• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 4. aprīļa rīkojums Nr. 165 "Par valsts komisiju Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošana nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1995., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.167

Par Latvijas Republikas valdības un Portugāles Republikas valdības līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību

Vēl šajā numurā

21.04.1995., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 165

Pieņemts: 04.04.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums nr. 165

Rīgā 1995. gada 4. aprīlī (prot. nr. 18, 16.§)

 Par valsts komisiju Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai

 

1. Izveidot valsts komisiju Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai (turpmāk tekstā — "komisija") šādā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētājs

J. Kalviņš — Kuldīgas rajona padomes priekšsēdētājs

Komisijas priekšsēdētāja vietniece

M. Grase — vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

Komisijas locekļi:

I. Eglītis — Labklājības ministrijas Veselības departamenta direktors

L. Grafa — Labklājības ministrijas Sociālās palīdzības departamenta direktore

A. Jansone — Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta vecākā referente

I. Kaupe — Satiksmes ministrijas Autoceļu departamenta vecākais referents

V. Krūmiņš — Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības un zinātnes iestāžu pārvaldes direktora vietnieks

L. Kūle — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās attīstības departamenta Teritoriālplānošanas nodaļas vadītāja

J. Mucenieks — Finansu ministrijas Budžeta departamenta Valsts budžeta kopsavilkuma un metodoloģijas nodaļas vadītājs

A. Plaudis — Ministru kabineta padomnieks vides aizsardzības jautājumos

E. Skuja — Ārlietu ministrijas NVS valstu nodaļas vadītājs

Z. Smilga — Kuldīgas rajona galvenā ārsta vietas izpildītāja

M. Šics — Ministru kabineta padomnieks labklājības jautājumos

E. Tītmanis — Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības veicināšanas departamenta direktors

M. Vircavs — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides valsts ekspertīzes pārvaldes priekšnieks

L. Začesta — Latvijas Pašvaldību savienības Reģionālās attīstības komitejas priekšsēdētāja

Komisijas sastāvā iekļaujams arī Kuldīgas rajona Laidu, Nīkrāces, Raņķu, Rudbāržu, Skrundas, Snēpeles un Turlavas pagastu pašvaldību pilnvarotais pārstāvis.

2. Apstiprināt pievienoto Valsts komisijas Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai nolikumu.

3. Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas (turpmāk tekstā — "nomas maksa") un depozīta peļņas procentu izlietojumu nosaka saskaņā ar komisijas lēmumiem un Ministru kabineta rīkojumiem.

4. Piešķirt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai vienu papildu štata vienību nomas maksas līdzekļu grāmatvedības apkalpošanai.

5. Visām valsts institūcijām jāsniedz komisijai tās pieprasītā konsultatīvā palīdzība un informācija, ja tā saistīta ar komisijas kompetencē esošo jautājumu risināšanu.

6. Komisijai sagatavot priekšlikumus ar nepieciešamajiem aprēķiniem par nomas maksas līdzekļu izlietošanu un iesniegt tos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai iesniegt Finansu ministrijai priekšlikumus par attiecīgajiem grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 1995. gadam".

7. Noteikt, ka līdzekļi, kas iegūti no Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas, ieskaitāmi speciālajā budžetā.

8. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 1994. gada 22. februāra rīkojumu nr.69–r "Par valsts komisiju ar Skrundas radiolokācijas stacijas darbību saistīto vides, veselības un sociālās aizsardzības problēmu risināšanai" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 29.nr.).

Ministru prezidents M.Gailis

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs J.Iesalnieks

 

 

Valsts komisijas Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai nolikums

 

1. Valsts komisija Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai (turpmāk tekstā — "komisija") ir izveidota, lai noteiktu saskaņā ar Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas 1994.gada 30. aprīļa līgumu "Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas vienošanās par Skrundas radiolokācijas stacijas tiesisko statusu tās pagaidu funkcionēšanas un demontāžas laikā" no Krievijas Federācijas saņemto zemes nomas maksas (turpmāk tekstā — "nomas maksa") līdzekļu izlietojumu. Nolikums nosaka nomas maksas rīkotāja uzdevumus, pienākumus, kā arī nomas maksas līdzekļu glabāšanas un izlietošanas kārtību.

2. Nomas maksas līdzekļi lietojami šādiem mērķiem:

2.1. tādu pasākumu finansēšanai, kuri veicina iedzīvotāju veselības un vispārējās labklājības nodrošināšanu un Kuldīgas reģiona attīstību;

2.2. to Latvijas puses maksājumu nodrošināšanai, kuri saistīti ar Skrundas radiolokācijas stacijas pastāvēšanu un nojaukšanu.

3. Nomas maksas līdzekļi izlietojami tikai šajā nolikumā paredzētajā kārtībā.

4. Nomas maksas līdzekļus piešķir to priekšlikumu un projektu realizācijai, kuru izpildītāji ir izvēlēti, rīkojot konkursu vai saskaņā ar Ministru kabineta 1994. gada 1. marta noteikumiem nr. 60 "Par darbiem un piegādēm valsts vajadzībām"(Latvijas Vēstnesis,1994, 36.nr.).

Konkursu par nomas maksas līdzekļu piešķiršanu var nerīkot, ja ir jāizpilda Latvijas puses saistības sakarā ar Skrundas radiolokācijas stacijas pastāvēšanu un nojaukšanu.

5. Komisijas uzdevumi:

5.1. saņemt, analizēt un apkopot juridisko un fizisko personu priekšlikumus un projektus nomas maksas izlietošanai, kā arī izvēlēties realizējamos priekšlikumus un projektus;

5.2. saskaņā ar konkursa rezultātiem piešķirt līdzekļus projektu realizācijai;

5.3. apkopot informāciju par projektu realizācijas gaitu un līdzekļu izmantošanu;

5.4. ja nepieciešams, iesniegt Ministru kabinetam izskatīšanai noteiktā kārtībā sagatavotus un saskaņotus tiesību aktu projektus.

6. Komisijas tiesības:

6.1. pirms nomas maksas līdzekļu piešķiršanas pieaicināt ekspertus konkursa rezultātu izvērtēšanai;

6.2. pieņemt lēmumus par kredītu piešķiršanu ar infrastruktūras attīstību saistītas uzņēmējdarbības atbalstīšanai. Komisija nosaka kredīta apmēru, tā atmaksas termiņus un kredīta procentu likmi diferencēti katram kredīta ņēmējam atkarībā no iesniegtā biznesa plāna (projekta) un iesniedzēja garantijām par kredīta atmaksāšanas drošību vai saskaņā ar Ministru kabineta 1994. gada 1. marta noteikumiem nr. 60 "Par darbiem un piegādēm valsts vajadzībām".

7. Visas darbības, kas saistītas ar nomas maksas glabāšanu un izlietošanu, komisija veic, ievērojot atklātuma principu. Komisija divas reizes gadā sniedz pārskatu Ministru kabinetam un publicē pārskatus par savu darbu republikas un Kuldīgas rajona presē.

8. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz 2/3 komisijas locekļu. Komisijas lēmums tiek pieņemts ar klātesošo vienkāršu balsu vairākumu.

9. Komisijas priekšsēdētājs nosaka sēdes norises datumu un darba kārtību. Sēdi var sasaukt, ja to pieprasa ne mazāk kā 1/3 komisijas locekļu.

10. Nomas maksas līdzekļus piešķir ar komisijas lēmumu, kuru paraksta komisijas priekšsēdētājs vai komisijas priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa vietnieks. Nomas maksas līdzekļu kredīta rīkotāja tiesības bankas iestādē ir komisijas priekšsēdētājam vai komisijas priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa vietniekam.

11. Pieņemot lēmumu par nomas maksas līdzekļu piešķiršanu iesniegto priekšlikumu un projektu realizācijai, ņem vērā šādas ar Kuldīgas reģiona attīstību saistītas prioritātes:

11.1. veselības un vispārizglītojošo objektu celtniecība;

11.2. pagastu infrastruktūras attīstība;

11.3. rajona un starprajonu ekonomisko sakaru veicināšana.

12. Komisija izvēlas bankas iestādi, ar kuru tā noslēdz līgumu par līdzekļu glabāšanu un apkalpošanu, kā arī par piešķirto līdzekļu un kredītu izlietojuma kontroli.

13. Komisija brīvo atlikumu var izmantot līdzekļu uzkrāšanai, lai gūtu papildu ieņēmumus depozīta procentu veidā. Iegūtos līdzekļus izmanto šajā nolikumā noteiktajā kārtībā.

14. Komisijas locekļi un viņu pirmās pakāpes radinieki nav tiesīgi saņemt kredītu no nomas maksas līdzekļiem.

15. Komisijas un nomas maksas līdzekļu saņēmēja tiesiskās attiecības:

15.1. fiziskās un juridiskās personas iesniedz komisijai priekšlikumus un projektus par nomas maksas izlietojumu;

15.2. komisija piešķir līdzekļus tās izvēlēto priekšlikumu un projektu realizācijai un paziņo fiziskajai vai juridiskajai personai, kura uzvarējusi konkursā, ka noteiktā termiņā jānoslēdz līgums ar glabātājbanku;

15.3. komisijai ir tiesības ierosināt līdzekļu saņēmēja grāmatvedības revīziju.

16. Nomas maksas līdzekļu glabātāja un līdzekļu saņēmēja tiesiskās attiecības:

16.1. nomas maksas līdzekļu glabātājs slēdz līgumu ar fizisko vai juridisko personu, kura uzvarējusi konkursā;

16.2. līgums jānoslēdz viena mēneša laika pēc komisijas paziņojuma saņemšanas. Ja līgums netiek noslēgts, komisija anulē lēmumu par līdzekļu piešķiršanu fiziskajai vai juridiskajai personai.

17. Komisijas darbību reorganizē likumos noteiktajā kārtībā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs J. Iesalnieks

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!