• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts akciju sabiedrības "Ventspils nafta" Valdes Reglaments. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.1995., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35976

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija lēmums

Par Saeimas Prezidija 1995. gada 10. jūlija lēmuma "Par ārkārtas sesijas sasaukšanu 1995. gada 19. jūlijā" daļēju atcelšanu

Vēl šajā numurā

20.07.1995., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts akciju sabiedrības “Ventspils nafta” Valdes Reglaments

Apstiprināts ar 1994. gada 19. janvāra akcionāru pilnsapulces lēmumu
(akcionāru 19.01.94.g. pilnsapulces protokols nr. 5)
U. Osis,
Valsts a/s “Ventspils nafta” Padomes priekšsēdētājs

Valde

1. Valde ir Sabiedrības izpildes un rīcības orgāns. Tā vada Sabiedrības darbu un darbojas Padomes uzraudzībā. Valde atbild par Sabiedrībai uzdoto uzdevumu izpildi saskaņā ar apstiprināto budžetu, organizatoriskajiem gada plāniem un akciju sabiedrības statūtiem. Valde visus lēmumus pieņem patstāvīgi.

2. Valde pārzina un vada visas Sabiedrības lietas. Tā atbild par visu Sabiedrības saimniecisko darbību, kā arī par likumam atbilstošu grāmatvedības uzskaiti.

3. Valde pārstāv Sabiedrību, pārvalda Sabiedrības mantu un rīkojas ar tās kapitāliem atbilstoši likuma prasībām un Padomes lēmumiem.

4. Valdes sēdes parasti notiek Sabiedrības atrašanās vietā - Ventspilī, Talsu ielā 75, parasti tās ir atklātas.

5. Valdes sēdes var būt arī slēgtās, ja tajās izskata jautājumus, kas satur komercnoslēpumus. Sēde notiek slēgti, ja to pieprasa kaut viens Valdes loceklis, Prezidents vai Padomes loceklis.

Visās Valdes sēdēs (arī slēgtajās) var piedalīties Padomes locekļi un to kandidāti.

6. Valdes sēdes notiek pēc vajadzības, bet ne retāk kā vienu reizi mēnesī - parasti katra kalendārā mēneša pirmajā otrdienā.

Ārkārtējās Valdes sēdes tiek sasauktas, ja to pieprasa Padom vai jebkurš no Valdes locekļiem.

Sēdes ir lemttiesīgas, ja tajās piedalās Prezidents vai Viceprezidents un vismaz puse no Valdes locekļiem.

Lēmumus pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Gadījumā, kad balsis sadalās līdzīgi, izšķirošā ir Prezidenta balss. Valdes sēdes protokolē, protokolu paraksta visi klātesošie Valdes locekļi.

7. Valdes sēdes dienaskārtība tiek izziņota visiem Valdes locekļiem ne vēlāk kā 3 dienas pirms sēdes. Parasti tā kopā ar lēmumu projektiem tiek nodota tieši Valdes loceklim.

8. Katrs Valdes lcoceklis var iesniegt izskatīšanai Valdei jebkuru ar Sabiedrības darbību saistīto jautājumu. Minētais jautājums lēmuma projekta veidā rakstiski jāiesniedz Prezidentam vai Viceprezidentam vismaz četras dienas pirms Valdes sēdes.

9. Ja Valdes sēdēs izskatāmos jautājumus nevar izskatīt vienā Valdes sēdē vai tie prasa papildus ilgstošu sagatavošanas laiku, tad to izskatīšanas kārtībai tiek sastādīts darba plāns, ko apstiprina Valde.

10. Valdes loceklis ir tiesīgs iekļaut dienas kārtībā kāda jautājuma izskatīšanu ārpus kārtas, ja par to nobalso 1/2 no klātesošajiem Valdes locekļiem.

Prezidentam ir tiesības ārpuskārtas jautājumus iekļaut dienas kārtībā vienpersoniski.

11. Gatavojot Valdes sēdes dienaskārtības jautājumu vai veicot kontroles funkcijas, Valdes locekļiem ir tiesības pieprasīt jebkuru informāciju no administrācijas un Sabiedrības personāla, kā arī personiski iepazīties ar jebkuru dokumentu, atskaitēm, līgumiem.

12. Sabiedrības Valde:

12.1. Izskata Sabiedrības gada budžetu un līdz 15. decembrim iesniedz Padomei izskatīšanai (apstiprina pilnsapulce). Izskata un iesniedz Padomei izskatīšanai (apstiprina pilnsapulce) peļņas sadales principus;

12.2. Apstiprina amatā izpilddirektorus un citas amatpersonas;

12.3. Izstrādā naftas un naftas produktu pārkraušanas tarifus, kurus iesniedz Padomei izskatīšanai un apstiprināšanai noteiktā kārtībā;

12.4. Reizi ceturksnī mēneša laikā pēc atskaites ceturkšņa beigām iesniedz rakstveida ziņojumu (atskaiti) Padomei par savu darbību, kurā atspoguļo arī svarīgākās ieceres uzņēmējdarbībā un Sabiedrības pārvaldē;

12.5. Katru ceturksni mēneša laikā pēc atskaites ceturkšņa beigām izskata gada budžeta izpildi un izdara nepieciešamās korekcijas apstiprināto izdevumu summas ietvaros;

12.6. Apstiprina Sabiedrības darbinieku štatu sarakstu un darba samaksas sistēmu;

12.7. Apstiprina noslēgtos līgumus par naftas un naftas produktu pārkraušanu. Apstiprina citus darījumus, kuru summa ir lielāka par 10 tūkstošiem latu;

12.8. Ir tiesīga ņemt kredītus un uzņemties saistības bez Padomes piekrišanas par summu, kas nepārsniedz 500 000 Ls. Saistības, kas pārsniedz šo summu, Valde var uzņemties tikai ar Padomes piekrišanu;

12.9. Nav tiesīga izsniegt kredītus un dot garantijas.

13. Valdei ir tiesības katrā laikā pieprasīt no Prezidenta pārskatu par Sabiedrības stāvokli. Valde var uzdot atsevišķu jautājumu noskaidrošanu pieaicinātiem speciālistiem.

14. Ja Sabiedrības intereses saduras ar kāda Valdes locekļa, viņa laulātā, radinieka vai viņa svaiņa interesēm, skaitot radniecību līdz 3. pakāpei un svainību līdz 2. pakāpei un šādus jautājumus izlemj Valdē, ieinteresētais Valdes loceklis nedrīkst piedalīties balsošanā un tas jāatzīmē Valdes protokolā.

15. Valdes sēdes protokolā ir jāatzīmē, kā ir balsojis katrs Valdes loceklis. Ja Valdes loceklis nepiekrīt Valdes lēmumam un balso “pret” un ja tas ierakstīts protokolā, viņš nav atbildīgs par pieņemto lēmumu.

Ja Valdes loceklis ir balsojis kādā jautājumā “pret” lēmumu un ar balsu vairākumu tas ir pieņemts, tad šis Valdes lcoceklis ir tiesīgs to apstrīdēt Padomē, bet tas neaptur pieņemto lēmumu.

16. Valdes locekļiem jāpilda savi pienākumi saskaņā ar likuma prasībām, Statūtiem un šo Reglamentu. Ja Valdes locekļi rīkojas nelikumīgi, pārkāpj savas pilnvaras vai apzināti rīkojas ļaunprātīgi, viņi ir solidāri atbildīgi par zaudējumiem valsts, sabiedrības, tās kreditoru priekšā pilnā apmērā ar visu savu īpašumu.

17. Valdes loceklis var jebkurā laikā paziņot par savu Valdes locekļa pilnvaru nolikšanu.

18. Valdes locekļi saņem atalgojumu akcionāru pilnsapulces noteiktajā kārtībā.

19. Valdei ir tiesības atcelt Prezidenta lēmumus, ja tie ir pretrunā ar Statūtiem un šo Reglamentu.

20. Valdes lēmumu izpildi organizē un nodrošina Sabiedrības Prezidents, kurš arī sagatavo akcionāru pilnsapulces dokumentus, nodrošina sapulču tehnisko apkalpošanu.

21. Sabiedrības Prezidents:

21.1. Vada Sabiedrības Valdes darbu;

21.2. Veic Sabiedrības saimniecisko un operatīvo vadību:

- patstāvīgi izlemj visus viņa pārziņā nodotos ar Sabiedrības darbību saistītos jautājumus;

- pārstāv Sabiedrības intereses Valdības un Pašvaldību iestādēs, uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās;

- rīkojas ar Sabiedrības mantu un naudas līdzekļiem saskaņā ar Statūtiem, Valdes lēmumiem un šo Reglamentu;

- slēdz saimnieciskus un darba līgumus, pieņem darbā Sabiedrības darbiniekus;

- izsniedz pilnvaras, apstiprina instrukcijas, nolikumus un citus reglamentējošus dokumentus;

- atver bankās norēķinu un citus kontus;

- ir atbildīgs par normatīvo aktu prasību ievērošanu ugunsdzēsībā, eksplozijdrošībā, darba, veselības un vides aizsardzībā.

22. Prezidenta prasības un norādījumi ir obligāti visiem Sabiedrības darbiniekiem.

23. Prezidents nosaka Viceprezidenta un Valdes locekļu, kā arī Sabiedrības darbinieku pienākumus, tiesības un atbildību.

24. Prezidentu tā prombūtnes laikā aizstāj Viceprezidents, un tādā gadījumā viņam ir šajā Reglamentā noteiktās Prezidenta pilnvaras.

25. Viceprezidentam var uzdot atbildību par noteiktu Sabiedrības darbības nozari.

26. Informācija, kas attiecas uz Sabiedrības darbību, jebkurā brīdī ir konfidenciāla informācija.

27. Valdes locekļiem un administrācijai jātur visa konfidenciālā informācija stingrākajā slepenībā, neatklājot to nevienai trešajai personai un neradot iespēju kādai trešajai personai piekļūt šai informācijai.

Termins “Trešā persona” ietver jebkuru juridisku vai fizisku personu, kurai nav šādu tiesību pēc Likuma, šī Reglamenta vai Statūtiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!