• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Limbažu rajonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1995., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta ieņēmumiem

Vēl šajā numurā

11.07.1995., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ministru prezidents — Limbažu rajonā

Piektdien, 7.jūlijā, Ministru prezidents Māris Gailis izbrauca uz Limbažu rajonu, lai tiktos ar Vidzemes zvejniekiem. Māris Gailis apmeklēja Tūjas zvejnieku sētu “Krimalnieki”, zvejnieku sētu “Ziemeļi” Vitrupē un Kuivižu zvejnieku sētas “Zeltiņi” un “Ķiķup–Vēveri”. Zvejnieki izteica vēlmi ātrāk nokārtot jūras robežas jautājumu ar Igauniju. Ministru prezidents uzklausīja pārmetumus par Latvijas Bankas slikto komercbanku uzraudzību, kā rezultātā arī zvejnieki ir zaudējuši savas naudas noguldījumus. Māris Gailis apsolīja, ka jau tuvākajā laikā Ministru kabinets pieņems trīs likumus, kas sakārtos ar bankām un finansēm saistītos jautājumus.

Apmeklējot Ainažu muitas posteni, tika konstatēts, ka ir nepieciešams paātrināt sarunu gaitu par vienota Latvijas un Igaunijas muitas punkta izveidi. Muitas darbinieki izteica nepieciešamību palielināt cilvēku skaitu maiņā, lai ātrāk kontrolētu transporta plūsmu. Kā galvenais tomēr tika minēts vienota sakaru tīkla trūkums.

Tālāk Ministru prezidents M.Gailis apmeklēja Salacgrīvas ostu, kas perspektīvā varētu būt rentabla beramo kravu pārkraušanas vieta. M.Gailis atzinīgi novērtēja vietējās pašvaldības darbu šī projekta realizēšanā. Salacgrīvā Ministru prezidents tikās ar pilsētas domes vadību.

Noslēdzot vizīti Limbažu rajonā, Ministru prezidentam bija sarunas ar pašvaldību vadītājiem, Valsts ieņēmumu dienesta, muitas, rajona policijas, prokuratūras, tiesas, zemessardzes un robežapsardzes vadību. Tikšanās laikā Limbažos M.Gailis tika informēts par vietējās varas problēmās, kas skar nodokļu iekasēšanu un naudas pārskaitīšanu ar Baltijas Tranzītu bankas starpniecību. Pašvaldību pārstāvji izteica neapmierinātību ar pastāvošo likumdošanu, kas neļauj saņemt pašvaldību vadītājiem papildu samaksu par papildus veiktajiem pienākumiem. Tika runāts par to, kā noregulēt jautājumus, kas skar īpašnieku neapsaimniekotās zemes, robežsargu pāriešanu Iekšlietu ministrijas pakļautībā un nodokļu iekasēšanu.

Rolands Tjarve,
Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!