• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lielbritānijas valdība ir gatava darīt visu, lai palīdzētu Latvijai (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.1995., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - Vācijas vicekanclers, ārlietu ministrs

Vēl šajā numurā

11.04.1995., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lielbritānijas valdība ir gatava darīt visu, lai palīdzētu Latvijai

Turpinājums no 1.lpp.

Tāpat kā Latvijas iespējamo iestāšanos NATO — arī šī Latvijas iecere sastop Lielbritānijas atbalstu. Alisters Gudleds pauda gandarījumu par abu valstu tirdzniecības apjoma palielināšanos (tas noticis galvenokārt ar angļu firmu piedalīšanos "Lattelekom" projektā). Rīgā apspriestas arī turpmākās ekonomiskās sadarbības ieceres — Lielbritānijas līdzdalība Rīgas ostas attīstībā, sadarbība mežrūpniecības un mežsaimniecības jomās.

Lielbritānijas valsts ministrs pastāstīja, ka iecerēta arī viņa valsts līdzdalība Tehnoloģiju apmaiņas jomā un speciālistu apmācīšanā, īpaši finansu ekspertīzes jomā. Pārrunātas arī Latvijas attiecības ar Krieviju. Tāpat Lielbritānijas un Latvijas sadarbība aizsardzības jomā — Baltijas miera bataljona un Latvijas līdzdalība NATO programmā "Partnerattiecības mieram".

Alisters Gudleds uzsvēra arī, ka Lielbritānija atbalstīs Latvijas pievienošanos GATT un Latvijas aktīvāku darbību EDSA aktivitātēs. Sagaidāma arī abu valstu parlamentu sadarbības aktivizācija — jau jūnijā Rīgā ieradīsies Lielbritānijas parlamenta delegācija. Viesis izteica gandarījumu par Lielbritānijas vēstniecības vēsturiskās ēkas atjaunošanu — šo ēku Latvijas Republikas valdība 1991.gadā atdeva Lielbritānijai.

Alisters Gudleds atzinīgi izteicās arī par reformu nepārtrauktību Latvijā. Viesis pauda arī gandarījumu par savas vizītes sekmīgu norisi. Šim viedoklim pievienojās arī Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts ministrs ārējās tirdzniecības un ES lietās Oļģerts Pavlovskis, nosaucot Alistera Gudleda vizīti par apsveicamu.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, augstais viesis bija lakoniski atturīgs.

Viesa viedoklis par kurdu bēgļu problēmu Latvijā ("LV" jautājums): — Es to gribētu atstāt Latvijas valdības ziņā.

Lielbritānijas attieksme pret 9.maija svinībām Maskavā?

— Premjerministrs Džons Meidžors piedalīsies šajās svinībās, bet pirms tam, 6.maijā, viņš piedalīsies piemiņas ceremonijā Londonā.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!