• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Esot nomodā par darba ņēmēju (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1995., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gatavojot paketi par perspektīvo attīstību

Vēl šajā numurā

07.04.1995., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Esot nomodā par darba ņēmēju

Turpinājums no 1.lpp.

 

Jābūt skaidrībai par tiem bezdarbniekiem, kuri saņem valsts pabalstu, bet faktiski kaut kur un kaut kādā veidā tomēr strādā algotu darbu.

Preses konferencē runāja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Andris Kravalis. Viņš akcentēja paša darba darītāja attieksmi pret līguma noslēgšanu ar darba devēju. Šobrīd izveidojusies tāda situācija, ka cilvēks piekrīt strādāt uz jebkuriem noteikumiem, tāpēc darba devēji var falsificēt datus gan par strādājošo skaitu, gan par viņu atalgojumu. Vēl nesen Latvijā esot bijuši apmēram 1,2 miljoni strādājošo, tagad, ievērojot sociālā nodokļa maksātāju skaitu un oficiāli noformētās darba apliecības, tādu ir 800 tūkstoši.

Taču, pārejot uz personālo sociālo aizsardzību, kad pensijas lielums, aizsardzība nelaimes gadījumos u.c. būs atkarīga no darba devēja dokumentos fiksētās algas, pats darba ņēmējs būs ieinteresēts sekot patieso datu atspoguļošanai dokumentos un visu nodokļu samaksai.

Abi runātāji uzsvēra svarīgo lomu, kāda šo problēmu atrisināšanā jābūt darba devēju, valsts institūciju un arodbiedrību sadarbībai.

 

Vairis Ozols,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!