• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejas ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.1995., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

04.07.1995., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejas ārkārtas sēdē

 

Piektdien, 30.jūnijā, notika Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komitejas ārkārtas sēde, kurā galvenā uzmanība tika veltīta valsts ieņēmumu palielināšanai un komercbanku darbības sakārtošanai. Tā, pirmo reizi tika izskatīti divi likumprojekti, kuri skar banku darbību un iedzīvotāju noguldījumu komercbankās apdrošināšanu. Likumprojekts "Par fizisko personu noguldījumu apdrošināšanu" paredz, ka šī apdrošināšana ir obligāta visām komercbankām, kuras saņēmušas Latvijas Bankas licenci, bet apdrošināšanas organizēšanu veic Banku aģentūra. Apdrošināšanas maksājumi bankām būtu jāveic reizi ceturksnī 1 procenta apmērā no iedzīvotāju noguldījumu vidējās ceturkšņa summas. Līdzekļu apmēru plānots papildināt arī no valsts budžetā un Latvijas Bankas rīcībā esošajiem līdzekļiem. Tas ļautu izmaksāt noguldītājiem bankas maksātnespējas gadījumā no 200 līdz 500 latiem. Savukārt likumprojekts "Par komercbankām" aizstās pašlaik spēkā esošo likumu "Par bankām" un noteiks komercbanku tiesisko statusu, reglamentēs komercbanku darbību un komercbanku uzraudzību Latvijā. Abus banku darbību reglamentējošos likumprojektus ieteikt pieņemt Satversmes 81.panta kārtībā. Taču komiteja nolēma, ka šie likumprojekti jāpapildina un jāskata atkārtoti pēc nedēļas.

Izskatīšanai Ministru kabineta sēdē komiteja akceptējusi projektu kārtībai, kādā izsniedzama atļauja uzņēmējdarbības veikšanai robežkontroles punktos, kas saistīta ar pakalpojumiem robežu šķērsojošām personām. Robežkontroles punktos varēs darboties preču un citu priekšmetu deklarētāji, banku pārstāvniecības, apdrošināšanas sabiedrību pārstāvniecības, beznodokļu veikali tranzīta zonās lidostās un jūras ostās, sakaru pakalpojumu punkti. Atļauju uzņēmējdarbībai izsniegs Valsts ieņēmumu dienests un Muitas departaments kopīgi ar robežsargu brigādi.

Konceptuāli akceptēts arī noteikumu projekts "Par tirdzniecību Latvijas tirgos, gadatirgos un publiskos izbraukumos". Ar šiem noteikumiem noteiks kārtību, kādā tirgos pārdodami pašražotie lauksaimniecības produkti, amatnieku ražojumi, rūpniecības preces, kā arī importētie produkti un rūpniecības preces. Piemēram, realizējot importēto lauksaimniecības produkciju, kā arī rūpniecības preces, obligāti vajadzēs izmantot elektroniskos kases aparātus. Tie nebūs vajadzīgi, pārdodot zemnieku pašražoto lauksaimniecības produkciju.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!