• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ANO jubilejas gadā - "Baltijas zvaigznes" ar Latvijas vārdu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.1995., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas informācija

Par Latvijas vērtspapīru tirgū licencētajiem speciālistiem

Vēl šajā numurā

09.06.1995., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ANO jubilejas gadā — "Baltijas zvaigznes" ar Latvijas vārdu

Kā jau esam rakstījuši "Latvijas Vēstnesī" (nr.87, 7.jūnijā), Latvijā darbojas Nacionālā komiteja ANO 50.gadadienas atzīmēšanai (šī jubileja būs šogad 24.oktobrī). Vakar, 8.jūnijā, preses konferencē komiteja informēja par vairāk nekā gada laikā paveikto (ANO jubilejas Nacionālā komiteja Latvijā nodibināta 1994.gada 18.maijā ar Valsts prezidenta rīkojumu).

Komitejas priekšsēdētājs, kultūras ministrs Jānis Dripe un citi Nacionālās komitejas locekļi pastāstīja, ka Latvijā jau izlaista ANO pusgadsimta jubilejai veltīta pastmarka, notiek sagatavošanās īpašas monētas izlaišanai. Par godu ANO jubilejai visu gadu Latvijā notiek reģionāli un starptautiski pasākumi, taču to kulminācija būs tagad, vasarā. Sadarbībā ar ANO Attīstības programmas pārstāvniecību Latvijā paredzēts sarīkot jubilejai veltītu konferenci, kurā par lektoriem tiks pieaicināti arī latvieši no ASV — Dagmāra Valena un Uldis Bluķis.

Apvienoto Nāciju Organizācijas Latvijas asociācija gatavo jubilejas izdevuma "ANO 50 gados" publikāciju latviešu valodā. Ieplānotas arī piecas konferences par dažādu, taču ar ANO saistītu tematiku. Pavisam drīz, jūnija beigās, Pjemontā (ASV) notiks starptautisks bērnu koru festivāls "Golden Gate" ("Zelta vārti"), kurā Latviju pārstāvēs Kuldīgas bērnu koris "Cantus". Mazie kuldīdznieki šo godu izcīnījuši sīvā konkurencē. "Cantus" piedalīsies arī ANO laukuma atklāšanas svinīgajā ceremonijā 26.jūnijā Sanfrancisko. Šajā pasākumā būs klāt arī ANO ģenerālsekretārs Butross Butross Gali. ANO svinībām būs veltīta arī Rīgas Doma kora skolas zēnu kora koncertturneja 14 ASV pilsētās. Iespējams arī, ka nākamā gada aprīlī Ženēvā ANO Hartai veltītās programmas kontekstā notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts.

Viens no savdabīgākajiem projektiem ANO jubilejas svinēšanas Nacionālās komitejas plānos ir latviešu entuziastu autoekspedīcija apkārt pasaulei "Baltijas zvaigznes", ko vadīs pieredzējušais RAF autobraucējs Valdis Brants. Šo projektu visnotaļ augstu novērtēja Apvienoto Nāciju attīstības programmas vadītājs Latvijā Džons Hendra, uzsverot, ka tā ir interesanta ideja, kā sekmēt pasaules cilvēku informāciju par Latviju un vairot Latvijas starptautisko prestižu. Savukārt ANO Latvijas asociācijas ģenerālsekretārs Eižens Ariņš atzina, ka visnotaļ interesantais "Baltijas zvaigžņu" projekts pagaidām sastopas ar finansiālām grūtībām, jo nav vēl beigušās sarunas ar "General Motors" un vairākiem citiem eventuāliem "Baltijas zvaigžņu" atbalstītājiem. Par pozitīvu faktoru ģenerālsekretārs minēja Latvijas asociācijas kontaktus ar analogām organizācijām citās valstīs — tās "Baltijas zvaigžņu" projekta realizācijas laikā sola Latvijas autobraucējiem sniegt palīdzību katra attiecīgi savā valstī. Un tas jau var būt būtisks ieguldījums šīs ekspedīcijas norisē, nesot Latvijas vārdu pasaulē.

 

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!