• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta darba diena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.1995., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

11.05.1995., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta darba diena

Vakar, 10.maijā, Valsts prezidenta Kancelejas telpās Gunta Ulmaņa vadībā notika Nacionālās drošības padomes sēde. Tajā viens no galvenajiem bija jautājums par situāciju Latvijas komerbankās. Sēdē piedalījās Latvijas komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverjons un Latvijas valsts Bankas prezidents Einārs Repše.

Vakar, 10.maijā, Valsts prezidents pieņēma SAB direktoru Laini Kamaldiņu privātā sarunā (attēlā pa kreisi).

Tāpat, 10.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar vēsturnieci un Saeimas deputāti Ilgu Gravu — Kreitusi (attēlā pa labi). Viņa prezidentam uzdāvināja jaunizdoto grāmatu "Latvijas okupācija un aneksija 1939. — 1940.". Grāmatas autori ir Ilga Grava — Kreituse, Inesis Feldmanis, Juris Goldmanis un Aivars Stranga. Grāmatā apkopoti dokumenti un materiāli par PSRS ārpolitikas īstenošanu Baltijā 1939. — 1940.gadā, Latvijas iekšpolitikas stāvokli okupācijas priekšvakarā, dažādu politisko spēku darbību liktenīgajās 1940.gada jūnija un jūlija dienās, ārvalstu reakcija uz notikumiem Baltijā 1939. — 1940.gadā. Lielākā daļa no grāmatā ievietotajiem dokumentiem Latvijā pēc Otrā pasaules kara publicēti pirmoreiz. Tūkstoš šīs grāmatas eksemplāru ir piešķirti Latvijas skolām, un šobrīd tiek gatavots grāmatas angliskais tulkojums.

Sarunā ar Valsts prezidentu Ilga Grava — Kreituse atzīmēja grāmatas zinātniskā redaktora profesora Dītriha Andreja Lēbera lielo ieguldījumu grāmatas izdošanā. Kā minēja Ilga Grava — Kreituse, tāds cilvēks kā Dītrihs Andrejs Lēbers šobrīd nevar saņemt Latvijas pilsonību, jo Ministru kabinets vēl joprojām nav pieņēmis noteikumus par pilsonības piešķiršanu baltvāciešu pēctečiem, kas kopā ar vecākiem tika izsūtīti no Latvijas.

Vēl Valsts prezidents ar I.Gravu — Kreitusi pārrunāja vēsturiskos jautājumus, kas saistās ar prezidenta tēvu E.Ulmani un "čekas maisu" problēmām.

Valsts prezidenta Kanceleja, L.Z.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!