• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijas paziņojums "Par notikumu attīstību Bosnijā-Hercegovinā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1995., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes lēmums Nr.431

Par vēlēšanu iecirkņu izveidošanu 6. Saeimas vēlēšanām

Vēl šajā numurā

21.07.1995., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ārlietu ministrija

Veids: paziņojums

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrijas paziņojums

Par notikumu attīstību Bosnijā–Hercegovinā

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija atkārtoti pauž satraukumu par pēdējā laika notikumu attīstību Bosnijā — Hercegovinā, ko saasinājis Bosnijas serbu uzbrukums ANO noteiktajām drošības zonām un to ieņemšana. Nopietnu sašutumu rada civiliedzīvotāju upuri un bosniešu masveida deportācijas no iekarotajiem apvidiem.

LR Ārlietu ministrija uzskata par nepieciešamu aktīvāku starptautisku iejaukšanos, lai nodrošinātu Bosnijas civiliedzīvotāju un ANO miera uzturēšanas spēku aizsardzību un humanitārās palīdzības piegādi atbilstoši ANO Drošības Padomes pieņemtajām rezolūcijām.

LR Ārlietu ministrija iestājas par drošības zonu tūlītēju atjaunošanu un visu gūstekņu nekavējošu atbrīvošanu bez jebkādiem noteikumiem, kā arī atbalsta UNPROFOR misijas saglabāšanu konflikta teritorijā un to darbības spēju pastiprināšanu.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija izsaka savu pārliecību, ka pašreizējā konflikta noregulēšana ir iespējama, tikai konsekventi balstoties uz attiecīgajām ANO Drošības Padomes rezolūcijām, tajā skaitā nr.819 (16.04.1993.), nr.824 (06.05.1993.), nr.1004 (12.07.1995.) un karojošo pušu iepriekš panāktajām vienošanām. LR ĀM aicina

šodien, 21.jūlijā, Londonā notiekošās Starptautiskās apspriedes Bosnijas jautājumos dalībniekus pieņemt konkrētus lēmumus, lai izbeigtu konflikta eskalāciju un piespiestu Bosnijas serbu valdību pildīt ANO Drošības Padomes pieņemtās rezolūcijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!