• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attīstītu vērtspapīru tirgu Latvijas finansu sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.1995., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - ar prieku un ar rūpēm

Vēl šajā numurā

27.07.1995., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par attīstītu vērtspapīru tirgu Latvijas finansu sistēmā

Ministru prezidenta uzruna

Rīgas Fondu biržas atklāšanā otrdien, 25. jūlijā

Ekselences!

Dāmas un kungi!

 

Man ir patiess prieks sveikt jūs Latvijas valdības vārdā šajā vēsturiskajā dienā, kad pēc vairāk nekā 55 gadiem Rīgas Fondu birža atsāk savu darbību.

Vispirms es gribētu izteikt vislielāko pateicību Francijas valdībai, Francijas vēstniecei Latvijā Debenē kundzei un Parīzes biržai par veiksmīgo sadarbību un palīdzību vērtspapīru tirgus veidošanā un Rīgas Fondu biržas atjaunošanā.

Rīgas Fondu biržai ir senas tradīcijas, kas pārklājušās ar gadu patinu. Nodibināta 1816. gadā, tā veicināja Rīgas veidošanos gan par reģionālo rūpniecības, gan par izglītības centru: piedalījās ostu, dzelzceļa un telegrāfa izbūvēšanā, Rīgas Politehnikuma dibināšanā 1862. gadā un Rīgas komercskolas dibināšanā 1911. gadā.

Arī šodien, domājot par Latvijas ekonomikas izaugsmi, mēs lielā mērā saistām savas cerības ar vērtspapīru tirgus veidošanos Latvijā. Attīstīts vērtspapīru tirgus sabalansēs Latvijas finansu sistēmas uzbūvi, padarīs to, ja tā var teikt, dziļāku un efektīvāku. Tas ir īpaši svarīgi, veidojot uz tirgus principiem balstītu ekonomisko sistēmu. Ar to es pirmām kārtām domāju privatizācijas gaitu, kurā Latvijas iedzīvotājiem ir jākļūst par finansu aktīvu un ieguldījumu īpašniekiem.

Rīgas Fondu birža ir tā prizma, caur kuru skatoties iedzīvotājiem, uzņēmējiem un arī Latvijas ekonomikai ir jāsaredz nākotne. Tā pašos pamatos mainīs aktīvu raksturu un atklās, kā cilvēki uzticas savām cerībām, kādu laika horizontu tie redz, veicinās efektīvāku resursu izvietošanu ekonomikā.

Esmu pārliecināts, ka ar laiku Rīgas Fondu birža kļūs par tikpat nozīmīgu, kāda tā ir bijusi XIX gadsimtā, un ne tikai Latvijas robežās, bet arī ārpus mūsu zemes, vispirms jau Baltijas reģionā.

Paldies par uzmanību!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!