• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1995., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35003

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēsturisks notikums mūsu pašu un citu tautu pārstāvju skatījumā

Vēl šajā numurā

06.05.1995., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Francijā

Vakar, 5. maijā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis ieradās oficiālā vizītē Francijas Republikā.

Prezidentu ar kundzi un oficiālo delegāciju Parīzē, Orlī lidostas goda salonā sagaidīja Francijas Nacionālās gvardes goda sardze, Francijas Ārlietu ministrijas protokola šefs D.Žuano, Latvijas vēstniece Aina Nagobada–Ābola ar kungu un Latvijas vēstniecības Francijā darbinieki: pirmā sekretāre Aida Beķere, otrais sekretārs Jānis Sīlis, otrais sekretārs Eduards Stiprais un sekretāres Agnija Rasa un Sofija Vilks.

Prezidentam G.Ulmanim ar kundzi un oficiālajai delegācijai par godu Francijas parlamenta Nacionālās asamblejas telpās Baltijas atbalsta grupa rīkoja oficiālas pusdienas. Pusdienu laikā G.Ulmanis un Gabriels Kaspareits, Parīzes devītā apgabala mērs un liels baltiešu draugs Nacionālajā asamblejā un Eiropas Padomē, apmainījās ar apsveikuma runām.

G.Kaspareits runāja par Latvijas straujajiem panākumiem neatkarības nostiprināšanā, par veiksmīgi uzsākto ceļu uz Eiropas Savienību. Šajā ceļā Francija arī turpmāk atbalstīs Latviju un pārējās Baltijas valstis, uzsvēra Kaspareita kungs. Prezidents Ulmanis pateicās par apsveikumiem un akcentēja abu valstu savstarpējo saikni: Latvijas attīstību nosaka Francijas attīstība. Latvija apzinās savu vietu Eiropā, tās mērķis ir kādreiz būt Eiropas valstu pirmajā desmitniekā.

Pēc tam prezidents ar kundzi un oficiālo delegāciju apmeklēja Luvras muzeju. Pulksten 18 pēc Francijas laika paredzēta Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonija Francijas prezidentam Fransuā Miterānam.

Informācija saņemta no Parīzes 5. maijā pulksten 17.30 pēc Latvijas laika.

Valsts prezidenta Kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!