• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Limbažu novada domes 2024. gada 28. marta saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Limbažu novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2024., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/op/2024/87.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 13

Lokālplānojums teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā Transporta iela 11, Salacgrīva, Limbažu novads

Vēl šajā numurā

07.05.2024., Nr. 87

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Limbažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 28.03.2024.

OP numurs: 2024/87.19

2024/87.19
RĪKI

Limbažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9

2024. gada 28. martā

Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Limbažu novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
28.03.2024. sēdes lēmumu Nr. 163 (prot. Nr. 6, 2.)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3. panta otro daļu un 36. panta sesto daļu, likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14. panta sesto daļu

Izdarīt Limbažu novada pašvaldības domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Limbažu novadā" šādus grozījumus:

1. svītrot 11.3. apakšpunktu;

2. aizvietot 19. punktā vārdu "persona" ar vārdu "mājsaimniecība".

3. izteikt 26. punktu šādā redakcijā: "26. Šajos noteikumos minētos pabalstus izmaksā mēneša laikā no iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas brīža."

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

 

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2024. gada 28. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 9 "Grozījumi Limbažu novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Limbažu novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Pašvaldību likuma 44. panta pirmā daļa nosaka, ka Dome atbilstoši likumā vai Ministru kabineta noteikumos ietvertam pilnvarojumam izdod saistošos noteikumus, savukārt otrā daļa nosaka, ka Dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta otrā daļa nosaka, ka kārtību, kādā saņemami pašvaldību sniegtie sociālie pakalpojumi, nosaka pašvaldību saistošajos noteikumos.

Limbažu novada dome 2024. gada 25. janvārī apstiprinājusi saistošos noteikumus: "Par sociālajiem pakalpojumiem Limbažu novadā", kas nosaka Limbažu novada pašvaldības sniegto, finansēto vai līdzfinansēto sociālo pakalpojumu veidus, to piešķiršanas, saņemšanas un samaksas kārtību, un izvērtējot sociālā atbalsta sistēmu pašvaldībā, lai palīdzība tiktu sniegta mērķtiecīgāk, 28.10.2021. saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Limbažu novadā" izdarāmi sekojoši grozījumi:

1. Svītrot 11.3. apakšpunktu: "11.3. par uzturēšanos īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļā, sakarā ar personas ilgstošu, smagu vai pēkšņu saslimšanu – personai mājsaimniecībā līdz 500,00 euro gadā". Atbalsts par uzturēšanos īslaicīgās aprūpes nodaļā, sakarā ar personas ilgstošu, smagu vai pēkšņu saslimšanu iekļauts Limbažu novada domes 2024. gada 25. janvārī apstiprinātajos saistošos noteikumos: "Par sociālajiem pakalpojumiem Limbažu novadā".

2. Aizvietot 19. punktā vārdu "persona" ar vārdu "mājsaimniecība", izsakot 19. punktu šādā redakcijā: "Pabalstu krīzes situācijā, neizvērtējot ienākumus, piešķir mājsaimniecībai šādā apmērā:"

3. 26. punktu izteikt šādā redakcijā: "Šajos noteikumos minētos pabalstus izmaksā mēneša laikā no iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas brīža."

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Papildus finansējums 2024. gada budžetā Limbažu novada Sociālajam dienestam nav nepieciešams.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme – saistošo noteikumu piemērošanas rezultātā tiks precīzāk, atbilstošāk sniegta palīdzība.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – saistošie noteikumi tieši neietekmē iedzīvotāju veselību.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav attiecināms. 

Ietekme uz konkurenci – saistošos noteikumos paredzētie pasākumi neierobežo konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Ja persona atbilst saistošos noteikumos minētajai personu grupai, kura ir tiesīga saņemt pabalstu, tai ar iesniegumu jāvēršas Limbažu novada Sociālajā dienestā, lai saņemtu sociālo pabalstu.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi neparedz jaunu darba vietu radīšanu.

Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta par pašvaldības budžeta līdzekļiem.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošajos noteikumos noteiktos pabalstus administrē Pašvaldības iestāde "Limbažu novada Sociālais dienests".
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 15.02.2024. līdz 04.03.2024. Iebildumi un ierosinājumi netika saņemti.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!