• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ir iznākusi "Zemes Reformas Vēstneša" 2. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1995., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kāda bija, ir un var būt Latvija

Vēl šajā numurā

22.06.1995., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ir iznākusi "Zemes Reformas Vēstneša" 2. burtnīca

Pirms nepilnām divām nedēļām pasaulē nākt atsāka valsts oficiālā laikraksta pielikums zemes ierīcības lietās. Nu, uz Jāņu un Līgo cēlienu, tajos pašos dzīvi zaļajos vākos nostājies "Zemes Reformas Vēstneša" otrais laidiens.

Kā jau tika atgādināts pirmajos ceļavārdos, tas ir divdesmito – trīsdesmito gadu "Zemes Ierīcības Vēstneša" misijas pārmantotājs un gatavojas būt par regulāru pavadoni un palīgu visiem attiecīgo nozaru lietpratējiem un pašvaldību darbiniekiem, "visiem pilsoņiem, kuriem ir vai kuri iegūst īpašumā zemi un nu tā ir jāierīko, jāsakārto, jānostiprina".

Šajā burtnīcā gan vēl mazāk ir rakstu un normatīvu materiālu par tiešajām mērniecības, kartogrāfijas, kadastru, zemes ierīcības un teritoriālās plānošanas, zemes nodokļu, nekustamā īpašuma vērtēšanas, zemesgrāmatu un vides kultūras lietām, kā arī gatavojamo reģistru, tāmju, metodisko norādījumu, bet dominē likumi un Valdības noteikumi, lēmumi, kas gadu gaitā iznākuši un nav atrodami vienkop parocīgā veidā. Taču nupat šie galvenie valsts dokumenti, bez kuriem zemes lietu profesionāļi arī nevar iztikt, būs nodrukāti, un acīm redzot ar trešo vai ceturto burtnīcu varēs sākties nepastarpināta, savstarpēja, izvērsta lietpratēju saruna. Kaut arī jau tagad tāpat ir Centrālās zemes komisijas skaidrojums par zemes piešķiršanu lietošanā un tās privatizāciju zemes reformas gaitā, nolikums par rajonu un pilsētu Zemesgrāmatu nodaļu darbu, ieskats zemes uzskaitē un izmantošanā Latvijā un ārzemēs, informācija par fotogrammetrijas daļas darbu gaisā un uz zemes.

Vakar "Zemes Reformas Vēstneša" 2. burtnīca devās pie saviem interesentiem. Tās iegādes iespējas paliek iepriekšējās: ar Valsts zemes dienesta iestāžu starpniecību, Rīgas preses kioskā pie "Saktas" puķu tirdziņa (Merķeļa ielas pusē), Apgabaltiesas un Augstākās tiesas namā (Brīvības bulvāra un Tērbatas ielas stūrī, iepretim "Saktai"), redakcijas sludinājumu daļā (Baznīcas ielā 4a, pie viesnīcas "Latvija", IV stāvā), kā arī Rīgas centra grāmatveikalos.

Par zemi aizvien domājot un vienlaikus priecīgus Līgo svētkus vēlot, —

 

Jūsu "Latvijas Vēstnesis"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!