• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas un Latvijas jūras robežu noteikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1995., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ratificēti Latvijas un Baltkrievijas līgumi

Vēl šajā numurā

23.05.1995., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas un Latvijas jūras robežu noteikšanu

Sestdien, 20.maijā, Lietuvas pierobežā — Maišegala ciematā notika Lietuvas un Latvijas prezidentu un Ministru prezidentu tikšanās.

Tās laikā tika parakstīts vienošanās memorands par Lietuvas un Latvijas valstu jūras robežu noteikšanu. Abas puses atzina, ka tas ir pozitīvs un progresīvs risinājums, kas atbilst labu kaimiņattiecību uzturēšanas interesēm un ir saskaņā ar starptautiskajām tiesību normām un principiem. Memorandā noteikts, ka, pamatojoties uz 1994.gada decembrī panākto neformālo vienošanos starp Lietuvas un Latvijas valdību vadītājiem, Lietuvas un Latvijas valsts un valdību vadītāji vienojas:

teritoriālās jūras robeža tiek noteikta saskaņā ar 1958.gada Konvencijas par teritoriālo jūru 12.pantu pēc vienādo attālumu metodes;

ekonomiskās jūras zonas robeža tiek noteikta kā vidus līnija starp abu pušu piedāvātajiem variantiem 550 58' 3" ģeogrāfiskā platuma punktā uz Zviedrijas ekonomiskās zonas robežas;

nekāda sadarbība ar trešajām valstīm jūras dzīļu izmantošanā netiks uzsākta pirms Lietuvas — Latvijas jūras robežu delimitācijas.

Memorandu parakstījuši Latvijas un Lietuvas valsts un valdību vadītāji.

Sarunu turpinājumā abas puses vienojās, ka jūnija sākumā Briselē asociatīvais līgums ar Eiropas Savienību no Latvijas un Lietuvas puses tiks parakstīts Ministru prezidentu līmenī.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Lietuvas ciešākas sadarbības iespējas enerģētikas jomā, īpašu uzmanību veltot naftas, gāzes un dīzeļdegvielas izmantošanai. Tika nolemts, ka vistuvākajā laikā tiksies abu valstu attiecīgo nozaru speciālisti, lai risinātu jautājumus par ostu izmantošanu un attīstību naftas, gāzes un dīzeļdegvielas pārstrādei un pārvadājumiem.

Ar gandarījumu abas puses atzina, ka jautājums par pilsonības piešķiršanu Lietuvas iedzīvotājiem Latvijā tiek risināts pozitīvi.

Tikšanās nobeigumā Lietuvas Valsts prezidents parlamenta un valdības vārdā ielūdza Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani apmeklēt Lietuvu oficiālā valsts vizītē šā gada 5. un 6.jūlijā. No Latvijas puses šis uzaicinājums ar pateicību tika pieņemts.

Valsts prezidenta Kanceleja

Valdības preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!