• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cīņā pret noziedzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1995., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojumi

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

18.04.1995., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cīņā pret noziedzību

Latvijas Iekšlietu ministrijā notika Policijas departamenta pirmā ceturkšņa darba pārskata sanāksme. Tajā piedalījās Latvijas iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons, Latvijas ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš, iekšlietu ministra vietnieks pulkvedis Jānis Apelis, Policijas departamenta priekšnieks Aldis Lieljuksis, zvērināto advokātu kolēģijas priekšsēdētāja vietniece Vija Jākabsone, kā arī Latvijas rajonu un pilsētu policijas nodaļu un pārvalžu priekšnieki.

Policijas departamenta priekšnieks A.Lieljuksis sniedza pārskatu par kriminogēno situāciju Latvijā un perspektīvām noziedzības apkarošanā. Šī gada pirmajā ceturksnī ir reģistrēts par 909 kriminālnoziegumiem mazāk nekā attiecīgajā laikā periodā pērn. Tomēr īpaši nestabila situācija ir vairākās smago noziegumu izdarīšanas jomās. Ievērojami palielinājusies (par 30 procentiem) transporta līdzekļu zādzība, izvarošana, huligāniska rīcība. Divas reizes palielinājušies izspiešanas gadījumi. Daudz vairāk krimināllietu ierosināts ekonomisko noziegumu jomā.

Runājot par Policijas departamenta darba tuvākajiem uzdevumiem, pulkvedis A.Lieljuksis teica: "Vispirms ir jāpilnveido policistu profesionālā apmācība, īpaši bruņotu noziedznieku aizturēšanā. Aktuāla ir disciplīnas uzlabošana policijas struktūrās."

Viņš atzina, ka sarežģīti norit tiesu reforma un tās pārejas posms. Proti, IeM Izmeklēšanas departamenta likvidācija un tā funkciju sadale starp prokuratūru un policiju.

Latvijas ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš sanāksmē atzīmēja: "Jo ātrāk mēs veiksim tiesu reformu, jo labāk. Pašlaik ir svarīgi, lai pārejas periodā neizveidotos jauns sastrēguma posms no nozieguma izdarīšanas līdz tā atklāšanai un pelnītajam sodam."

Sanāksmē uzstājās arī iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons. Viņš teica: "Pašlaik kriminogēnā situācija Latvijā, šķiet, ir stabilizējusies. Tomēr ir jābūt paškritiskiem: diemžēl ir gadījumi, kad atsevišķu valsts policijas pārstāvju ļaunprātīgas vai nolaidīgas rīcības dēļ netiek reģistrēti izdarītie noziegumi."

Pašlaik visai daudz noziegumu izdara pret valsts un iedzīvotāju īpašumu. Arvien vairāk tiek atklāti nelikumīgi šaujamo ieroču nēsāšanas gadījumi. Iekšlietu ministrijas darba prioritātes ir cīņa pret organizēto un ekonomisko noziedzību, Imigrācijas policijas, kā arī patruļdienesta darba uzlabošana sabiedriskajās vietās.

Sanāksmē detalizēti iztirzāja arī Imigrācijas policijas darbu un problēmas Drošības policijas un Policijas departamenta sadarbībā.

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!