā. Izmaiņu mērķis — atvēlēt Tieslietu ministrijai 140 000 latu Uzņēmumu reģistra darbības uzlabošanai.

Komiteja izskatīšanai valdības sēdē nosūtījusi rīkojuma projektu “Par valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” un valsts uzņēmuma “Latvijas kuģniecība” savstarpējiem parādiem” (“Latvenergo” ir parādā Latvijas kuģniecībai pamatsummu — 37,35 miljonus ASV dolāru, kam klāt nāk arī soda nauda). Komiteja viennozīmīgi nespēja izlemt, vai piekrist sagatavotajam rīkojuma projektam, kas paredz, ka “Latvenergo” parāds norakstāms no valsts uzņēmuma “Latvijas kuģniecība” pamatkapitāla.

Valdības akceptam nolemts nosūtīt jauno Latvijas Attīstības aģentūras padomes sastāvu. Par tās priekšsēdētāju ieteikts ekonomikas ministrs Jānis Zvanītājs.

Komiteja atbalstījusi arī priekšlikumu par izmaiņām valdības noteikumos “Par valsts nekustamā īpašuma nostiprināšanu” zemesgrāmatās uz valsts vārda Zemkopības ministrijas personā. Ar to plānots noteikt, ka izdevumi, kas nepieciešami nekustamā īpašuma izpirkšanai un valstij piederošā un piekrītošā nekustamā īpašuma nostiprināšanai zemesgrāmatā uz Zemkopības ministrijas vārda, tiks segti no minētās ministrijas budžetā zemes izpirkšanai paredzētajiem līdzekļiem.

Komiteja arī piekritusi, ka valsts īpašumā saglabājams nekustamais īpašums Dobelē, Muldavas ielā 14 un tas Privatizācijas aģentūrai jānodod Iekšlietu ministrijas valdījumā. Savukārt pašvaldībām nolemts nodot kārtējos aptuveni 15 valsts īpašuma objektus — dzīvojamās mājas, katlu mājas, administratīvās ēkas.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu par apmaiņu ar ēkām vēstniecību izvietošanai starp Latviju un Baltkrieviju. Latvija Baltkrievijas īpašumā nodotu ēku Rīgā, Jēzusbaznīcas ielā 12, pretī saņemot ēku Minskā, Doroševiča ielā 6a.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!