• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 20. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.1995., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 20. jūnija sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.06.1995., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 20. jūnija sēdē

Vakar Ministru kabineta sēdē tika akceptēts likumprojekts par nekustamā īpašuma nodokli. Paredzēts, ka ar nodokli tiks aplikts viss LR teritorijā esošais nekustamais īpašums, izņemot pašvaldības nekustamo īpašumu, kas atrodas pašvaldības teritorijā un kuru lieto pati pašvaldība, ārvalstu nekustamo īpašumu, kurš tiek izmantots diplomātisko vai konsulāro pārstāvniecību vajadzībām, koplietošanas satiksmes ceļus un komunikāciju būves, neizmantojamo zemi, kā arī valsts, pašvaldību, sabiedrisko, reliģisko un bezpeļņas organizāciju nekustamo īpašumu, kurš tiek izmantots aizsardzības, izglītības, kultūras, zinātnes, veselības aizsardzības, sociālās nodrošināšanas, sporta, vides aizsardzības, ugunsdrošības un brīvības atņemšanas iestāžu vajadzībām. Saskaņā ar likumu nodokļa maksātāji ir fiziskās un juridiskās personas, kurām Latvijā pieder nekustamais īpašums. Nekustamā īpašuma nodokli noteiks pašvaldības - ne vairāk kā viena procenta apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības. Likumprojektā noteikts, ka nodoklis maksājams par katru kalendāro gadu, sadalot maksājumu četrās daļās. Nekustamā īpašuma nodoklis tiks iemaksāts attiecīgā pagasta vai pilsētas pašvaldības budžetā. Paredzams, ka likums pēc tā pieņemšanas Saeimā varētu stāties spēkā ar 1996. gada 1. janvāri. Līdz ar to tiks atcelti šobrīd esošie zemes un īpašuma nodokļi.

MK pieņēma rīkojumu, ar kuru Labklājības ministrijai, sākot ar 1. jūliju, uzdots veikt pensiju indeksāciju, par pamatu ņemot tautsaimniecībā nodarbināto vidējo algu 1994. gada III ceturksnī - 75,76 latus.

Valdība apstiprināja grozījumus MK noteikumos "Par preču un citu priekšmetu tranzītu LR teritorijā", "Par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem" un lēmumā "Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas (licences) atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai". Uzņēmējiem, kuri nodarbojas ar spirta un alkoholisko dzērienu tranzītpārvadājumiem, būs jāsaņem speciāla pirta monopola atļauja. Nodeva par licences saņemšanu alkohola tranzītpārvadājumiem noteikta 10 000 latu apmērā. Noteikumu spēkā stāšanās termiņu noteiks Finansu ministrija.

Apstiprināti noteikumi par kārtību, kādā akcīzes nodoklis ieskaitāms Valsts autoceļu fondā un pašvaldību autoceļu (ielu) fondos. Noteikts, ka akcīzes nodoklis, kuru iekasē no benzīna un dīzeļdegvielas pārdošanas, tiek ieskaitīts Valsts autoceļu fondā. 70 procentus no šiem ieņēmumiem izmantos saskaņā ar Valsts autoceļu fonda statūtiem, bet atlikušos 30 procentus pārskaitīs republikas pilsētu un rajonu pašvaldību ceļu fondiem.

Valdība apstiprināja noteikumus, ar kuriem tiek likvidēta Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošā Bruņojuma un apgādes pārvalde. Likvidējamās pārvaldes tiesības, pienākumus un saistības pārņem ministrijas centrālais aparāts, kā rezultātā Aizsardzības ministrijā tiek izbrīvēta 21 štata vienība.

MK pieņēma noteikumus par dārgmetālu garantijas zīmēm un provēm. Saskaņā ar tiem visiem LR izgatavotajiem un importētajiem dārgmetālu izstrādājumiem ir jābūt zīmogotiem ar Finansu ministrijas noteiktajām valsts garantijas un proves zīmēm.

Pieņemti noteikumi, kuri nosaka valsts un pašvaldību zemes izsoles kārtību.

Valdības sēdē tika pieņemti privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas noteikumi. Tie nosaka kārtību un termiņus, kādos sertifikātu pretendentiem ir tiesības iesniegt attiecīgajā pašvaldībā deklarācijas sertifikātu piešķiršanai par Latvijā nodzīvoto laiku vai pieteikumus papildu sertifikātu piešķiršanai. Iedzīvotāji, kuriem ir atcelti sertifikātu saņemšanas ierobežojumi saskaņā ar likumu "Par privatizācijas sertifikātiem", kuriem līdz 1994. gadam ir atcelti tiesiskie ierobežojumi pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanai un kuriem saskaņā ar izmaiņām Pilsonības likumā ir tiesības reģistrēties kā Latvijas pilsoņiem, to var izdarīt līdz šā gada 31. decembrim. Noteikti arī privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas termiņi, kā arī pašvaldību lēmumu vai Pilsonības un imigrācijas departamenta nodaļas lēmuma apstrīdēšanas kārtība un termiņi.

Valdība apstiprināja noteikumus par pabalstiem, piemaksām un kompensācijām ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un instrukcijas "Par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu konkursa izsludināšanas, tā sagatavošanas un rezultātu izsludināšanas kārtību", "Par kārtību, kādā tiek ierosinātas, izmeklētas un izbeigtas ierēdņu (ierēdņu kandidātu) disciplinārlietas, kā arī piemēroti disciplinārsodi" un "Par garantijām sakarā ar ierēdņa (ierēdņa kandidāta) bojāeju, pildot dienesta pienākumus". Tika akceptēts arī Ostas pārvaldes paraugnolikums.

Apstiprināti noteikumi par kārtību, kādā veidojamas un finansējamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās. Šādas vienības veidos uz brīvprātības principa no aktīvā dienesta un rezerves virsniekiem, virsdienesta karavīriem un personām, kuras ir beigušas aktīvo dienestu, kā arī bruņoto spēku karavīriem, kas ir nodienējuši vismaz pusi no dienesta laika. Visi izdevumi, kas saistīti ar vienības uzturēšanu, pēc tās misijas pabeigšanas tiks atmaksāti no ANO budžeta. Noteikumos paredzētas arī sociālās garantijas karavīriem. Lēmumu par vienības piedalīšanos konkrētajā operācijā pieņem Saeima.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!