• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Cilvēks nedzīvo no maizes vien". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1995., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

11.07.1995., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Cilvēks nedzīvo no maizes vien”

Pār Latviju — luterāņu draudžu dienas

Šie virsrakstā citētie vārdi no Mateja evaņģēlija izraudzīti par vadmotīvu Latvijas luterāņu draudžu dienām, ko ievadīja dievkalpojums Rīgas Domā. Visu nedēļu draudzēs notiks lekcijas, koncerti, izstādes un citi pasākumi, kuros aicināts piedalīties ikviens. Latvijas evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags šai sakarā pastāstīja:

— Šobrīd, kad dienišķās maizes jautājumi ir smagi un sarežģīti un nav viegli rast uz tiem atbildes, baznīcai šķiet svarīgi atgādināt šīs būtiskās patiesības. Pilnīgi nododoties tikai dienišķās maizes problēmām, cilvēks zaudē garīgo spēku. Bet bez tā ir ārkārtīgi grūti izturēt. Tālab gribam atgādināt, ka mūsu dzīvei būtisks ir garīgais aspekts. Tā nav piedeva, bet gan pats dzīves mugurkauls. “Dzenieties pēc Dieva valstības un viņa taisnības, tad pārējās lietas tiks piemestas”— ar šo pārliecību mūsu priekšgājēji ir izturējuši karus, revolūcijas un Baigos gadus. Bez tās cilvēki zaudē drosmi un nevar izturēt brīvās Latvijas tapšanas grūtības. Draudžu dienu mērķis ir iedrošināt, sakustināt un iepriecināt. Vispirms to daļu, kas pieder kādai draudzei, bet arī visus apkārtējos.

Jāatgūst apziņa, ka arī baznīcas ir sabiedrības daļa, spēks, kas spēj konsolidēt sabiedrību. Trimdas latviešiem tieši baznīca ar daudzajām svētdienas skolām un rosīgo draudžu darbību palīdzējusi saglabāt identitāti trijās paaudzēs. Tagad centrs pārvietojas uz Latviju. Arī šajās draudžu dienās piedalās trimdas baznīcu draudžu locekļi un mācītāji. Pēc 1991.gada draudžu dienām ar gājienu amata tērpos un plašo trimdas baznīcu pārstāvību šīs Latvijā ir otrās luterāņu draudžu dienas. Turpmāk tās varētu kļūt ikgadējas.

Aina Rozeniece, "LV" korespondente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!