• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Salaspils novada domes 2023. gada 9. novembra saistošie noteikumi Nr. 9/2023 "Salaspils novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2023., Nr. 237 https://www.vestnesis.lv/op/2023/237.60

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 37

Grozījumi 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 18 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Saldus novadā"

Vēl šajā numurā

07.12.2023., Nr. 237

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Salaspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9/2023

Pieņemts: 09.11.2023.

OP numurs: 2023/237.60

2023/237.60
RĪKI

Salaspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 9/2023

2023. gada 9. novembrī

Salaspils novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti

Apstiprināti Salaspils novada domes sēdē
2023. gada 9. novembrī (prot. Nr. 22, 1. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka Salaspils novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu (turpmāk arī – pabalsti) veidus, to apmēru un kārtību, kādā pabalsti tiek piešķirti un izmaksāti.

2. Pabalstus piešķir neizvērtējot pabalsta saņēmēja ienākumus un materiālo stāvokli.

3. Pabalstu veidi:

3.1. pabalsts jaundzimušā bērna aprūpei;

3.2. pabalsts politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem;

3.3. pabalsts personām, kuras piedalījās Čornobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijā;

3.4. pabalsts pensijas vecumu sasniegušām personām, kurām nav likumīgo apgādnieku;

3.5. pabalsts personām ar invaliditāti;

3.6. ikmēneša pabalsts aizgādņiem, lai nodrošinātu aizgādnībā esošās personas kopšanu;

3.7. pabalsts noteiktu vecumu sasniegušām personām;

3.8. apbedīšanas pabalsts;

3.9. pabalsts personām, kuras atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm pēc soda izciešanas;

3.10. pabalsts aizbildnībā esošam bērnam mācību līdzekļu un apģērba iegādei;

3.11. pabalsts personām, kurām piešķirts tituls "Goda salaspilietis".

2. Pabalstu pieprasīšanas un saņemšanas kārtība

4. Tiesības saņemt pabalstus ir personām, kuras ne mazāk kā pēdējos divpadsmit kalendāros mēnešus pēc kārtas ir deklarējušas savu dzīvesvietu Salaspils novada administratīvajā teritorijā (izņemot šo noteikumu 3.1., 3.8. un 3.11. apakšpunktā norādīto pabalstu).

5. Lai saņemtu pabalstu, pabalsta pieprasītājs iesniedz Salaspils novada valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (turpmāk – Klientu apkalpošanas centrs) vai Salaspils novada pašvaldības iestādē "Salaspils novada Sociālais dienests" (turpmāk – Sociālais dienests) iesniegumu, uzrāda personas apliecinošu dokumentu un pievieno vai uzrāda dokumentus, kuri, atbilstoši saistošajos noteikumos ietvertajiem nosacījumiem, apliecina tiesības saņemt konkrēto pabalstu.

6. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu, atteikumu to piešķirt vai pabalsta izmaksas pārtraukšanu pieņem Sociālais dienests.

7. Sociālais dienests pirms lēmuma pieņemšanas pārbauda pabalsta pieprasītāja sniegto informāciju, izmantojot valsts un pašvaldības datu reģistros pieejamās ziņas, un iegūst nepieciešamo informāciju no valsts un pašvaldību institūcijām.

8. Piešķirto pabalstu izmaksā personai, veicot pārskaitījumu uz personas norādīto norēķinu kontu kredītiestādē vai pasta norēķinu sistēmas kontu, izņemot šādus gadījumus:

8.1. ja personai objektīvu apstākļu dēļ nav norēķinu konta, tai skaitā no ieslodzījuma vietas atbrīvotai personai, pabalsta izmaksu skaidrā naudā nodrošina Salaspils novada pašvaldības grāmatvedība;

8.2. personām, kuras ir sasniegušas 100 (viens simts) un vairāk gadu vecumu, pabalstu jubilejā var izmaksāt ar pārskaitījumu uz norēķinu kontu vai skaidrā naudā.

9. Pabalstu nepiešķir, ja persona:

9.1. dzīvo ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, izņemot 100 (viens simts) un vairāk gadu vecumu sasniegušu personu;

9.2. saņem citu pašvaldības finansētu sociālo pakalpojumu ar izmitināšanu ilgāk par trīs mēnešiem;

9.3. atrodas pilnā valsts apgādībā.

3. Pabalstu apmērs un piešķiršanas nosacījumi

3.1. Pabalsts jaundzimušā bērna aprūpei

10. Pabalstu jaundzimušā bērna aprūpei piešķir 50 % no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas par katru jaundzimušo bērnu, papildus valsts noteiktajam bērna piedzimšanas pabalstam ar mērķi sniegt materiālu atbalstu jaundzimušā pamatvajadzību apmierināšanai. Ja ģimenē piedzimst trīnīši un vairāk jaundzimušo, pabalsta apmēru nosaka ar atsevišķu domes lēmumu.

11. Tiesības saņemt pabalstu jaundzimušā bērna aprūpei ir:

11.1. vienam no bērna vecākiem, ja vismaz vienam no bērna vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Salaspils novada administratīvā teritorijā ne mazāk kā trīs kalendāros mēnešus pēc kārtas pirms bērna piedzimšanas un bērna dzīvesvieta ir deklarēta Salaspils novada administratīvajā teritorijā;

11.2. personai, kura bērnu adoptējusi vai kura iecelta par bērna aizbildni, ja šis pabalsts nav izmaksāts vienam no bērna vecākiem.

12. Lai saņemtu pabalstu, persona iesniedz iesniegumu sešu mēnešu laikā no bērna dzimšanas dienas.

13. Pabalstu nepiešķir, ja:

13.1. bērns ievietots ilgstošas sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas institūcijā;

13.2. bērna vecāks vai aizbildnis pabalstu jaundzimušā bērna aprūpei saņēmis citā Latvijas Republikas pašvaldībā.

3.2. Pabalsts politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem

14. Pabalsts politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem piešķir 190,00 euro apmērā vienu reizi gadā, atzīmējot 18. novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu.

15. Lai saņemtu pabalstu, persona laika periodā no kārtējā gada 20. oktobra līdz 15. novembrim iesniedz iesniegumu un uzrāda politiski represētās personas statusu apliecinoša dokumenta kopiju, ja pabalsta pieprasīšanai nepieciešamās ziņas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā neatrodas pašvaldības rīcībā.

16. Iesniegumu personai iesniedz, pieprasot pabalstu pirmo reizi, kā arī tad, ja ir mainījušies apstākļi, kas bija par pamatu pabalsta piešķiršanai vai ir notikušas citas izmaiņas (piemēram, atvērts cits norēķinu konts).

3.3. Pabalsts personām, kuras piedalījās Čornobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijā

17. Pabalstu personām, kuras piedalījās Čornobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijā, piešķir 76,00 euro apmērā vienu reizi gadā – 26. aprīlī, atceroties Čornobiļas atomelektrostacijas avārijas dienu.

18. Lai saņemtu pabalstu, persona laika periodā no kārtējā gada 1. aprīļa līdz 25. aprīlim iesniedz iesniegumu un uzrāda attiecīgā statusa apliecības kopiju, ja pabalsta pieprasīšanai nepieciešamās ziņas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā neatrodas pašvaldības rīcībā.

19. Iesniegumu persona iesniedz, pieprasot pabalstu pirmo reizi, kā arī tad, ja ir mainījušies apstākļi, kas bija par pamatu pabalsta piešķiršanai vai ir notikušas citas izmaiņas (piemēram, atvērts cits norēķinu konts).

3.4. Pabalsts pensijas vecumu sasniegušām personām, kurām nav likumīgo apgādnieku

20. Pabalsts pensijas vecumu sasniegušām personām, kurām nav likumīgo apgādnieku, piešķir 76,00 euro apmērā vienu reizi gadā decembrī pirms Ziemassvētkiem.

21. Tiesības saņemt pabalstu ir personai, kura sasniegusi Latvijas Republikā vecuma pensijas saņemšanai noteikto vecumu līdz kārtējā gada 10. decembrim un kurai nav likumīgo apgādnieku.

22. Lai saņemtu pabalstu, persona iesniedz iesniegumu laika periodā no kārtējā gada 20. novembra līdz 10. decembrim, kurā apliecina, ka personai nav likumīgo apgādnieku.

23. Iesniegumu persona iesniedz, pieprasot pabalstu pirmo reizi, kā arī tad, ja ir mainījušies apstākļi, kas bija par pamatu pabalsta piešķiršanai vai ir notikušas citas izmaiņas (piemēram, atvērts cits norēķinu konts).

3.5. Pabalsts personām ar invaliditāti

24. Personām ar invaliditāti piešķir pabalstu vienu reizi gadā decembrī, atzīmējot Starptautisko invalīdu dienu.

25. Tiesības saņemt pabalstu ir personai, kurai Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (turpmāk – VDEĀVK) ir noteikusi:

25.1. pirmās grupas invaliditāti un kura ir valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēja – 350,00 euro apmērā;

25.2. pirmās grupas invaliditāti – 190,00 euro apmērā;

25.3. otrās grupas invaliditāti un kura ir valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēja – 245,00 euro apmērā;

25.4. otrās grupas invaliditāti – 85,00 euro apmērā;

25.5. invaliditāti bērnam (līdz pilngadības sasniegšanai) – 120,00 euro apmērā.

26. Personai ar invaliditāti piešķir ikmēneša pabalstu 20 % apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, ja pabalsta saņēmējs ir:

26.1. bērns, kuram VDEĀVK ir noteikusi īpašas kopšanas indikācijas, un persona, kurai VDEĀVK ir noteikusi pirmās grupas invaliditāti ar tās cēloni – slimību no bērnības un īpašas kopšanas indikācijas;

26.2. persona ar pirmās grupas invaliditāti, kura saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu.

27. Personai ar invaliditāti piešķir ikmēneša pabalstu 30 % apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, ja VDEĀVK tai ir noteikusi pirmās grupas invaliditāti ar tās cēloni – slimību no bērnības, īpašas kopšanas un transporta indikācijas.

28. Lai saņemtu vienreizēju pabalstu, persona ar invaliditāti vai tās likumiskais pārstāvis iesniegumu iesniedz laika periodā no kārtējā gada 1. novembra līdz 30. novembrim, bet ikmēneša pabalsta pieprasīšanai persona iesniedz iesniegumu, tiklīdz tai rodas tiesības pieprasīt attiecīgo pabalstu.

29. Iesniegumu persona iesniedz, pieprasot vienreizējo un ikmēneša pabalstu pirmo reizi, kā arī tad, ja ir mainījušies apstākļi, kas bija par pamatu pabalsta piešķiršanai vai ir notikušas citas izmaiņas (piemēram, atvērts cits norēķinu konts).

3.6. Pabalsts aizgādņiem, lai nodrošinātu aizgādnībā esošās personas kopšanu

30. Pabalstu aizgādņiem piešķir katru mēnesi 15 % apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, lai nodrošinātu aizgādnībā esošās personas, kuras dzīvesvieta ne mazāk kā pēdējos divpadsmit kalendāros mēnešus pēc kārtas deklarēta Salaspils novada administratīvajā teritorijā, kopšanu.

31. Tiesības saņemt šo pabalstu ir personai, kura nodrošina aizgādnībā esošas personas kopšanu un kura ir iecelta par aizgādni ar bāriņtiesas lēmumu.

32. Lai saņemtu pabalstu, aizgādnis iesniedz iesniegumu.

33. Pabalstu par nepilnu mēnesi izmaksā proporcionāli dienu skaitam mēnesī no Saistošo noteikumu 30. punktā noteiktā pabalsta apmēra.

34. Aizgādnis, kuram piešķirts pabalsts, kā arī Salaspils novada bāriņtiesa (turpmāk – Bāriņtiesa) savlaicīgi, bet ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā, informē Sociālo dienestu par apstākļiem, kas varētu būt par pamatu pabalsta izmaksas pārtraukšanai (aizgādnībā esošās personas deklarētās dzīvesvietas maiņa, aizgādnībā esošās personas nāve u.c.).

35. Pabalstu izmaksa tiek pārtraukta, ja Bāriņtiesa ir rakstiski informējusi Sociālo dienestu, ka aizgādnis ir atstādināts, atcelts vai atlaists no aizgādņa pienākumu pildīšanas. Pabalsta izmaksa tiek pārtraukta ar dienu, kad pieņemts attiecīgais Bāriņtiesas lēmums.

3.7. Pabalsts noteiktu vecumu sasniegušām personām

36. Tiesības saņemt vienreizēju pabalstu noteiktu vecumu sasniegušām personām ir personām, kuras sasniegušas 80 (astoņdesmit), 85 (astoņdesmit piecus), 90 (deviņdesmit), 95 (deviņdesmit piecus), 100 (viens simts) un vairāk gadus.

37. Pabalsta apmērs ir:

37.1. sasniedzot 80 (astoņdesmit), 85 (astoņdesmit piecus), 90 (deviņdesmit), 95 (deviņdesmit piecus) gadus – 100,00 euro apmērā;

37.2. sasniedzot 100 (viens simts) un vairāk gadus – 215,00 euro apmērā.

38. Pabalsta pieprasītājs iesniegumu iesniedz ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc noteikumos minētā vecuma sasniegšanas.

3.8. Apbedīšanas pabalsts

39. Apbedīšanas pabalstu 300,00 euro apmērā piešķir personai, kura uzņēmusies veikt mirušas personas, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Salaspils novada administratīvajā teritorijā, apbedīšanu.

40. Lai saņemtu pabalstu, persona iesniedz iesniegumu, uzrādot mirušās personas miršanas apliecības kopiju, ja pabalsta pieprasīšanai nepieciešamās ziņas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā neatrodas pašvaldības rīcībā.

41. Pabalstu var pieprasīt trīs mēnešu laikā no personas miršanas fakta reģistrācijas dienas.

3.9. Pabalsts personām, kuras atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm pēc soda izciešanas

42. Tiesības saņemt vienreizēju pabalstu apmērā, kas atbilst Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktajam garantēto minimālo ienākumu slieksnim, ir personai pēc atbrīvošanas no brīvības atņemšanas iestādes pēc soda izciešanas, ja soda izciešanas vietā tā atradusies ne mazāk kā sešus kalendāros mēnešus un personas esošā vai pēdējā deklarētā dzīvesvieta divpadsmit kalendāros mēnešus pēc kārtas pirms apcietinājuma ir Salaspils novada administratīvajā teritorijā.

43. Lai saņemtu pabalstu, persona viena mēneša laikā pēc atbrīvošanas iesniedz iesniegumu, pievienojot izziņas kopiju par atbrīvošanu no soda izciešanas vietas.

3.10. Pabalsts aizbildnībā esošam bērnam mācību līdzekļu iegādei

44. Pabalsta aizbildnībā esošam bērnam mācību līdzekļu iegādei mērķis ir aizbildnībā esošam vispārizglītojošās un vidējās profesionālās izglītības iestādes audzēknim nodrošināt izglītības iegūšanai nepieciešamos mācību līdzekļus.

45. Šo pabalstu 76,00 euro apmērā ir tiesības saņemt bērna aizbildnim par bērnu, kura deklarētā dzīvesvieta ir Salaspils novada administratīvajā teritorijā, un aizbildnis pilda normatīvajos aktos aizbildnim noteiktos pienākumus.

46. Pabalstu aizbildnis ir tiesīgs pieprasīt katru gadu laika periodā no kārtējā gada 1. augusta līdz 31. oktobrim.

47. Gadījumā, ja Bāriņtiesa ir konstatējusi pārkāpumus aizbildņa darbībā vai aizbildnis ar Bāriņtiesas lēmumu ir atstādināts, atlaists vai atcelts no aizbildņa pienākumu pildīšanas, Bāriņtiesa par to nekavējoties rakstiski informē Sociālo dienestu.

48. Pabalsts netiek piešķirts, ja par aizbildnībā esošo bērnu pirms Bāriņtiesas lēmuma pieņemšanas par aizbildnības nodibināšanu, kārtējā gadā ir piešķirts pabalsts mācību līdzekļu un apģērba iegādei atbilstoši Salaspils novada domes saistošajiem noteikumiem par sociālās palīdzības pabalstiem.

3.11. Pabalsts personām, kurām piešķirts tituls "Goda salaspilietis"

49. Vienu reizi kalendārajā gadā, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, piešķir pabalstu 100,00 euro apmērā personai, kurai piešķirts tituls "Goda salaspilietis", ja līdz attiecīgā gada 18. novembrim šī persona sasniegusi Latvijas Republikā noteikto pensijas vecumu.

50. Lai saņemtu pabalstu, persona laika periodā no kārtējā gada 15. oktobra līdz 14. novembrim iesniedz iesniegumu un uzrāda attiecīgo statusu apliecinošu dokumentu.

51. Iesniegumu persona iesniedz, pieprasot pabalstu pirmo reizi, kā arī tad, ja ir mainījušies apstākļi, kas bija par pamatu pabalsta piešķiršanai vai ir notikušas citas izmaiņas (piemēram, atvērts cits norēķinu konts).

4. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

52. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Salaspils novada domē lēmumā noteiktajā termiņā.

53. Salaspils novada domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā lēmumā noteiktajā termiņā.

5. Noslēguma jautājumi

54. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. janvārī.

55. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Salaspils novada domes 2012. gada 29. augusta saistošie noteikumi Nr. 28/2012 "Neizvērtējamie pabalsti Salaspils novada iedzīvotājiem".

56. Noteikumu 3.11. apakšnodaļā noteiktā kārtība tiek piemērota no 2023. gada 1. oktobra.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Anspaks

 

Saistošo noteikumu Nr. 9/2023 "Salaspils novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Pašvaldību likuma 5. panta pirmā un otrā daļa noteic, ka pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tās nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi. Brīvprātīgo iniciatīvu izpildes kārtību nosaka un finansējumu nodrošina pašvaldība.

Noteikumu projekts nosaka Salaspils novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidus, to apmēru un kārtību, kādā pabalsti tiek piešķirti un izmaksāti. Šos pabalstus piešķir neizvērtējot pabalsta saņēmēja ienākumus un materiālo stāvokli.

Noteikumu projektā vairs nav iekļautas normas, kas zaudējušas aktualitāti, proti, par atbalstu ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību, par pabalstu e-kartes gada maksas segšanai.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Projekts ietekmēs pašvaldības budžetu 2024. gadā.

Palielinoties minimālai mēnešalgai 2024. gadā un nosakot pabalstu jaundzimušo bērnu aprūpei 50 % apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, un ņemot vērā, ka gada laikā pabalsts tiek izmaksāts līdz 200 personām, papildus budžetā 2024. gadā būs nepieciešami apmēram 14000 euro. 2023. gadā līdz 1. septembrim pabalsts izmaksāts 147 personām 44710 euro apmērā.

Palielinot ikmēneša pabalsta apmēru personām ar pirmās grupas invaliditāti, kurām VDEĀVK noteikusi īpašas kopšanas un transporta indikācijas no 20 % uz 30 % no valstī noteiktās minimālās darba algas, un ņemot vērā, ka pašvaldībā dzīvo 8 personas, papildus budžetā būs nepieciešami 6720 euro.

No brīvības atņemšanas iestādēm pēc soda izciešanas 2022. gadā tika atbrīvotas 6 personas, kuras pieprasīja pabalstu. Paredzētais pabalsta palielinājums no 57 euro uz 137 euro (2024. gadā) neradīs būtisku ietekmi uz budžetu, jo pabalsta pieprasītāju skaits ir neliels.

Apbedīšanas pabalsts 2022. gadā izmaksāts 277 personām kopsummā 53156,04 euro apmērā (275 personām pabalsta apmērs 190 euro, bet 2 personām ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu attiecīgi 494 euro un 412,04 euro apmērā). Nosakot apbedīšanas pabalsta apmēru 300 euro un, ņemot vērā, ka pabalstu gada laikā varētu pieprasīt aptuveni 250 personām, budžetā būs papildus nepieciešami līdz 27500 euro.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecināms uz sociāli mazaizsargātām personām, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Salaspils novada administratīvajā teritorijā.

Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs vidi.

Saistošie noteikumi var ietekmēt iedzīvotāju veselību un labklājību, jo ar saistošajiem noteikumiem tiek paredzēts piešķirt pabalstus tām personu grupām, kurām var būt nepieciešama veselības uzlabošana, piemēram, politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, personām, kuras piedalījās Čornobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijā.

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums tieši neietekmēs uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā un konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Projektam nav būtiskas ietekmes uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām, jo jaunas administratīvās procedūras nav paredzētas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Salaspils novada pašvaldības iestāde "Salaspils novada sociālais dienests".
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Projekts ir piemērots iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Ievērojot Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu projekts tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Pēc projekta publicēšanas tīmekļvietnē neviens viedoklis par projektu netika saņemts.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Anspaks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!