• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 6. jūnija noteikumi Nr. 146 "Noteikumi par sadzīves radioelektroniskās aparatūras, sadzīves elektroaparātu un elektroierīču obligāto sertifikāciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.1995., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.147

Noteikumi par neatmaksājamās ārvalstu tehniskās palīdzības koordināciju Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

13.06.1995., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 146

Pieņemts: 06.06.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 146

(prot. nr. 30, 16.§) Rīgā 1995. gada 6. jūnijā

Noteikumi par sadzīves radioelektroniskās aparatūras, sadzīves elektroaparātu un elektroierīču obligāto sertifikāciju

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par patērētāju tiesību aizsardzību" 30. pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā obligāti sertificējama Latvijas Republikā realizējamā sadzīves radioelektroniskā aparatūra, sadzīves elektroaparāti un elektroierīces, kas ražotas Latvijā vai importētas no ārvalstīm (tālāk tekstā — "obligāti sertificējamā produkcija"), lai nodrošinātu atbilstību rādītājiem, kas garantē drošību un nekaitīgumu cilvēka dzīvībai, veselībai un videi.

2. Obligāti sertificējamās produkcijas sertifikāciju veic Sertifikācijas centrs, kuru atbilstīgi Latvijas standarta LVS—EN 45011 un Eiropas Savienības direktīvu prasībām noteiktajā jomā izveido Latvijas Nacionālais standartizācijas un metroloģijas centrs.

3. Sertifikācijas centrs uz akreditētu testēšanas laboratoriju izsniegto protokolu pamata 10 darbadienu laikā izskata un izsniedz:

3.1. sertifikātu par obligāti sertificējamās produkcijas atbilstību cilvēka dzīvības, veselības un vides drošības un nekaitīguma rādītājiem (tālāk tekstā — "atbilstības sertifikāts");

3.2. pagaidu atļauju par tiesībām izsniegt ražotāja deklarāciju par produkcijas atbilstību standartiem vai citiem normatīvajiem aktiem saskaņā ar Latvijas standartu LVS—EN 45014 — līdz nacionālās kvalitātes sistēmu sertifikācijas iestādes izveidošanai.

4. Obligāti sertificējamajai produkcijai, kas atbilst šo noteikumu prasībām, jābūt marķētai ar atbilstīgi apstiprinātu zīmi.

5. Atteikums izdot atbilstības sertifikātu jāsniedz rakstveidā, motivējot atteikuma iemeslu. Ja saņemts atteikums izdot atbilstības sertifikātu, pieteicējs ar motivētu iebildumu var griezties Ekonomikas ministrijā. Ja ministrijas lēmums pieteicēju neapmierina, atteikumu var pārsūdzēt tiesā.

6. Latvijas Republikā ražotās un importētās obligāti sertificējamās produkcijas sertifikācija jāveic ar 1995.gada 1.septembri.

7. Ekonomikas ministrija līdz 1995.gada 1.augustam apstiprina obligāti sertificējamās produkcijas un tās parametru sarakstu un Sertifikācijas centra izstrādāto sertifikācijas instrukciju.

8. Ar 1996. gada 1.janvāri aizliegta Latvijā ražotās obligāti sertificējamās produkcijas realizācija bez ražotāja deklarācijas saskaņā ar Latvijas standartu LVS—EN 45014 vai bez Sertifikācijas centra izsniegta atbilstības sertifikāta, kā arī importētās obligāti sertificējamās produkcijas realizācija bez Eiropas Savienības valsts vai importētājvalsts izsniegtas ražotāja deklarācijas vai atbilstības sertifikāta.

Par obligāti sertificējamās produkcijas realizāciju bez atbilstības sertifikāta vai bez ražotāja deklarācijas vainīgās personas ir saucamas pie atbildības saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas aktiem.

9. Latvijas Republikā tiek atzīti visi Eiropas Savienības valstīs akreditēto sertifikācijas institūciju izsniegtie atbilstības sertifikāti. Citu importētājvalstu izsniegto un Latvijas Republikā atzīto atbilstības sertifikātu (atbilstības zīmju) sarakstu pēc Sertifikācijas centra un uzņēmēju iesniegtajiem priekšlikumiem apstiprina, papildina un publicē Ekonomikas ministrija.

Ministru prezidents M.Gailis

Ekonomikas ministrs J.Zvanītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!