• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.1995., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

20.04.1995., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Par PID pieļautajām nelikumībām

 

Vakar, 19.aprīlī, Saeimas Juridiskās komisijas un Cilvēktiesību komisijas sēdē tika izskatīts jautājums par Iekšlietu ministrijas Pilsonības un imigrācijas departamenta darbā pieļauto nelikumību novēršanu.

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons iesniedza tēzes par PID darbu un sniedza ziņojumu. Viņš informēja par departamentā izstrādātajām instrukcijām, PID darbinieku apmācīšanas problēmām un nesakārtotību likumdošanā. Kaut gan komisijas priekšsēdētājs A.Endziņš aizrādīja, ka sūdzību skaits par PID darbību nesamazinās, ministrs uzsvēra, ka pēdējā laikā ir paveikts liels darbs, lai trūkumi tiktu novērsti un situācija patlaban normalizējas. Tomēr deputāti norādīja uz to, ka PID joprojām nepamatoti pieprasa no iedzīvotājiem dažādus dokumentus, tiek nelikumīgi bez tiesas sprieduma atņemtas pases, bet PID darbinieki nekorekti izturas pret apmeklētājiem. J.Ādamsons atzina, ka kritika bieži vien ir pamatota un pārkāpumi ir saistīti ar atsevišķu darbinieku slikto darbu, tai pašā laikā daudzas PID nodaļas strādā ļoti labi un par tām sūdzību nav.

Sēdes noslēgumā A.Endziņš informēja, ka tiek gatavots Ministru kabineta lēmums par darba grupas izveidošanu, kas pilnveidotu un precizētu PID un Naturalizācijas pārvaldes funkcijas un pienākumus.

Juris Zalāns, Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!