• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 11. jūlija noteikumi Nr. 193 "Grozījumi Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.1995., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lielākajiem parādniekiem valsts budžetā

Vēl šajā numurā

20.07.1995., Nr. 107

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 193

Pieņemts: 11.07.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 193

(prot. nr. 37, 8.§) Rīgā 1995. gada 11. jūlijā

Grozījumi Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā

Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā

Izdarīt Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā šādus grozījumus:

1. Aizstāt 45.1panta:

1.1. pirmās daļas sankcijā vārdus “līdz pieciem tūkstošiem rubļu” ar vārdiem “līdz divsimt latiem”;

1.2. otrās daļas sankcijā vārdus “līdz desmit tūkstošiem rubļu” ar vārdiem “līdz divsimt piecdesmit latiem”.

2. Papildināt kodeksu ar 45.2 — 45.11 pantu šādā redakcijā:

45.2 pants. Obligāto veselības pārbaužu kārtības neievērošana

Par noteiktu profesiju pārstāvjiem pirms stāšanās darbā noteikto obligāto veselības pārbaužu un periodisko veselības pārbaužu kārtības neievērošanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

45.3 pants. Kārtības, kādā ārstniecības iestādēm jāsniedz ziņas par ārstniecības personu pieņemšanu darbā un atlaišanu no darba, neievērošana

Par kārtības, kādā ārstniecības iestādēm, kuras nodarbina ārstniecības personas, jāsniedz ziņas Labklājības ministrijai par šo personu pieņemšanu darbā un atlaišanu no darba, neievērošanu — uzliek ārstniecības iestādes vadītājam naudas sodu līdz simt latiem.

45.4 pants. Sludinājuma vai reklāmas, kas attiecas uz ārstniecību, ārstniecības iestādēm vai ārstniecības personām, nelikumīga ievietošana

Par sludinājuma vai reklāmas, kas attiecas uz ārstniecību, ārstniecības iestādēm vai ārstniecības personām, nelikumīgu ievietošanu — uzliek sludinājuma vai reklāmas iesniedzējam naudas sodu līdz divsimt latiem.

45.5 pants. Neatļauta ārstniecība

Par tādu personu nodarbošanos ārstniecībā, kurām nav medicīniskās izglītības, — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

Par tādu personu nodarbošanos ārstniecībā, kuras nav reģistrējušās Labklājības ministrijā, — uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

Par tādu personu nodarbošanos ārstniecībā, kurām ir ārvalstu medicīniskās izglītības diploms (grāds), ja attiecīgais diploms (grāds) nav nostrificēts Latvijas Republikā akreditētās medicīniskās izglītības iestādēs, — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

Par personu, kurām nav speciālista prakses tiesību attiecīgajā specialitātē, nodarbošanos ārstniecībā, bez tādas ārstniecības personas uzraudzības, kurai ir speciālista prakses tiesības attiecīgajā specialitātē, — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

Par atļaušanu augstāko medicīniskās izglītības iestāžu un medicīniskās pamatizglītības iestāžu klausītājiem mācību programmu ietvaros nodarboties ar slimnieku ārstēšanu vai dzemdībpalīdzību bez tādas ārstniecības personas tiešas uzraudzības, kurai ir speciālista prakses tiesības attiecīgajā specialitātē, — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

45.6 pants. Nelikumīga nodarbošanās ārstniecībā ar slimnieku ārstēšanu, dzemdībpalīdzības sniegšanu, kā arī ar hipnozi, kodēšanu un citām cilvēka psihes ietekmēšanas metodēm, cilvēka enerģētisko lauku korekciju, akupunktūru un citām cilvēka organisma enerģētisko sistēmu ietekmējošām metodēm

Par personu, kurām nav medicīniskās izglītības, patstāvīgu nodarbošanos ārstniecībā ar slimnieku ārstēšanu, dzemdībpalīdzības sniegšanu (izņemot gadījumus, kad jāsniedz pirmā palīdzība), kā arī ar hipnozi, kodēšanu un citām cilvēka psihes ietekmēšanas metodēm, cilvēka enerģētisko lauku korekciju (biokorekciju), akupunktūru un citām cilvēka organisma enerģētisko sistēmu ietekmējošām metodēm, kā arī par personu, kurām nav medicīniskās izglītības vai nav speciālista prakses tiesību attiecīgajā specialitātē, atbalstīšanu patstāvīgā ārstniecības darbā — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

45.7 pants. Likumā noteiktās informācijas nesniegšana, nepatiesas informācijas sniegšana valsts ārstam un valsts ārsta rīkojumu nepildīšana

Par likumā noteiktās informācijas nesniegšanu, nepatiesas informācijas sniegšanu valsts ārstam vai valsts ārsta likumīgu rīkojumu nepildīšanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

45.8 pants. Likumā noteiktās informācijas nesniegšana pacientam, viņa laulātajam, tuvākajiem radiniekiem vai likumīgajiem pārstāvjiem (aizgādņiem, aizbildņiem)

Par likumā noteiktās informācijas nesniegšanu pacientam, viņa laulātajam, tuvākajiem radiniekiem vai likumīgajiem pārstāvjiem (aizgādņiem, aizbildņiem) — uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

45.9 pants. Konfidenciālu ziņu par pacienta, viņa laulātā, tuvāko radinieku vai likumīgo pārstāvju privāto dzīvi nelikumīga izpaušana

Par konfidenciālu ziņu par pacienta, viņa laulātā, tuvāko radinieku vai likumīgo pārstāvju (aizgādņu, aizbildņu) privāto dzīvi nelikumīgu izpaušanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

45.10 pants. Psihisko slimību ārstēšanas un psihiatriskās palīdzības sniegšanas noteikumu neievērošana

Par psihisko slimību ārstēšanas un psihiatriskās palīdzības sniegšanas noteikumu neievērošanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

45.11 pants. Tiesmedicīniskās un tiespsihiatriskās ekspertīzes veikšanas kārtības neievērošana

Par tiesmedicīniskās un tiespsihiatriskās ekspertīzes veikšanas kārtības neievērošanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.”

3. Izteikt 46.1 pantu šādā redakcijā:

46.1 pants. Noteiktās kārtības pārkāpšana farmaceitiskajā darbībā

Par farmaceitisko darbību bez speciālās atļaujas (licences), kuras nepieciešamību nosaka likums, kā arī par farmaceitiskās darbības turpināšanu pēc speciālās atļaujas (licences) atņemšanas, anulēšanas vai tās termiņa beigšanās — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem, konfiscējot zāles, zāļu līdzekļus un zāļu ražošanas līdzekļus vai bez konfiskācijas.

Par narkotisko vai psihotropo zāļu, zāļu līdzekļu vai prekursoru ražošanas vai izplatīšanas noteikumu pārkāpšanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem, konfiscējot zāles, zāļu līdzekļus vai prekursorus vai bez konfiskācijas.

Par Latvijas Republikā nereģistrētu zāļu izplatīšanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem, konfiscējot nereģistrētās zāles.

Par tādu zāļu vai zāļu līdzekļu izplatīšanu, kuriem izbeidzies derīguma termiņš vai kuri neatbilst tehnisko normatīvu dokumentācijas prasībām (arī ar bojātu iepakojumu), — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem, konfiscējot šīs zāles vai zāļu līdzekļus.

Par zāļu vai zāļu līdzekļu iepirkšanu vai izplatīšanu, ja nav noformēti attiecīgie pavaddokumenti, — uzliek naudas sodu līdz simt latiem, konfiscējot šīs zāles vai zāļu līdzekļus vai bez konfiskācijas.

Par Labklājības ministrijas vai Valsts veterinārā departamenta noteikto atsevišķo zāļu, zāļu līdzekļu vai to grupu ražošanas, kontroles vai izplatīšanas noteikumu pārkāpšanu — uzliek naudas sodu līdz divsimt latiem, konfiscējot šīs zāles vai zāļu līdzekļus vai bez konfiskācijas.

Par Labklājības ministrijas vai Valsts veterinārā departamenta noteiktās kārtības pārkāpšanu reklāmas vai informācijas izplatīšanā farmācijas jomā — uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

Par Labklājības ministrijas vai Valsts veterinārā departamenta noteiktās informācijas nesniegšanu vai nepatiesas informācijas sniegšanu — uzliek amatpersonām naudas sodu līdz simt latiem.

Par neziņošanu Farmācijas inspekcijai vai valsts ārstam par aptieku vai farmaceitu nolaidības vai ļaunprātības pazīmēm zāļu vai zāļu līdzekļu izgatavošanā, izsniegšanā vai kvalitātē — uzliek ārstniecības personām naudas sodu līdz simt latiem.

Par recepšu veidlapu izgatavošanas noteikumu un recepšu izrakstīšanas kārtības neievērošanu — uzliek naudas sodu līdz simt latiem.”

4. Papildināt kodeksu ar 46.2 pantu šādā redakcijā:

46.2 pants. Narkotisko un psihotropo zāļu vai zāļu līdzekļu saņemšanas, uzglabāšanas un izlietošanas pārkāpumi ārstniecības iestādēs

Par narkotisko un psihotropo zāļu vai zāļu līdzekļu saņemšanas, uzglabāšanas un izlietošanas pārkāpumiem ārstniecības iestādē — uzliek ārstniecības iestādes vadītājam naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

Par tiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, — uzliek ārstniecības iestādes vadītājam naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.”

5. Izteikt 228.1 pantu šādā redakcijā:

228.1 pants. Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija

Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija izskata šī kodeksa 45.1 — 45.11 un 46.2 pantā paredzēto administratīvo pārkāpumu lietas.

Izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas un uzlikt administratīvos sodus Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas vārdā ir tiesīgi:

Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas valsts galvenais eksperts un viņa vietnieki — uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem;

Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas valsts eksperti — uzliek naudas sodu līdz simt piecdesmit latiem.”

6. Papildināt kodeksu ar 228.2 pantu šādā redakcijā:

228.2 pants. Farmācijas inspekcija

Farmācijas inspekcija izskata šī kodeksa 46.1pantā paredzēto administratīvo pārkāpumu lietas.

Izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas un uzlikt administratīvos sodus Farmācijas inspekcijas vārdā ir tiesīgi Farmācijas inspekcijas vadītājs, viņa vietnieki un inspektori — uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.”

16. Izteikt 304.panta septīto rindkopu šādā redakcijā:

“Farmācijas inspekcijas amatpersonas vai Valsts veterinārā departamenta pilnvarotas amatpersonas — ja izdarīti pārkāpumi, kas paredzēti šā kodeksa 46.1pantā.”

Ministru prezidents M.Gailis

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!