• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1995., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35481

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

20.06.1995., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MK Ārlietu un drošības komitejā

 

Vakar, 19.jūnijā, Ārlietu un drošības komitejas sēdē tika akceptēts Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas valdības līguma projekts "Par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras attiecīgo valstu teritorijā uzturas nelikumīgi". Līgums paredz, ka katra līgumslēdzēja puse pēc citas puses pieprasījuma bez jebkādām formalitātēm uzņems atpakaļ savus pilsoņus, kuri nelikumīgi uzturas citas puses teritorijā. Katra Baltijas valsts apņemas uzņemt atpakaļ arī tos ārvalstniekus un bezvalstniekus, kas, šķērsojot tās ārējo robežu, ir nelikumīgi ieceļojuši un uzturas citas līgumslēdzējas puses teritorijā, ja par to ir saņemts attiecīgās valsts pieprasījums. Jebkura puse atļaus izraidāmajām personām šķērsot savu teritoriju tranzītā, ja ir garantēta izraidāmās personas atpakaļuzņemšana trešajā valstī. Šajos gadījumos tranzītvīzu paredzēts izsniegt bez maksas. Gaidāms, ka šo līgumu parakstīs jūnija beigās Viļņā, kur tiksies triju Baltijas valstu premjerministri.

Komiteja akceptēja arī noteikumus, kas regulē operatīvo transporta līdzekļu kustību ar ieslēgtām bākugunīm un speciāliem skaņu signāliem. Noteikts, ka tiesības braukt ar speciāliem gaismas un skaņas signāliem ir Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, ugunsdzēsības dienestu, Latvijas banku un komercbanku, Zemessardzes struktūrvienību, municipālās policijas, Jūras administrācijas, Muitas departamenta, avārijas un veselības aprūpes dienestu speciālajam transportam. Noteikts arī attiecīgo institūciju amatpersonu loks, kas ir tiesīgs piešķirt transporta līdzekļiem operatīvo transporta līdzekļu statusu. Saskaņā ar noteikumiem speciālos signālus ceļu satiksmē var izmantot tikai steidzīgas nepieciešamības gadījumā — lai glābtu cilvēka dzīvību, novērstu draudus sabiedriskajai drošībai un kārtībai, no operatīvā transporta līdzekļa sekotu bēgošai personai, pārvadātu materiālās vērtības sevišķi lielos apmēros, kā arī lai pavadītu citus transporta līdzekļus. Noteikts arī, ka speciālo līdzekļu braukšanas ātrums apdzīvotās vietās nevar būt lielāks par 70 kilometriem stundā, bet ārpus tām nedrīkst pārsniegt atļauto vairāk nekā par 20 kilometriem stundā.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!