• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc pieciem kopdarba gadiem - atkal Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1995., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu vienprātībai

Vēl šajā numurā

13.05.1995., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc pieciem kopdarba gadiem — atkal Tallinā

Pirms pieciem gadiem 1990.gada 12.maijā Tallinā notika Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas Augstākās padomes priekšsēdētāju—Anatolija Gorbunova, Vītauta Landsberģa un Arnolda Rītela tikšanās. Toreiz noritēja triju pušu sarunas par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas savstarpējo attiecību nostiprināšanu, tika parakstīta deklarācija par Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas savstarpējo saprašanos un sadarbību, pieņemti vēstījumi PSRS prezidentam M.Gorbačovam un ASV prezidentam Dž.Bušam, kā arī kopīgais paziņojums par dalību Eiropas drošības un sadarbības apspriedē.

Vakar, 12.maijā, Tallinā Nacionālās bibliotēkas konferenču zālē notika konference "Baltijas valstu sadarbības pagrieziena punkti un turpmākā attīstība, kas bija veltīta 5.gadadienai kopš Baltijas Padomes izveidošanas. Konferencē referātus nolasīja arī Vītauts Landsberģis, Arnolds Rītels, Edgars Savisārs, kā arī LR Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs un bijušais premjers Ivars Godmanis.

 

I.Pomere,

Saeimas ziņu dienests

 

Tallinā vakar bija arī "LV" speciālkorespondents, ārpolitikas redaktors Jānis Ūdris. Viņa reportāža no Igaunijas — mūsu laikraksta nākamajā numurā.

 

Reprodukcijā: teksts un attēls no 1990. gada 15. maija "Atmodas" — toreizējā Latvijas Tautas fontes nedēļas laikraksta — par atbildīgo un cerīgo visas Baltijas kopību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!