• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mārupes novada domes 2024. gada 27. marta saistošie noteikumi Nr. 6/2024 "Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2024., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/op/2024/66.37

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 7/2024

Par pašvaldības atbalstu sporta veicināšanai Mārupes novadā

Vēl šajā numurā

04.04.2024., Nr. 66

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Mārupes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 6/2024

Pieņemts: 27.03.2024.

OP numurs: 2024/66.37

2024/66.37
RĪKI

Mārupes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 6/2024

Mārupē 2024. gada 27. martā

Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai

Apstiprināti ar Mārupes novada pašvaldības domes
2024. gada 27. marta lēmumu Nr. 22 (prot. Nr. 6)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
5. panta otro daļu un 44. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Mārupes novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) atbalsta pašvaldības līdzfinansējuma bērnu un jauniešu nometņu un brīvā laika aktivitāšu (turpmāk – nometne) organizēšanai vasaras periodā piešķiršanu (turpmāk – Saistošie noteikumi).

2. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt iekļaujošu un izaugsmi veicinošu nometņu un brīvā laika aktivitāšu pieejamību vasaras periodā:

2.1. pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamiem;

2.2. bērniem un jauniešiem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

2.3. bērniem un jauniešiem, kuri ieradušies no Ukrainas, Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ, šā bruņotā konflikta norises laikā.

3. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir no pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes (turpmāk – Pārvalde) budžeta līdzekļiem.

II. Pieteikuma iesniegšanas, izvērtēšanas un lēmuma pieņemšanas kārtība

4. Pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu ir tiesības Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrētai juridiskai personai, kura ar saviem līdzekļiem un finansējumu organizē nometni, ja:

4.1. pretendents ir izpildījis visas starp pašvaldību un pretendentu noslēgto līgumu saistības, kurām iestājies termiņš un tam nav nodokļu parādu;

4.2. pretendentam nav pasludināts maksātnespējas process, netiek īstenots tiesiskās aizsardzības process, netiek īstenots ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process;

4.3. pretendents pēdējo trīs gadu laikā ir organizējis vismaz vienu nometni;

4.4. pretendents apliecina, ka spēj izpildīt visas Ministru kabineta 2009. gada 1. septembra noteikumos Nr. 981 "Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība" izvirzītās prasības attiecībā uz nometņu organizēšanu;

4.5. pretendents nodrošina nometnes organizēšanai nepieciešamo finansējumu no saviem līdzekļiem vismaz 10 % apmērā no paredzamo izdevumu tāmes;

4.6. nometnes dalībnieku skaits vienā grupā ir ne mazāk kā 15 (piecpadsmit) un ne vairāk kā 30 (trīsdesmit);

4.7. nometnes norises ilgums ir paredzēts no piecām līdz desmit dienām;

4.8. nometnes norises laiks ir vasaras periodā – jūnijā, jūlijā, augustā;

4.9. nometnes dalībnieku vecums no 6 līdz 25 gadiem.

5. Lai pretendētu uz pašvaldības līdzfinansējumu nometnes organizēšanai, pretendents Pārvaldē iesniedz:

5.1. pieteikumu saskaņā ar Saistošo noteikumu 1. pielikumu;

5.2. nomas līgumu vai apliecinājumu par nomas līguma slēgšanu par konkrētu telpu/laukumu/teritorijas nomai nometnes darbības nodrošināšanai visā nometnes darbības periodā;

5.3. tāmi, kurā pretendents iekļauj visas izmaksas, kas ir nepieciešamas nometnes organizēšanai (tai skaitā tāmē norāda izmaksas, kuras pretendents plāno segt no pašvaldības līdzfinansējuma);

5.4. informāciju par nometnes vadītāju un viņa apliecinājumu vadīt nometni;

5.5. nometnes darbinieku sarakstu un viņu dzīvesgājuma aprakstu (CV);

5.6. nometnes programmu;

5.7. nometnes darba kārtības noteikumus un drošības noteikumus;

5.8. nometnes iekšējās kārtības noteikumus.

6. Pretendentam ir tiesības iesniegt pieteikumu pēc Pārvaldes publicēta paziņojuma par konkursa uz tiesībām saņemt līdzfinansējumu nometņu organizēšanai izsludināšanas. Minētais uzaicinājums tiek publicēts pašvaldības mājaslapā www.marupe.lv, kurā noteikts pieteikumu iesniegšanas termiņš.

7. Pārvalde atstāj bez izskatīšanas pretendentu pieteikumus, kuri iesniegti pēc Saistošo noteikumu 6. punktā norādītā pieteikumu iesniegšanas termiņa.

8. Pārvalde, pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām, izvērtē pretendentu iesniegto pieteikumu atbilstību šo saistošo noteikumu 4. un 5. punktam un Saistošo noteikumu 2. pielikumā norādītajiem kritērijiem.

9. Ja vērtējot pretendenta atbilstību Saistošo noteikumu 2. pielikumā 2., 3., 4., 5., 6. un 7. punktā norādītajiem kritērijiem netiek konstatēta pretendenta atbilstība kādam no minētajiem kritērijiem, tad pretendentam nepiešķir punktus attiecīgajā kritērijā.

10. Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs tiek aprēķināts saskaņā ar šādu formulu:

L=BxDxN,

kur:

L – līdzfinansējuma apmērs;

B – bērnu un/vai jauniešu skaits;

D – dienu skaits;

N – konstantais finansējums vienam bērnam vai jaunietim dienā:

– diennakts nometnē – 14,00 euro;

– dienas nometnē – 7,00 euro.

11. Pašvaldības līdzfinansējumu apstiprinātā pašvaldības budžeta ietvaros konkrētajam gadam saņem tie normatīvo aktu prasībām atbilstošie pretendenti, kuri ieguvuši vislielāko punktu skaitu saskaņā ar Saistošo noteikumu 2. pielikumu.

12. Ja vairāki pretendenti saņēmuši vienādu punktu skaitu un pašvaldības apstiprinātā budžeta ietvaros nav iespējams nodrošināt visu pretendentu organizēto nometņu līdzfinansēšanu, tad pašvaldības līdzfinansējumu piešķir pretendentam, kurš nodrošina kopējās zemākās izmaksas par nometnes organizēšanu vienam bērnam, ņemot vērā iesnieguma iesniegšanas laiku prioritārā secībā.

13. Ja pretendents nav iesniedzis visus normatīvajos aktos noteiktos dokumentus un informāciju Pārvalde informē par to pretendentu un nosaka termiņu trūkumu novēršanai.

14. Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu, tā apmēru vai atteikumu piešķirt līdzfinansējumu pieņem Pārvaldes vadītājs.

15. Pārvaldes vadītāja lēmumu var apstrīdēt pašvaldības Administratīvo aktu strīdu izskatīšanas komisijai.

III. Pašvaldības līdzfinansējuma izmantošanas kārtība

16. Pretendents vienā kalendārajā gadā var saņemt pašvaldības līdzfinansējumu vienas nometnes organizēšanai.

17. Pretendentam ir tiesības izmantot pašvaldības līdzfinansējumu:

17.1. administratīvo izdevumu segšanai (personāla atalgojums, telpu/laukumu/teritorijas noma nometnes darbības nodrošināšanai, grāmatvedības uzskaites pakalpojumi u. tml.);

17.2. ar nometnes norisi tieši saistīto izmaksu segšanai;

17.3. ar nometnes organizēšanu saistīto sabiedrības informēšanas un publicitātes izmaksu segšanai.

18. Pretendentam nav tiesību izmantot pašvaldības līdzfinansējumu:

18.1. pamatlīdzekļu iegādei;

18.2. prēmijām, dāvanām un motivējošu pasākumu rīkošanai nometnē iesaistītajam personālam;

18.3. naudas sodu, līgumsodu, kavējuma procentu samaksai;

18.4. citu izdevumu segšanai, kas nav minēti Saistošo noteikumu 17. punktā.

19. Nometnes organizēšanā iesaistīto darbinieku atalgojuma izmaksas nedrīkst pārsniegt 50 % no kopējām nometnes organizēšanas izmaksām.

IV. Līdzfinansējuma izmaksas un izlietojuma kontroles kārtība

20. Pamatojoties uz Pārvaldes vadītāja lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu, Pārvalde un pretendents slēdz finansēšanas līgumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas, izlietošanas un pārskatu iesniegšanas kārtību.

21. Pārvalde neslēdz finansēšanas līgumu, un sagatavo lēmuma projektu par lēmuma atcelšanu ar kuru piešķirts pašvaldības līdzfinansējums, ja tiek konstatēti jaunatklāti apstākļi, kas liecina, ka pašvaldības līdzfinansējuma saņēmējs vairs neatbilst normatīvajos aktos noteiktajiem pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kritērijiem un nosacījumiem.

22. Pašvaldības līdzfinansējuma saņēmējs finansēšanas līguma noteiktajā kārtībā uz Pārvaldes elektroniskā pasta adresi izglitibas.parvalde@marupe.lv vai oficiālo elektronisko adresi vienā EDOC formāta pakotnē, kuras izmērs nevar pārsniegt 25 MB, nosūta:

22.1. dalībnieku sarakstu (3. pielikums);

22.2. atskaiti par bērnu un jauniešu vasaras nometnes norisei piešķirtā pašvaldības līdzfinansējuma izlietojumu, pievienojot izdevumu apliecinošu dokumentu kopijas, noformētas atbilstoši Grāmatvedības likuma prasībām (4. pielikums).

23. Pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa, saskaņā pašvaldības līdzfinansējuma saņēmēja iesniegtu rēķinu, pārskaita pašvaldības līdzfinansējumu uz pašvaldības līdzfinansējuma saņēmēja kontu kredītiestādē šādā kārtībā:

23.1. 40 % apmērā no nometnei paredzētā pašvaldības līdzfinansējuma ne agrāk kā vienu mēnesi pirms nometnes;

23.2. 60 % apmērā no nometnei paredzētā pašvaldības līdzfinansējuma, 10 (desmit) dienu laikā pēc tam, kad pašvaldības līdzfinansējuma saņēmējs Pārvaldei iesniedzis informāciju saskaņā ar 3. pielikumu.

24. Pārvaldei ir tiesības pārbaudīt, kā pašvaldības līdzfinansējuma saņēmējs organizē nometni, pieprasīt no pašvaldības līdzfinansējuma saņēmēja jebkuru informāciju, kas saistīta ar nometnes organizēšanu.

25. Pašvaldības līdzfinansējuma saņēmējam ir pienākums:

25.1. sadarboties ar pašvaldību sabiedrības līdzdalības un aktīvās atpūtas sekmēšanai;

25.2. iesniegt pārskatu par pašvaldības līdzfinansējuma izlietojumu t. sk. uzrādīt grāmatvedības pamatojuma dokumentus;

25.3. atmaksāt saņemto pašvaldības līdzfinansējumu vai tā daļu, ja tas saņemts, sniedzot nepatiesu vai nepilnīgu informāciju vai nepaziņojot par apstākļiem, kuri ietekmē tiesības uz pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu;

25.4. atmaksāt saņemtā līdzfinansējuma daļu, kura izlietota, neievērojot Saistošo noteikumu un finansēšanas līguma nosacījumus.

26. Pārvalde un Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa izvērtē pašvaldības līdzfinansējuma saņēmēja iesniegto atskaiti, un, ja tiek konstatēts, ka pašvaldības līdzfinansējums nav izlietots atbilstoši tā piešķiršanas mērķim, nav izlietots vispār vai izlietots daļēji, nometnes organizēšanā nav ievērotas normatīvo aktu prasības, vai Saistošajos noteikumos noteiktā kārtībā nav iesniegta atskaite un izdevumu attaisnojumu dokumenti, Pārvalde informē pašvaldības līdzfinansējuma saņēmēju par pienākumu iesniegt atskaiti vai atmaksāt pašvaldībai neizlietoto pašvaldības līdzfinansējumu vai tā daļu.

27. Ja pašvaldības līdzfinansējuma saņēmējs 26. punktā noteiktajos gadījumos neatmaksā saņemto pašvaldības līdzfinansējumu, pašvaldība uzsāk piespiedu izpildi normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

V. Noslēguma jautājums

28. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

1. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 6/2024
"Par Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējumu
bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai"

Pieteikums
pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai nometnes organizēšanai

Informācija par nometnes organizētāju (pretendentu)
Nosaukums  
Juridiskā adrese  
reģ. Nr.  
Kontaktpersonas vārds, uzvārds  
Tālruņa numurs  
e-pasta adrese  
Korespondences adrese  
Interneta vietnes adrese  
 
Bankas rekvizīti
Saņēmējs  
Bankas nosaukums  
Bankas konta numurs  
SWIFT kods  

Informācija par nometni

Nometnes nosaukums  
Norises laiks  
vieta, kur plānots organizēt nometni  
Nometnes apraksts  
Plānoto dalībnieku skaits  

Informācija par iepriekš organizēto nometni vai brīvā laika aktivitāti

Nometnes vai brīvā laika aktivitātes nosaukums  
Norises vieta  
Norises laiks  
Dalībnieku skaits  
Īss nometnes apraksts  

Apliecinu, ka:

1. uz nometnes organizēšanas brīdi tiks saņemts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atzinums par nometnes vietas atbilstību ugunsdrošības prasībām;

2. diennakts nometnes organizēšanas gadījumā, nometnes telpas atbilst Ministru kabineta 2016. gada 19. aprīļa noteikumu Nr. 238 "Ugunsdrošības noteikumi" 340. punkta prasībām;

3. uz nometnes organizēšanas brīdi tiks saņemts Veselības inspekcijas atzinums, ka nometne gatava uzsākt darbību;

4. uz nometnes organizēšanas brīdi Pārtikas un veterinārajā dienestā tiks reģistrēts dalībnieku ēdināšanas pakalpojums;

5. uz nometnes organizēšanas brīdi Valsts izglītības satura centrā tiks iesniegta informācija par nometnes iekļaušanu vienotās informācijas sistēmā.

Pielikumā pievienotie dokumenti:

1. nomas līgums vai apliecinājums par nomas līguma slēgšanu par konkrētu telpu/laukumu/teritorijas nomu nometnes nodrošināšanai visā nometnes darbības laika periodā;

2. paredzamo izdevumu tāme;

3. reģistrācijas apliecības kopija;

4. informāciju par nometnes vadītāju un viņa apliecinājumu vadīt nometni;

5. nometnes darbinieku sarakstu un viņu dzīvesgājuma aprakstu (CV);

6. nometnes programmu;

7. nometnes darba kārtības noteikumus un drošības noteikumus;

8. nometnes iekšējās kārtības noteikumus.

Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas nolūkam Mārupes novada pašvaldība veiks Jūsu norādīto personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Ar Mārupes novada pašvaldības datu privātuma politiku var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv.

Apliecinu, ka visa pieteikumā un tā pielikumos sniegtā informācija ir patiesa, un apņemos ievērot visas normatīvajos aktos noteiktās prasības.

         
Amats   Paraksts   Vārds, Uzvārds

 

2. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 6/2024
"Par Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējumu
bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai"

Vērtēšanas kritēriji Iegūtie punkti
1. Pretendenta finansējums Paša finansējums vairāk par 30 % no paredzamo izdevumu tāmes 10 punkti
Paša finansējums 11 % – 30 % no paredzamo izdevumu tāmes 5 punkti
Paša finansējums 10 % no paredzamo izdevumu tāmes 1 punkts
2. Pretendenta nometņu programmas novitāte Nometnes programma Mārupes novada bērniem un jauniešiem tiek īstenota pirmo reizi 10 punkti
Nometnes programma Mārupes novada bērniem un jauniešiem tiek īstenota atkārtoti 1 punkts
3. Pasākumu īstenošana, kas nodrošina jaunu prasmju un iemaņu apguvi Nometnes laikā tiek īstenoti pasākumi, kas nodrošina prasmju un iemaņu apguvi vismaz divās bērnu attīstības posmam atbilstošās jomās 10 punkti
Nometnes laikā tiek īstenoti pasākumi, kas nodrošina prasmju un iemaņu apguvi vismaz vienā bērnu attīstības posmam atbilstošā jomā 5 punkti
4. Pasākumu īstenošana, kas paplašinās bērnu redzes loku un pieredzi bērnu attīstības posmam atbilstošās jomās Nometnes laikā tiek īstenoti pasākumi, kas paplašinās bērnu redzes loku un pieredzi vismaz divās bērnu attīstības posmam atbilstošās jomās 10 punkti
Nometnes laikā tiek īstenoti pasākumi, kas paplašinās bērnu redzes loku un pieredzi vienā bērnu attīstības posmam atbilstošās jomā 5 punkti
5. Aktivitātes, kas popularizē un veicina veselīgu dzīvesveidu Nometnes laikā tiek īstenotas vismaz 5 aktivitātes, kas popularizē un veicina veselīgu dzīvesveidu 10 punkti
Nometnes laikā tiek īstenotas vismaz 1–2 aktivitātes, kas popularizē un veicina veselīgu dzīvesveidu 5 punkti
6. Aktivitātes, kas veicina sociālo integrāciju

(Pasākumi ar mērķi atgūt sociālo vienotību, palīdzot atgriezties sabiedrībā tām personām, kuras no sabiedrības izstumtas vai attālinājušās).

Nometnes laikā tiek īstenotas aktivitātes, kas veicina sociālo integrāciju 10 punkti
7. Aktivitātes, kas veicina patriotisko audzināšanu Nometnes laikā tiek īstenotas aktivitātes, kas veicina patriotisko audzināšanu 10 punkti

 

3. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 6/2024
"Par Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējumu
bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai"

Bērnu un jauniešu vasaras nometnes
"nosaukums"

dalībnieku saraksts

N.p.k. Dalībnieka vārds, uzvārds Deklarētā adrese Izglītības iestāde Vecāka ( -u) vārds, uzvārds, tel. Nr. Vecāku iesniegums
Pieteikuma laiks Datums Reģ. Nr. 1.
Deklarēts Mārupes novadā
2.
Bērni un jaunieši, kuri ieradušies no Ukrainas
3.
Mācās Mārupē, bet deklarēts ārpus Mārupes novada teritorijas
Datums ______________________
Nometnes īstenotājs:
/paraksts, paraksta atšifrējums/

 

4. pielikums
Mārupes novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 6/2024
"Par Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējumu
bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai"

ATSKAITE
par bērnu un jauniešu vasaras nometnes norisi

Nometnes nosaukums
Nometnes organizators
Reģistrācijas Nr.
Adrese
Kontaktpersonas vārds, uzvārds, amata nosaukums
Nometnes vadītājs (vārds, uzvārds):
Tālr: E-pasts:
Nometnes norises laiks
Nometnes vieta
Nometnes veids – dienas/diennakts (norādīt vajadzīgo)
Nometnes dalībnieku skaits Dalībnieki: Darbinieki:

Projekta kopējās izmaksas:

Pašvaldības līdzfinansējums: Vecāku līdzfinansējums: Sponsoru līdzfinansējums: KOPĀ:
Nometnes sasniegtais mērķis
Nometnē īstenotās aktivitātes
N.p.k. Aktivitāšu īss apraksts Sasniegtais rezultāts
1.
2.
3.
……. …… …….
Finanšu atskaite
Pašvaldības piešķirtais finansējums (EUR)
N.p.k. Datums Izdevumu veids Preces vai pakalpojuma veids Summa (EUR) Darījumu apliecinoša dokumenta nosaukums, Nr. Darbu izpildītājs vai pakalpojuma sniedzējs
1.
2.
3.
----- ----- ----- ------ ---- ----- ------
Pavisam izlietoti:
EUR ( )
Summa vārdiem
Pielikumā attaisnojošo finanšu dokumentu kopijas uz ____________________lapām.
Datums ______________________
Nometnes vadītājs:
/paraksts, paraksta atšifrējums, amats/
Nometnes īstenotājs:
/paraksts, paraksta atšifrējums/

 

Saistošo noteikumu Nr. 6/2024 "Par Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējumu bērnu un jauniešu nometņu organizēšanai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt iekļaujošu un izaugsmi veicinošu nometņu, brīvā laika aktivitāšu un citu darba ar jaunatni norišu pieejamību vasaras periodā:

1. pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamiem;

2. pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem bērniem un jauniešiem;

3. bērniem un jauniešiem, kuri ieradušies no Ukrainas, Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ, šā bruņotā konflikta norises laikā.

Pašvaldību likuma 5. panta pirmā un otrā daļa noteic, ka pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tās nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi. Brīvprātīgo iniciatīvu izpildes kārtību nosaka un finansējumu nodrošina pašvaldība.

Pašvaldības pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no Pašvaldību likuma 44. panta otrās daļas, kas noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu izpildei Mārupes novada pašvaldības 2024. gada budžetā plānoti 41650 euro (četrdesmit viens tūkstotis seši simti piecdesmit euro).
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums tieši neietekmēs iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Izglītības, kultūras un sporta pārvalde.

Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņem Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājs, kura lēmumus var apstrīdēt Mārupes novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu izskatīšanas komisijai.

Galvenie procedūras posmi un nometnes organizētājam veicamās darbības noteiktas Saistošajos noteikumos.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi izstrādāti kā pašvaldības brīvprātīgā iniciatīva atbilstoši Pašvaldību likuma 5. pantam.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas darba vietas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, pašvaldības līdzfinansējuma izmaksu veic Centrālās pārvaldes Finanšu un grāmatvedības nodaļa. 
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem. 

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 6. marta līdz 20. martam publicēts pašvaldības mājas lapā sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Sabiedrības viedokļi noteiktajā termiņā nav saņemti.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!