• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2023. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 42 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mūzikas vidusskolā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2023., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/op/2023/236.22

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 18

Grozījumi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 10. februāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības budžetu 2023. gadam"

Vēl šajā numurā

06.12.2023., Nr. 236

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 42

Pieņemts: 30.11.2023.

OP numurs: 2023/236.22

2023/236.22
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 42

Jūrmalā 2023. gada 30. novembrī (prot. Nr. 14, 40. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mūzikas vidusskolā"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.daļu

1. Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mūzikas vidusskolā" šādus grozījumus:

1.1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Līdzfinansējuma samaksas kārtība attiecas uz izglītojamo vecāku vai citu likumisko pārstāvju (turpmāk – Vecāki) līdzfinansējumu par izglītojamo, kas izglītības iestādē apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmu vai interešu izglītības programmu "Sagatavošanas klase"".

1.2. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Vecāku līdzfinansējuma apmērs ir 35 euro (trīsdesmit pieci euro) mēnesī".

1.3. Aizstāt 10. punktā skaitli "3" ar skaitli "5".

1.4. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Līdzfinansējumu Vecāki iemaksā starp izglītības iestādi un Vecāku noslēgtā līguma par profesionālās ievirzes izglītības programmas vai interešu izglītības programmas "Sagatavošanas klase" apguvi norādītajā norēķinu kontā".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. janvārī.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2023. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 42 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mūzikas vidusskolā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu, kas noteic, ka pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mūzikas vidusskolā" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr. 27), paredzot līdzfinansējumu par izglītības ieguvi Jūrmalas domes dibinātajā profesionālās ievirzes izglītības iestādē. Ar šiem saistošajiem noteikumiem noteikts, ka vecāku līdzfinansējums profesionālās ievirzes programmas vai interešu izglītības programmas "Sagatavošanas klase" apguvei ir 35 euro mēnesī.

1.2. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek noteikta daļēja maksa kā izglītojamo vecāku līdzfinansējums (turpmāk – līdzfinansējums) par izglītības ieguvi Jūrmalas domes dibinātajā Jūrmalas Mūzikas vidusskolā (turpmāk – izglītības iestāde), kas īsteno profesionālās ievirzes mūzikas izglītības programmas vai interešu izglītības programmas "Sagatavošanas klase" apguvi. No līdzfinansējuma maksas 100 % apmērā tiek atbrīvoti: izglītojamie, kuri atrodas pilnā valsts aizgādībā, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas darbinieku bērni, izglītojamie, kuriem piešķirts trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes (personas) statuss, uz periodu, kurā attiecīgais statuss piešķirts, izglītojamie ar augstiem mācību sasniegumiem (līdz 5 % no skolas audzēkņu skaita).

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Izglītojamo Vecāku līdzfinansējums sastāda 21,53 % no viena profesionālās ievirzes izglītības izglītojamā izmaksām mēnesī un 39,5 % no viena interešu izglītības programmas "Sagatavošanas klase" izglītojamā izmaksām skolas pamatbudžetā. Sakarā ar jauna aprīkojuma, jaunu instrumentu iegādi, komunālo maksājumu, pedagogu algu un telpu uzturēšanas izdevumu pieaugumu, ir būtiski palielinājušās izmaksas uz katru audzēkni, attiecīgi precizēts saistošo noteikumu 5. punkts.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi nosaka nepieciešamo rīcību līdzfinansējuma saņemšanai, tiem nav ietekmes uz vidi, kā arī nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi un konkurenci.

Likumisko pārstāvju (vecāku) līdzfinansējums palielināts, jo plānots, ka līdzfinansējuma daļa tiks izmantota profesionālas ievirzes pedagogu darba algām un sociālajām iemaksām, 50 % no plānotās summas komunālajiem maksājumiem, mūzikas instrumentu iegādei un remontam.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu piemērošanā persona var vērsties Jūrmalas Mūzikas vidusskolā.

4.2. Saistošajiem noteikumiem nav ietekmes uz administratīvajām procedūrām.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu projekta īstenošanā netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, veidotas jaunas darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jūrmalas Mūzikas vidusskola.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Sabiedrības viedokļa noskaidrošana veikta atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam – saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2023. gada 13. novembra līdz 27. novembrim tika publicēti pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Minētajā termiņā iedzīvotāju iebildumi un priekšlikumi netika saņemti.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!