• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 20. jūnija instrukcija Nr. 16 "Instrukcija par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu konkursa izsludināšanu, sagatavošanu un rezultātu paziņošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.1995., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta instrukcija Nr.17

Instrukcija par ierēdņu (ierēdņu kandidātu) disciplinārlietu ierosināšanu, izmeklēšanu un izbeigšanu, kā arī disciplinārsodu piemērošanu

Vēl šajā numurā

29.06.1995., Nr. 99

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 16

Pieņemts: 20.06.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.16

Rīgā 1995.gada 20.jūnijā (prot. nr.34, 23.§)

Instrukcija par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu konkursa izsludināšanu, sagatavošanu un rezultātu paziņošanu

Izdota saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu"

1. Šī instrukcija nosaka visām valsts civiliestādēm (tālāk tekstā — "civiliestāde") vienotu valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu konkursa izsludināšanas, sagatavošanas un rezultātu paziņošanas kārtību.

2. Par iecelšanu vakantajos valsts civildienesta ierēdņu amatos (tālāk tekstā — "amats") tiek rīkots šo amatu pretendentu (tālāk tekstā — "pretendents") konkurss saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 52.nr.; 1995, 82.nr.) 7.pantu. Pretendenti kārto ierēdņa kandidāta kvalifikācijas eksāmenu saskaņā ar likuma 10.pantu. Likuma Pārejas noteikumu 8.punktā minētajā pārejas posmā kvalifikācijas eksāmenu aizstāj atestācija.

3. Līdz attiecīgā atestācijas posma noslēgumam ir atļauts pretendentus pieņemt darbā uz līguma pamata. Šādā gadījumā darbā pieņemtajām personām obligāti jākārto atestācija likumā noteiktajā kārtībā.

4. Civiliestāde mēnesi, bet ne vēlāk kā nedēļu pirms amata vietas atbrīvošanās saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 7.pantu izsludina laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" konkursu uz vakanto amata vietu. Paziņojumā norāda datumu, ar kuru amata vieta atbrīvojas, pretendentu vēlamo izglītību, iesniedzamās ziņas (par iepriekšējo darba pieredzi, amata pienākumu pamatsaturu), kā arī pieteikšanās laiku un vietu.

5. Ja atbrīvojas civiliestādes vadītāja vai vadītāja vietnieka (arī ministrijas valsts sekretāra un valsts sekretāra vietnieka) amata vieta, attiecīgā civiliestāde vai augstāka civiliestāde ne vēlāk kā šīs instrukcijas 4.punktā noteiktajā termiņā par to paziņo Valsts civildienesta pārvaldei, kas izsludina konkursu uz vakanto amata vietu un nosaka pretendentu pieteikšanās laiku un vietu saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 8.panta pirmo daļu.

6. Triju dienu laikā pēc pretendentu pieteikšanās termiņa beigām attiecīgā civiliestāde izskata un izvērtē pretendentu iesniegumus un tiem saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 8.panta otro un trešo daļu pievienotos dokumentus, kurus ar ieteikumu par pretendentu piemērotību attiecīgajam amatam (noteiktā rangu kārtībā) nosūta izskatīšanai Valsts civildienesta pārvaldei.

7. Attiecīgās civiliestādes pienākums ir papildus šīs instrukcijas 6.punktā minētajiem dokumentiem sagatavot un nosūtīt Valsts civildienesta pārvaldei pretendentu reģistrācijas lapas.

8. Valsts civildienesta pārvalde mēneša laikā, bet īpaši steidzamos gadījumos — pēc attiecīgās civiliestādes vai augstākas civiliestādes motivēta pieprasījuma — desmit dienu laikā pēc dokumentu saņemšanas tos pārbauda un sarīko pretendentu kvalifikācijas eksāmenu saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 9.pantu un 10.panta pirmo daļu.

9. Uzaicinot pretendentus uz kvalifikācijas eksāmenu, tiek ņemta vērā attiecīgās civiliestādes ieteikumā noteiktā pretendentu rangu kārtība.

10. Pretendenti, kuri sekmīgi nokārtojuši kvalifikācijas eksāmenu, saņem valsts civildienesta ierēdņa kandidāta apliecību saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 10.panta pirmo daļu.

11. Lēmumu par to pretendentu iecelšanu amatā, kuri pieteikušies konkursa kārtībā un nokārtojuši ierēdņa kandidāta kvalifikācijas eksāmenu, pieņem attiecīgās civiliestādes vadītājs vai augstāka civiliestāde nedēļas laikā pēc nepieciešamo dokumentu saņemšanas no Valsts civildienesta pārvaldes.

12. Pēc pretendentu konkursa noslēguma un pretendenta iecelšanas amatā civiliestāde par to nedēļas laikā paziņo Valsts civildienesta pārvaldei, kas šīs ziņas ik mēnesi apkopo un publicē laikraksta "Latvijas Vēstnesis" nākamā mēneša pirmās ceturtdienas numurā vai, ja šajā dienā laikraksts neiznāk, tā nākamajā numurā.

Ministru prezidents M.Gailis

Valsts reformu ministre V.A.Tērauda

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!