• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1995., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

18.04.1995., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar Ārlietu un drošības komitejas sēdē tika akceptēti grozījumi iedzīvotāju pierakstīšanās un izrakstīšanas noteikumos. Grozījumi paredz, ka jaundzimušos pēc vecāku izvēles varēs pierakstīt mātes vai tēva dzīvesvietā. Gadījumā, ja vecāki par to nespēj vienoties, strīds izskatāms bāriņtiesā. Šobrīd spēkā esošie noteikumi nosaka, ka jaundzimušo bērnu var pierakstīt tikai mātes dzīvesvietā, kas ir pretrunā ar Civillikuma normām.

Komiteja akceptēja grozījumus likumā "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā". Tie paredz, ka uzturēšanās atļaujas saņemšanai nepieciešamos dokumentus nosaka Ministru kabineta izdoti noteikumi. Šobrīd uzturēšanās atļaujas saņemšanai nepieciešamo dokumentu klāstu nosaka Pilsonības un imigrācijas departamenta nolikums. Minētie grozījumi stāsies spēkā līdz ar attiecīgo MK noteikumu pieņemšanu. Iekšlietu ministram vai tā pilnvarotai personai paredzētas arī tiesības ar savu rīkojumu atcelt departamenta nelikumīgu atteikumu izsniegt uzturēšanās atļauju. Paredzēts, ka minētos grozījumus likumā valdība pieņems Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā.

Sēdē tika akceptēti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, nosakot stingrākas sankcijas par ceļu satiksmes un autotransporta līdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpumiem. Piemēram, par autotransporta vadīšanu alkohola reibumā līdzšinējo 50 latu vietā paredzēts uzlikt naudas sodu 100 latu apmērā. Gaidāms, ka arī šos grozījumus valdība pieņems Satversmes 81.panta kārtībā.

Pamatā tika akceptēti grozījumi likumā "Par valsts aizsardzību", "Par aizsardzības spēkiem" un "Par LR valsts robežu", kuri tika sagatavoti sakarā ar robežapsardzības spēku paredzamo nodošanu Iekšlietu ministrijas pakļautībā.

Komiteja akceptēja arī noteikumu projektu "Par pagaidu uzturēšanās kārtību LR personām, kuras aizturētas piespiedu izraidīšanai no valsts", kas paredz Olaines cietuma teritorijā izveidot no Latvijas izraidāmo personu nometni. Izraidīšanai aizturētie nometnē tiks turēti saskaņā ar administratīvi aizturēto personu uzturēšanas noteikumiem.

Vēl ministri komitejas sēdē akceptēja divus starpvalstu līgumus: LR un Īrijas valdību līgumu par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu un LR un Kanādas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!