• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2024. gada 28. marta saistošie noteikumi Nr. 12 "Grozījumi Dobeles novada pašvaldības domes 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Dobeles novada pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2024., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/op/2024/69.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, Siguldas novada pašvaldībā"

Vēl šajā numurā

09.04.2024., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 28.03.2024.

OP numurs: 2024/69.12

2024/69.12
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Dobeles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 12

2024. gada 28. martā

Grozījumi Dobeles novada pašvaldības domes
2023.  gada 28.  septembra saistošajos noteikumos Nr.  24 "Dobeles novada pašvaldības nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2024. gada 28. marta lēmumu Nr. 104/4

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu un 49. panta pirmo daļu

Izdarīt Dobeles novada pašvaldības domes 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Dobeles novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 11.5.3.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.5.3.11. Grupu dzīvokļi/specializētās darbnīcas;"

2. Svītrot 17.1. apakšpunktu.

3. Aizstāt 45.1. apakšpunktā vārdu "domes" ar vārdu "komitejas".

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Dobeles novada pašvaldības domes saistošo noteikumu Nr. 12 "Grozījumi Dobeles novada pašvaldības domes 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Dobeles novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Atbilstoši Pašvaldību likuma 49. pantam pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības institucionālo sistēmu un darba organizāciju. Saistošo noteikumu projekts izstrādāts ar mērķi papildināt, precizēt 2023. gada 28. septembra saistošos noteikumus Nr. 24 "Dobeles novada pašvaldības nolikums" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 24):

1.1.1. Projekta Nr. 9.3.1.1/18/I/014 "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras attīstība Dobeles novadā", Darbības programma: "Izaugsme un nodarbinātība" 9.3.1. specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt pakalpojumu infrastruktūru bērnu aprūpei ģimeniskā vidē un personu ar invaliditāti neatkarīgai dzīvei un integrācijai sabiedrībā" 9.3.1.1. pasākuma "Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai" ietvaros pašvaldība ir attīstījusi sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūru Ādama ielā 2, Dobelē, Dobeles novadā. Projekta ietvaros ir izveidotas un aprīkotas telpas specializētās darbnīcas pakalpojuma un grupu dzīvokļa pakalpojuma īstenošanai personām ar garīga rakstura traucējumiem. Minēto sociālo pakalpojumu nodrošināšanai Ādama ielā 2, Dobelē, Dobeles novadā, ir veidojama Dobeles novada Sociālā dienesta struktūrvienība "Grupu dzīvokļi/Specializētās darbnīcas".

1.1.2. Pašvaldība vairs nav kapitāldaļu turētāja kapitālsabiedrībā SIA "Auces slimnīca", reģistrācijas Nr. 40003357894, līdz ar to ir nepieciešams veikt atbilstošas izmaiņas Saistošajos noteikumos Nr. 24.

1.1.3. Pašvaldības darba gaitā ir konstatēta neprecizitāte 45.1. punktā, kur kļūdaini norādīts, ka deputāta pieteikums par piedaļīšanos kārtējā komitejas sēdē attālināti veselības stāvokļa dēļ jāsūta ne vēlāk kā vienu dienu pirms kārtējās domes nevis komitejas sēdes.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu ir saistīta ar darba vietu izveidošanu struktūrvienībā "Grupu dzīvokļi/Specializētās darbnīcas" un struktūrvienības uzturēšanu. Pašvaldības 2024. gada budžetā apstiprināti finanšu līdzekļi 140802 EUR apmērā, kas paredzēti struktūrvienības darbības nodrošināšanai un darbinieku atlīdzībai.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – Sociālā dienesta struktūrvienības "Grupu dzīvokļi/Specializētās darbnīcas" izveidošana labvēlīgi ietekmēs novada sociālo vidi, veidojot iedzīvotājiem nepieciešamo sociālo pakalpojumu pieejamībai un saņemšanai.

3.2. Ietekme uz vidi – nav.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Papildu administratīvās procedūras nav paredzētas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Sociālā dienesta struktūrvienībā "Grupu dzīvokļi/Specializētās darbnīcas" paredzētas astoņas darba vietas.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Pašvaldības administrācija, ko veido Pašvaldības iestādes un amatpersonas.

6.2. Ar saistošajiem noteikumiem tiek apstiprināta jauna Dobeles novada Sociālā dienesta struktūrvienība – "Grupu dzīvokļi/Specializētās darbnīcas".

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Ar saistošajiem noteikumiem noteiktās prasības ir samērīgas attiecībā pret ieguvumiem, ko sniedz saistošo noteikumu mērķa sasniegšana.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar to izpildes nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām.

8.2. Sabiedrības līdzdalības veids – informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Viedokļa sniegšanas termiņš no 2024. gada 6. marta līdz 2024. gada 20. martam.

8.3 Publicēšanas laikā par noteikumu projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!