• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.1995., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

30.05.1995., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 29.maijā, Ārlietu un drošības komitejas sēdē tika akceptēts Latvijas Republikas un Uzbekijas līgums par draudzību un sadarbību. Līgums veido juridisko pamatu divu valstu sadarbībai ekonomikā, transportā, zinātnē, izglītībā, kultūrā, vides aizsardzībā un iedzīvotāju veselības aprūpē, kā arī noziedzības apkarošanā. Akceptēti arī divi Latvijas un Uzbekijas starpvaldību nolīgumi — par sadarbības principiem transporta jomā un par sadarbību tūrisma nozarē. Visus šos dokumentus paredzēts parakstīt Uzbekijas prezidenta Islama Karimova valsts vizītes laikā Rīgā. Sēdē tika akceptēts arī triju Baltijas valstu valdību līguma projekts vides aizsardzības jomā.

Komiteja akceptēja Totalitārisma seku dokumentēšanas centra nolikuma projektu un noteikumus par Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā esošo VDK dokumentu izmantošanas kārtību. Akceptēti tika noteikumi "Par ostu izmantošanu aizsardzības vajadzībām". Noteikumi reglamentē ostu izmantošanu aizsardzības vajadzībām, to pārvaldes kārtību, kā arī Jūras spēku kuģošanu Latvijas ostās.

Komiteja akceptēja arī noteikumus par kārtību, kādā veidojamas, finansējamas un starptautiskām operācijām sagatavojamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskās operācijās. Saskaņā ar noteikumiem vienību sastāvu paredzēts komplektēt uz brīvprātības principa pamata, brīvprātīgiem slēdzot līgumu ar Aizsardzības ministriju.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!