• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas produktiem - trīs medaļas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1995., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34877

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Latvijas minoritāšu pārstāvji

Vēl šajā numurā

28.04.1995., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas produktiem — trīs medaļas

Šonedēļ Viļņā starptautiskajā izstādē "Agro–Balt’ 95", kurā piedalījās Ziemeļu un Viduseiropas, kā arī triju Baltijas valstu lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanas uzņēmumi, atzinību guva arī Latvijā ražotie produkti. Ar izstādes medaļām apbalvoti — "Rīgas melnais balzams", uzņēmumā "Turība" gatavotās konfektes "Gotiņa" un Vācijas–Latvijas kopuzņēmumā "Rice–Ocean" ražotais lasis vakuuma iepakojumā.

Kā pastāstīja Zemkopības ministrijas Ārējo sakaru departamenta direktors Marģers Krams, izstādē Latviju pārstāvēja Zemkopības ministrija. Tā bija iekārtojusi informācijas stendu, bet savus stendus — vairāki ražošanas uzņēmumi, kā "Laima", "Auda", koncerns "Latvijas pārtika" un citi.

Izstādes laikā notika diskusija "Integrācija Eiropas Savienībā", kurā piedalījās Lietuvas un kaimiņu valstu lauksaimniecības ministri. Vienojošā doma, kas izskanēja sarunās, — pārtikas preču ražošanā noteicošā ir kvalitāte. Sarunās tika skarti arī politiskie jautājumi, nonākot pie secinājuma, ka katra valsts var izvēlēties tādu lauksaimniecības politiku, kādu uzskata par pareizu. No Baltijas valstīm Igaunijai ir tāda lauksaimniecības politika, kas visvairāk orientēta uz integrēšanos pasaulē, bet Lietuvas agrārā politika vairāk orientēta uz vietējo tirgu.

Izstādes darba gaitā notika Baltijas valstu ekspertu tikšanās, lai saskaņotu viedokļus par iekļaušanos un darbību Eiropas Savienībā, par kopējo lauksaimniecības politiku. Maijā eksperti tiksies Rīgā.

Ingrīda Rumbēna,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!