• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Pilsonības un imigrācijas departamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1995., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par klimata pārmaiņām

Vēl šajā numurā

18.04.1995., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Pilsonības un imigrācijas departamentā

Darba iepazīšanās laikā Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Pilsonības un imigrācijas departamenta vadību un iepazinās ar departamenta dienestu darbu.

Ministru prezidents Māris Gailis uzklausīja PID vadības viedokli par neatrisinātajiem jautājumiem likumdošanā, likumu piemērošanā un tulkošanā, iepazinās ar problēmām. Visai būtisks ir kvalificētu darbinieku trūkums. Tika pārrunāta iespēja izsludināt konkursu nepilsoņu pasu drukāšanai un Eiropas standartiem atbilstošu identifikācijas karšu ieviešana Latvijā. Repatriācijas centra vadība uzsvēra nepieciešamību paātrināt likuma "Par repatriāciju" pieņemšanu.

Sarunu gaitā M.Gailis pievērsa uzmanību vairākiem trūkumiem departamenta darbībā. Viņš izteica pārmetumus par PID darbinieku nekorektumu saskarsmē ar cilvēkiem. Turklāt Ministru prezidents atzīmēja nepieciešamību izstrādāt imigrācijas politikas koncepciju un departamenta nolikuma labojumus, kā arī optimizēt sadarbību ar Naturalizācijas pārvaldi.

Ministru prezidents atbalstīja domu par jaunu maksas pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, tādējādi radot iespēju daļēji segt departamenta izdevumus. Sagatavots projekts, kas paredz maksas iekasēšanu par dokumentu sagatavošanu uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai, vīzas pagarināšanai, pases noraksta apstiprināšanai u.c. Plānots, ka 50 procenti no ieņēmumiem nonāks valsts budžetā, bet 50 procenti paliks PID rīcībā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!