• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1995. gada 3. jūlija noteikumi "Par pamatlīdzekļu apliekamās vērtības noteikšanu īpašuma nodokļa vajadzībām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.1995., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35859

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas Valsts ieņēmumu dienesta precizējums

Par uzņēmumu ienākuma nodokli

Vēl šajā numurā

12.07.1995., Nr. 104

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: noteikumi

Pieņemts: 03.07.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU ZIŅAS

Finansu ministrijas noteikums

1995.gada 3.jūlijā

Par pamatlīdzekļu apliekamās vērtības noteikšanu īpašuma nodokļa vajadzībām

Sakarā ar to, ka zaudējis spēku Latvijas Republikas likums “Par peļņas nodokli” un ar 1995.gada 1.aprīli spēkā stājies likums “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, kā arī lai atvieglotu nodokļa maksātājiem pamatlīdzekļu uzskaiti un to nolietojuma (amortizācijas) aprēķināšanu, LR Finansu ministrija nosaka, ka īpašuma nodokļa vajadzībām par pamatlīdzekļu ar nodokli apliekamo vērtību pieņemama bilances (atlikusī) vērtība, kura noteikta uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) finansu un saimnieciskās darbības vajadzībām un atspoguļota bilancē.

Pamatojoties uz LR Finansu ministrijas 1994.gada 30.maija norādījumiem “Par pamatlīdzekļu un to nolietojuma (amortizācijas) uzskaiti”, kuri izstrādāti saskaņā ar LR Ministru kabineta 1994.gada 19.aprīļa noteikumiem nr.93, pamatlīdzekļu derīgās lietošanas laiku un pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanas metodi finansu un saimnieciskās darbības vajadzībām, līdz ar to arī īpašuma nodokļa vajadzībām, uzņēmums var izvēlēties pats. Nolietojuma aprēķina periods (mēnesis, ceturksnis, gads) īpašuma nodokļa maksātājiem jāizvēlas atbilstoši LR likuma “Par īpašuma nodokli” un LR Finansu ministrijas 1991.gada 31.janvāra instrukcijas nr.4 “Par LR likuma “Par īpašuma nodokli” piemērošanas kārtību” prasībām.

Minētā pamatlīdzekļu apliekamās vērtības noteikšanas kārtība ir piemērojama, sākot ar īpašuma nodokļa maksājumiem par 1995.gadu.

Finansu ministrijas valsts sekretāre V.Andrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!