• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.1995., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tāds lai būtu mūsu vienotā spēka apliecinājums - ir un mūžam būs Latvija!

Vēl šajā numurā

04.07.1995., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta

Vācijas vēstnieks

Latvijas valsts prezidents Guntis Ulmanis ceturtdien, 29.jūnijā, pieņēma Vācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Dr.Reinhardu Holubeku (attēlā). Viņš informēja G.Ulmani par Vācijas prezidenta Romāna Hercoga ielūgumu decembra sākumā darba vizītē apmeklēt Berlīni, Bonnu un vairākas pavalstis. Tas būtu atbildes apmeklējums pēc Riharda Vaiczekera vizītes Rīgā 1993.gada oktobrī.

Latvijas Valsts prezidents pateicās par šo ielūgumu, kas ir gaidīts, šī vizīte var būt ļoti nozīmīgs solis uz priekšu mūsu divpusējās attiecībās.

Prezidents Guntis Ulmanis atgādināja savas sarunas saturu ar federālo kancleru Helmutu Kolu nule Kannās. Šī saruna pārliecinoši parādījusi Vācijas stabilo nostāju Latvijas, visas Baltijas drošības jautājumos. Plānojamā tikšanās augstākajā līmenī decembrī būs nozīmīga Vācijas un Latvijas tuvināšanas procesā. Paredzamas tikšanās ar Vācijas prezidentu, kancleru, ārlietu un aizsardzības ministriem, ar banku speciālistiem un ekonomistiem.

 

Kubas vēstnieks

 

Piektdien, 30.jūnijā, atvadu vizītē pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ieradās Kubas vēstnieks Horhe Marti Martiness. Valsts prezidents vēstniekam pateicās par ieguldījumu Kubas un Latvijas attiecību veidošanā.

Guntis Ulmanis teica: kaut gan vēstnieks rezidēja vairākās valstīs, viņš ir izdarījis vairāk nekā daži vēstnieki, kas atrodas tikai vienā valstī.

Vēstnieks pauda gandarījumu par iespēju strādāt Latvijā, kur izdevies iepazīties ar daudzām personībām un daudz uzzināt par Latvijas valsti un tautu. Vēstnieks pateicās par kopīgi paveikto, sevišķi kultūras jomā.

Prezidents novēlēja panākumus Horhe Marti Martinesa tālākajās gaitās.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!