• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 30. maija rīkojums Nr. 293 "Par Valsts ģeoloģijas dienesta izveidošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.1995., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts Cilvēktiesību biroju

Vēl šajā numurā

07.06.1995., Nr. 87

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 293

Pieņemts: 30.05.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr. 293

 Rīgā 1995.gada 30.maijā (prot. nr. 29, 12.§)

 

Par Valsts ģeoloģijas dienesta izveidošanu

1. Lai pārņemtu valsts funkcijas, reorganizēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ģeoloģijas dienestu, valsts uzņēmumu "Latvijas ģeoloģija" un zinātnisko ražošanas apvienību "Jūras inženierģeoloģija" un uz to bāzes izveidot Valsts ģeoloģijas dienestu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā.

2. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai izveidot Valsts ģeoloģijas dienesta pakļautībā vienotu struktūrvienību — Valsts ģeoloģijas fondu, arhīvu un urbumu seržu un etalonparaugu glabātuvi — un saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 1.marta noteikumiem nr.64 "Par ģeoloģiskās informācijas izmantošanu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 42.nr.) nodot tās rīcībā ģeoloģisko pārskatu un arhīva materiālus, kā arī kartogrāfiskos un iežu paraugu materiālus, kas līdz šī rīkojuma spēkā stāšanās brīdim bija valsts uzņēmuma "Latvijas ģeoloģija", zinātniskās ražošanas apvienības "Jūras inženierģeoloģija", kā arī citu agrāko valsts uzņēmumu un projektēšanas institūtu rīcībā.

3. Valsts īpašuma fondam:

3.1. nodot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valdījumā Valsts ģeoloģijas dienesta vajadzībām ēku Rīgā, Eksporta ielā 5 (zemes kadastra nr.01000110167), un izvietot tajā Valsts ģeoloģijas dienesta struktūr—vienības (izņemot urbumu seržu un etalonparaugu glabātuvi);

3.2. nodot Valsts ģeoloģijas dienesta valdījumā reorganizētā valsts uzņēmuma "Latvijas ģeoloģija" Urbumu seržu glabātuvi Rīgā, Gulbju ielā 15, un izvietot tajā urbumu seržu un etalonparaugu glabātuvi.

4. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Finansu ministrijai izveidot materiālo resursu pieņemšanas—nodošanas komisiju un veikt materiālo resursu sadali atbilstīgi uzdevumu sadalei starp Valsts ģeoloģijas dienestu un reorganizējamajiem Valsts īpašuma fonda uzņēmumiem: valsts uzņēmumu "Latvijas ģeoloģija" un zinātnisko ražošanas apvienību "Jūras inženierģeoloģija".

5. Turpinot valsts uzņēmuma "Latvijas ģeoloģija" privatizāciju, Privatizācijas aģentūrai nodrošināt šajā rīkojumā minēto valsts funkciju izpildi.

Ministru prezidents M.Gailis

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs J.Iesalnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!