• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - ASV militārpersonas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1995., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

11.07.1995., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta - ASV militārpersonas

Vakar, 10.jūlijā, Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Mičiganas štata Nacionālās gvardes komandieri ģenerālmajoru Gordonu Stampu un viņa vietnieku brigādes ģenerāli Robertu Teiloru. Abu ASV augsta ranga militārpersonu vizītes mērķis Latvijā ir iepazīties, kā pildās ASV un Latvijas sadarbības programma, par kuras realizāciju no ASV puses ir atbildīgs Mičiganas štats. Viens no iemesliem, kādēļ Mičigana par sadarbības partneri izvēlējusies tieši Latviju, ir samērā liels šajā štatā dzīvojošo latviešu skaits.

Tikšanās laikā tika pārrunāta līdzšinējā un turpmākā ASV un Latvijas militāro resoru sadarbība. Māris Gailis atzīmēja, ka Latvija aktīvi darbojas programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros, vēloties ar laiku kļūt par NATO dalībvalsti. G.Stamps informēja Ministru prezidentu, ka nākamgad palīdzībai Austrumeiropas valstīm paredzēts piešķirt 15 miljonus ASV dolāru. Šie līdzekļi tiks iztērēti minēto valsts karavīru apmācībai gan pašu mājās, gan ASV. Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā koordinē šim nolūkam izveidotā abu valstu sadarbības grupa, kuras sastāvā pastāvīgi darbojas pieci ASV pārstāvji.

G.Stamps augsti novērtēja triju Baltijas valstu pūliņus Baltijas miera uzturēšanas bataljona izveidē. M.Gailis informēja viesus, ka, iespējams, jau tuvākajos mēnešos pirmā Latvijas miera uzturēšanas vienība tiks nosūtīta uz Horvātiju. Par savas vizītes rezultātiem G.Stamps informēs ASV kongresu, kas lems par turpmākās palīdzības piešķiršanu Latvijai un citām Austrumeiropas valstīm.

Valdības preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!