• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents pieņem tiesnešu zvērestu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1995., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komkursi

Vēl šajā numurā

03.05.1995., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents pieņem tiesnešu zvērestu

Valsts prezidentam Guntim Ulmanim, klātesot tieslietu ministram Romānam Apsītim, piektdien, 28.aprīlī, tiesneša zvēresta vārdus teica: Alla Šilova (Rēzeknes rajons), Silvija Vasiļevska (Rēzeknes rajons), Dzintra Sirotjuka (Jūrmala), Maija Jansone (Liepājas pilsēta), Silvija Sēbriņa (Rīga – Vidzemes priekšpilsēta), Raimonds Grīniņš (Kuldīgas rajons), Alberts Kokins (Jelgavas pilsēta), Arvīds Naglis (Rīga – Centra rajons). Apsveicot svinīgajā brīdī, Valsts prezidents atgādināja, ka Latvijas tiesnešiem nākas strādāt sarežģītā laikā, kad daudz kas tiek darīts pirmo reizi, kad jānostiprina likuma ievērošanas kārtība, kāda tā ir citur pasaulē. Guntis Ulmanis aicināja tiesnešus ne vien būt godīgiem, lemt tiesu pēc likuma, ievērot Satversmi, kā tas teikts zvēresta vārdos, bet būt arī apdomīgiem.

Prezidents pieminēja arī Ordeņa domes lēmumu sakarā ar aizdomām par dažu ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvoto personu vārdu iespējamu atrašanos tā dēvētajos čekas maisos. Pēc viņa pārliecības, šajos maisos esošo dokumentu saturam jānonāk atklātībā, citādi – kā teica prezidents – šie maisi ir kā bumba ar laika degli.

Guntis Ulmanis novēlēja tiesnešiem spēku, izturību, uzticību savai valstij, savai pilsētai un rajonam, savai ģimenei.

Valsts prezidenta Kanceleja

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!