• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nāk Jāņi, Līgo svētki - bet dzīve savā ritumā : Saeimā, Prezidentūrā, Valdībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1995., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35547

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noziedzība Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

22.06.1995., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nāk Jāņi, Līgo svētki — bet dzīve savā ritumā : Saeimā, Prezidentūrā, Valdībā

Saeimas ārkārtas sēdē

Saeimas vakardienas, 21.jūnija, ārkārtas sēdē deputāti izskatīja trīs Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegtos likumprojektus.

Pirmajā lasījumā tika pieņemti "Grozījumi likumā "Par namīpašumu denacionalizāciju Latvijas Republikā"" (p.s. dok. nr.497, nr.605) Balsojums: 57 par, 1 pret, 6 atturas.

Otrajā lasījumā, balsojot 60 deputātiem par, 1 pret un 1 atturoties, Saeima pieņēma likumprojektu "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu". (z.s. dok. nr.316, nr.399, nr.658)

Savukārt trešajā lasījumā pēc priekšlikumu izskatīšanas un debatēm deputāti pieņēma likumprojektu "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" (p.s. dok. nr.431, nr.431a, nr.665). Balsojums: 53 par, 9 pret, 10 atturas.

Attēlā pa labi: Saeimas prezidija daļa — Saeimas sekretāra biedre Irēna Folkmane, Saeimas sekretārs Imants Daudišs, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs vakar pulksten 14.05.

Saeimas ziņu dienests

 

Viens no pirmajiem ārvalstu vēstniekiem — Anti Lasila — šodien atvadās no Latvijas (attēlu vidus rindā pa labi). Te aizvadīti gandrīz četri gadi. Jau rīt no rīta viņš dodas uz Dzimteni, kur somu garā aizvadīs vasaras Saulgriežu svētkus, lai pēc mēneša oficiāli ierastos sava diplomātiskā dienesta turpmākajā vietā Grieķijā.

Vakar atvadu vizītē pie Valsts prezidenta Anti Lasila ar kundzi sirsnīgi izteicās par mūsu valsti un cilvēkiem, par te aizvadīto laiku, kas bija Latvijas brīvības cīņas un valsts apliecināšanas gadi. Somija kā valsts un Anti Lasila kā tās sūtnis Latvijas labā ir ļoti daudz darījuši. Valsts prezidents Guntis Ulmanis izteica gandarījumu par to un apliecināja cieņu somu tautai, sirsnīgi pateicās Lasilam un viņa kundzei par lielo ieguldījumu mūsu abpusējo attiecību veicināšanā, kā arī tīri cilvēcisko saskarsmi, kas bijusi bagātīgiem iespaidiem piesātināta.

Saruna skāra arī augusta beigās gaidāmo Somijas prezidenta valsts vizīti Latvijā, kuras sagatavošanas darbi jau iesākušies. Lasilas kungs informēja arī, ka ar Somijas prezidentu Marti Ahtisāri Guntim Ulmanim būšot iespēja satikties personīgai sarunai gaidāmajā Eiropas Savienības valstu galvu tikšanās laikā Kannās.

Valsts prezidents sirsnīgi pateicās arī Sirkai Lasilas kundzei par viņas aktivitātēm Latvijā, it īpaši par viņas "Zelta uzvedības grāmatu", ko tā atstāj Latvijai. — Man ir tāda sajūta, ka atstāju šeit savu jaunāko bērnu, - viņa pateicās par to, ka Latvija šo grāmatu tik jauki pieņēmusi. Viņa izteica arī gandarījumu par labo sadarbību ar Ainu Ulmani kopīgajos pasākumos.

Ir ziņas, ka A. Lasilas vietu jau drīz vien ieņems cits vēstnieks. Pēc neoficiālas informācijas tā būs viena no Somijas Ārlietu ministrijā šobrīd vadošajām personām - H. Hemalainens, kas labi pazīst Latviju un ar lielu prieku gatavojas šeit pārstāvēt savu valsti.

 

Pie Valsts prezidenta – Nīderlandes vēstnieks

Vakar, 21.jūnijā, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa atvadu vizītē ieradās Nīderlandes Karalistes vēstnieks grāfs D’Ansembūrs (attēlu vidus rindā pa kreisi).

Valsts prezidents ar vēstnieku pārrunāja Baltijas valstu vienotības jautājumus, kā arī Nīderlandes un Latvijas divpusējās attiecības. Guntis Ulmanis abu valstu attiecības novērtēja kā labas, bet izteica vēlējumu, ka tās varētu kļūt aktīvākas un ciešākas tieši ekonomikas jomā. Šobrīd starp Latviju un Nīderlandi noslēgti četri līgumi un vairāki līgumi gaida savu kārtu. Pašlaik Nīderlandes vēstniecība atrodas Stokholmā. Grāfs D’Ansembūrs informēja, ka Nīderlandes valdība vēlas atvērt savu pārstāvniecību Latvijā, bet diemžēl finansiālu grūtību dēļ nav zināms, kad tas varētu notikt.

Runājot par Baltijas valstu drošības jautājumiem, Valsts prezidents atzīmēja, ka šobrīd Baltijas valstis atrodas visbīstamākajā situācijā. Kā teica prezidents — nav pārliecības, ka Krievija ir atmetusi domu atgūt atpakaļ savā rīcībā Baltijas valstis. Vēstnieks izteica šaubas par to, ka Latvija tuvākajā laikā varētu kļūt par NATO locekli, jo ceļš uz NATO ir ļoti grūts process pat attīstītām valstīm.

Sarunas nobeigumā vēstnieks pateicās par iespēju tikties ar Valsts prezidentu un izteica cerību, ka vistuvākajā laikā viņa vietu ieņems jauns vēstnieks.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Ministru prezidenta – Eiropas Futbola federācijas prezidents

Ministru prezidents Māris Gailis vakar pusdienlaikā abpusēji ieinteresētā sarunā tikās ar Eiropas Futbola federācijas prezidentu Lenartu Juhansonu (attēlā pa labi). Sarunas temats: Baltijas un Latvijas turpmākā iekļaušanās Eiropas sporta apritēs.

"LV" informācija,

Foto: Arnis Blumbergs

Zīmējumi: Dace Runča

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!