• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.1995., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

13.06.1995., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu un drošības komitejā

 

Vakar, 12.jūnijā, Ministru kabineta Ārlietu un drošības komitejas sēdē tika atkārtoti skatīti un akceptēti noteikumi par kārtību, kādā veidojamas un finansējamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās. Saskaņā ar noteikumiem šādas vienības tiks veidotas uz brīvprātības principa, noslēdzot līgumu starp brīvprātīgajiem un Aizsardzības ministriju. Dienestam vienībā varēs pieteikties aktīvā dienesta un rezerves virsnieki vecumā no 22 līdz 45 gadiem, virsdienesta karavīri un karaklausībai pakļautās personas, kuras beigušas aktīvo dienestu, vecumā no 19 līdz 35 gadiem, Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas obligātā dienesta karavīri, kuri ir nodienējuši vismaz pusi no dienesta laika. Visi izdevumi, kas saistīti ar vienības uzturēšanu un karavīru atalgojumu, pēc misijas pabeigšanas tiek atmaksāti no ANO budžeta.

Noteikumos paredzētas arī sociālās garantijas karavīriem, kuri, pildot dienesta pienākumus, kļūst par invalīdiem vai aiziet bojā.

Lēmumu par vienības piedalīšanos konkrētajā operācijā pieņems LR Saeimā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!