• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents, finansu ministrs un komercbanku vadītāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1995., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34925

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 2. maija sēdē

Vēl šajā numurā

03.05.1995., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents, finansu ministrs un komercbanku vadītāji

Vakar, 2.maijā, Ministru prezidents Māris Gailis un finansu ministrs Andris Piebalgs tikās ar lielāko komercbanku un Latvijas komercbanku asociācijas vadītājiem. Tika pārrunāta pašreizējā situācija mūsu valsts banku sistēmā. Sarunas gaitā tika konstatēts, ka nav pamata runāt par banku sistēmas krīzi kopumā, bet gan par atsevišķu komercbanku finansiālām neveiksmēm.

Kā atzīmēja Latvijas komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons, to apliecina finansiālie rādītāji. Šā gada pirmajos trīs mēnešos komercbanku aktīvi samazinājušies tikai par 0,8 procentiem, tai pašā laikā 29 Latvijas komercbankās aktīvi ir pieauguši. Pēc baņķieru domām, tas izskaidrojams galvenokārt ar ASV dolāra kursa svārstībām pasaules finansu tirgū. Nav pamata runāt arī par depozītu masveida izņemšanu no bankām, jo 23 bankās noguldītāju skaits ir pieaudzis. Komercbanku vadītāji uzskata, ka sava loma nepamatotas ažiotāžas uzkurināšanā ir arī atsevišķu masu mediju darbinieku profesionalitātei banku darbības atspoguļošanā.

Uzklausot komercbanku vadītāju ieteikumus, M.Gailis nolēma regulāri tikties ar Latvijas Bankas un komercbanku vadību, lai uzlabotu koordināciju starp šīm institūcijām. Nobeigumā Ministru prezidents vēlreiz apliecināja, ka valdība atbalsta stipru un stabilu banku sistēmu Latvijā.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!