• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Igaunijas valdību vadītāju divpusējā tikšanās Viļņā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.1995., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Eiropa

Vēl šajā numurā

04.07.1995., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Igaunijas valdību vadītāju divpusējā tikšanās Viļņā

Sestdien, 1.jūlijā, Viļņā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanās ietvaros notika Latvijas Ministru prezidenta Māra Gaiļa un Igaunijas premjerministra Tīta Vehi divpusējā tikšanās, kuras laikā tika spriests par jūras robežas noteikšanas principiem starp abām valstīm un par bezvīzu braukšanas kārtības ieviešanu starp Baltijas valstīm.

Izskatot jūras robežas problēmu, Latvijas un Igaunijas premjerministri vienojušies, ka abu valstu sarunu procesā jāiesaista trešās valsts eksperti–konsultanti, lai rastu abām pusēm pieņemamu risinājumu, pamatojoties uz 1982.gada ANO Jūras tiesību konvenciju. Nepieciešamības gadījumā Igaunijas un Latvijas ārlietu ministrijas sagatavos un noslēgs vienošanos, kura noteiks trešās valsts ekspertu uzdevumus un funkcijas.

Jautājumā par bezvīzu braukšanas kārtību panākta vienošanās, ka attiecīgā līguma un protokolu spēkā stāšanās pilnā apjomā tiek atlikta līdz 1.septembrim, lai Latvija varētu uzsākt ceļošanas dokumentu izsniegšanu ārpilsoņiem un labāk sagatavotos līguma īstenošanai. Līdzīga vienošanās panākta arī ar Lietuvas pusi. Līdz ar to līdz šā gada 1.septembrim paliek spēkā līdzšinējā Latvijas ārpilsoņu iebraukšanas kārtība Lietuvā un Igaunijā. Nepieciešamības gadījumā līguma spēkā stāšanās termiņš tiks pagarināts līdz 1.oktobrim.

Apspriežot topošo Baltijas valstu muitas ūniju, puses vienojušās, ka trim Baltijas valstīm pēc iespējas ātrāk jānoslēdz brīvās tirdzniecības līgums par tirdzniecību ar lauksaimniecības un zivsaimniecības produktiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!