• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2023. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 25 "Grozījums Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2023., Nr. 238 https://www.vestnesis.lv/op/2023/238.42

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi Nr. 30/2023

Par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu Alūksnes novadā

Vēl šajā numurā

08.12.2023., Nr. 238

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 30.11.2023.

OP numurs: 2023/238.42

2023/238.42
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 25

2023. gada 30. novembrī (prot. Nr. 26, 24. §)

Grozījums Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2023. gada 30. novembra lēmumu Nr. 865

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 pirmo un piekto daļu,
Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām
bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam,
kurš ir ārpusģimenes aprūpē,
kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"
22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu,
Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi"
78. punktu

1. Izdarīt Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam (Latvijas Vēstnesis 2023, Nr. 165) grozījumu un 10.1. apakšpunktā svītrot vārdus "vasaras brīvlaikā un".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. janvārī.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Vasiļjevs

 

Grozījuma Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" (turpmāk – MK 857) 22. punkts paredz, ka pašvaldība saistošajos noteikumos tiesīga noteikt papildu atvieglojumus bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas.

Saistošie noteikumi paredz izdarīt grozījumu 10.1. apakšpunktā, svītrojot vārdus "vasaras brīvlaikā un", jo pabalsts ēdināšanas izdevumiem vasaras brīvlaikā 2023. gadā netika pieprasīts.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi neietekmē pašvaldības budžetu 2024. gadā, 2023. gadā pabalsts ēdināšanai vasaras brīvlaikā netika pieprasīts.
3. .Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu projekts atceļ pabalstu, kas nav pieprasīts.

Saistošo noteikumu regulējumam nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Esošās administratīvās procedūras netiek mainītas, jaunu institūciju un darba vietu veidošana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nav nepieciešama.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu projekta īstenošanā netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, veidotas jaunas darba vietas u.tml.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Izpildes nodrošināšana nav nepieciešama.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu, dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Saistošie noteikumi piemēroti minētajos normatīvajos aktos noteikto mērķu sasniegšanai un paredz to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādei tika izveidota pašvaldības pārstāvju darba grupa, iekļaujot tās sastāvā pašvaldības speciālistus un sociālo pakalpojumu sniedzēju pārstāvjus.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu, saistošo noteikumu projektu un tam pievienoto paskaidrojuma rakstu publicē pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai un saistošo noteikumu paskaidrojuma rakstā norāda projekta izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām.

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai bija no 2023. gada 27. oktobra līdz 2023. gada 10. novembrim. Viedokļi par saistošo noteikumu projektu netika sniegti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Vasiļjevs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!