• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 11. jūlija noteikumi Nr. 191 "Privatizācijas sertifikātu anulēšanas un to piešķiršanā radušos strīdu izskatīšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1995., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 192

Grozījumi Latvijas kriminālkodeksā

Vēl šajā numurā

18.07.1995., Nr. 106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 191

Pieņemts: 11.07.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 191

Rīgā 1995.gada 11.jūlijā (prot. nr.37, 9.§)

Privatizācijas sertifikātu anulēšanas un to piešķiršanā radušos strīdu izskatīšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma “Par privatizācijas sertifikātiem” 7.panta otro daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi attiecināmi uz pašvaldībām, Valsts krājbankas un akciju sabiedrības “Sakaru banka” iestādēm (tālāk tekstā — “bankas iestāde”), Pilsonības un imigrācijas departamentu (tālāk tekstā — “departaments”), Privatizācijas un sertifikācijas informatīvā nodrošinājuma centru (tālāk tekstā — “Informācijas centrs”) un Latvijas iedzīvotājiem, kuriem ir piešķirti privatizācijas sertifikāti par Latvijā nodzīvoto laiku (tālāk tekstā — “sertifikāti”) vai kuri pretendē uz sertifikātu piešķiršanu.

II. Piešķirto sertifikātu anulēšanas kārtība

2. Ja tiek konstatēts, ka persona, kurai ir piešķirti sertifikāti (tālāk tekstā — “persona”), deklarācijā par Latvijā nodzīvoto laiku piešķiramo privatizācijas sertifikātu konta (tālāk tekstā — “privatizācijas konta”) atvēršanai nav sniegusi visas likuma “Par privatizācijas sertifikātiem” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 52.nr.) 5. un 6.pantā prasītās ziņas vai ir sniegusi nepatiesas ziņas un personai ir piešķirts vairāk sertifikātu, nekā pienākas, vai persona nepamatoti ir atvērusi vairākus privatizācijas kontus, attiecīgās pašvaldības pilnvarots darbinieks triju dienu laikā sastāda attiecīgu aktu. Ja pašvaldība ir izveidojusi sertifikātu piešķiršanas komisiju, aktu triju dienu laikā sastāda šī komisija.

3. Šo noteikumu 2.punktā minētais akts (ar apstiprinājumu par saņemšanu) nosūtāms personai, kā arī attiecīgajai bankas iestādei un nododams izskatīšanai attiecīgās pašvaldības domē (padomē) vai Rīgas pilsētas attiecīgā rajona (priekšpilsētas) valdē (tālāk tekstā — “pašvaldības valde”).

4. Pēc akta saņemšanas bankas iestāde nekavējoties aptur visas operācijas ar attiecīgo privatizācijas kontu un nosūta pašvaldības valdei ziņas par sertifikātu daudzumu privatizācijas kontā un personas norādīto adresi.

5. Ja persona atvērusi vairākus privatizācijas kontus, par sertifikātu anulēšanu lemj tās pašvaldības valde, kura pēdējā piešķīrusi sertifikātus. Pašvaldības pilnvarots darbinieks vai sertifikātu piešķiršanas komisija triju dienu laikā sastāda attiecīgu aktu un nosūta to bankas iestādēm, kurās persona atvērusi privatizācijas kontu, kā arī informē par akta nosūtīšanu tās pašvaldības, kuras ir pieņēmušas lēmumu par sertifikātu piešķiršanu personai.

6. Pašvaldības pilnvarotajam darbiniekam ir tiesības pieprasīt nepieciešamās papildu ziņas par personu.

7. Pašvaldības valde sastādītos aktus mēneša laikā izskata sēdē, uz kuru uzaicina personu, kurai sertifikāti ir piešķirti nepamatoti vai kura nepamatoti ir atvērusi vairākus privatizācijas kontus. Uzaicinājumu (ar apstiprinājumu par saņemšanu) nosūta uz bankas iestādē norādīto adresi. Personai ir tiesības piedalīties pašvaldības valdes sēdē un sniegt paskaidrojumus.

Ja par sēdes laiku un vietu personai ir laikus paziņots, bet tā uz sēdi nav ieradusies, lieta izskatāma bez personas klātbūtnes. Tas jāatzīmē sēdes protokolā.

8. Pēc šo noteikumu 5.punktā minētā akta izskatīšanas pašvaldības valde pieņem motivētu lēmumu. Ja pašvaldības valde atzīst, ka sertifikāti ir piešķirti nepamatoti, tā anulē nepamatoti piešķirto sertifikātu daudzumu divkāršā apmērā.

Ja attiecīgajā privatizācijas kontā sertifikātu nepietiek, bankas iestāde privatizācijas kontu slēdz.

9. Ja pašvaldības valde nolemj, ka piešķirtos sertifikātus anulēt nav pamata, bankas iestāde atjauno visas operācijas ar privatizācijas kontu.

10. Pašvaldības valdes lēmums piecu darbadienu laikā jānosūta personai, attiecīgajai bankas iestādei un Informācijas centram.

11. Persona pašvaldības valdes lēmumu mēneša laikā var pārsūdzēt likumā noteiktā kārtībā.

12. Pēc sūdzības izskatīšanas tiesā pašvaldības valde saskaņā ar tiesas spriedumu sniedz attiecīgus norādījumus bankas iestādei un paziņo par to Informācijas centram.

III. Strīdu izskatīšanas kārtība

13. Strīdu, kas saistīts ar sertifikātu piešķiršanu, sertifikātu daudzuma noteikšanu un privatizācijas kontu atvēršanu, izskata pašvaldības valde.

14. Personas iesniegums par pašvaldības valdes, tās pilnvarota pārstāvja vai sertifikātu piešķiršanas komisijas lēmuma par sertifikātu piešķiršanu pārskatīšanu iesniedzams rakstiski pašvaldības valdē.

15. Pašvaldības valdei ir tiesības pieprasīt nepieciešamās papildu ziņas par personu.

16. Personas iesniegums izskatāms mēneša laikā.

17. Pašvaldības valde nosūta personai paziņojumu (ar apstiprinājumu par saņemšanu) par iesnieguma izskatīšanas laiku un vietu. Persona drīkst piedalīties pašvaldības valdes sēdē, kā arī sniegt rakstiskus un mutiskus paskaidrojumus.

18. Pašvaldības valdei ir tiesības atlikt personas iesnieguma izskatīšanu, ja departamenta sniegtās ziņas ir apstrīdētas tiesā.

19. Pēc personas iesnieguma izskatīšanas pašvaldības valde pieņem lēmumu, ko var pārsūdzēt likumā noteiktajā kārtībā.

Piezīme . Par personas mēģinājumiem krāpšanas ceļā iegūt sertifikātus pašvaldības valdei jāziņo attiecīgā rajona (pilsētas) prokuroram.

Pārejas jautājumi

20. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1993.gada 21.decembra noteikumus nr.44 “Par privatizācijas sertifikātu anulēšanu un to piešķiršanā radušos strīdu izskatīšanu” (Latvijas Vēstnesis, 1994, 19.nr.).

Ministru prezidents M.Gailis

Ekonomikas ministrs J.Zvanītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!